جلال رحمانی روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: بیماری تب مالت از شایع ترین بیماری ها بوده که میزان شیوع آن در استان قزوین نسبت به سال های گذشته افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه تب مالت جزو بیماریهای باکتریایی و مشترک بین انسان و حیوان است، تصریح کرد: عامل بروز این بیماری، میکروبی به نام بروسلا است که مقاومت زیادی دارد و تنها در دمای بالا از بین می رود.
معاون دانشگاه علوم پزشکی قزوین اظهار داشت: علائم این بیماری در انسان شامل تب، ضعف، درد عضلانی شدید، کاهش وزن و افسردگی است.
وی با بیان اینکه علائم ابتلا به تب مالت در حیوانات با انسان متفاوت است، گفت: این بیماری در حیوانات به صورت سقط جنین به ویژه در دامهای سبک و کاهش وزن، کاهش شیر و اختلال سیستم گوارشی نمود پیدا می کند.
رحمانی افزود: راههای انتقال بیماری تب مالت استفاده از لبنیات خام و تازه به ویژه پنیر و خامه است بنابراین نگهداری پنیر در آب نمک به مدت دو تا سه ماه توصیه میشود.
وی ادامه داد: مصرف شیرخام غیرپاستوریزه و آلوده، مصرف بستنیهای سنتی و تماس تنفسی مستقیم با دام نیز منجر به ابتلا به این بیماری می شود.
این مسوول در خصوص راهکارهای جلوگیری از بیماری تب مالت، بیان کرد: برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری لازم و ضروری است که از مصرف لبنیات مشکوک و شیر خام قبل از جوشاندن خودداری شود.
وی تصریح کرد: واکسیناسیون به موقع دامها، ایجاد محل زندگی سالم برای آنها، نورگیری مناسب اصطبل، ضدعفونی کردن محل زایمان دام، جداسازی دامهای سقط کرده، دفن بهداشتی جنین سقط شده در عمق دو متری از زمین و ارائه گزارش دامهای سقط شده از دیگر نکات مهم در امر پیشگیری از ابتلا به تب مالت است.
رحمانی گفت: درمان بیماری تب مالت کمی زمان بر است و بیمار مبتلا به تب مالت باید بالغ بر ۲ ماه دارو مصرف کند.
وی افزود: طی کردن مراحل درمانی این بیماری بسیار مهم است چراکه می تواند بر هر عضوی از بدن از جمله سیستم باروری، کبد، قلب و اعصاب اثر منفی بگذارد.