یزد- ایرنا- چهارمین جشنواره استانی «نه به اعتیاد» روز چهارشنبه با هدف مقابله و مبارزه با آسیب اجتماعی اعتیاد در استان یزد آغاز شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا معاون شهردار و رییس سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری یزد روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه جشنواره یاد شده تا هشتم تیرماه ادامه دارد افزود: بر اساس پژوهش‌های صورت گرفته بهترین راه حل در کنترل و مقابله با اعتیاد، پیشگیری و ارائه آموزش‌های موثر به عموم افراد جامعه به خصوص نوجوانان و جوانان است

وی اظهار کرد:نامگذاری یک هفته با شعار «نه به اعتیاد» بهانه‌ای است تا به حل مسئله این معضل اجتماعی بیشتر پرداخته شود و از آنجایی که آسیب‌های اجتماعی مثل اعتیاد، تعادل جامعه را مختل می‌کند، باید با یک عزم عمومی، دست به دست هم داده شود تا جامعه را در برابر این بلای خانمان سوز مصون شود.

صداقت از تاثیر اقدامات در بحث پیشگیری و آموزش مبارزه با مواد مخدر و اعتیاد ابراز امیدواری کرد و گفت: بهتر است اجرای اینگونه برنامه ها منحصر به زمان خاصی نباشد و در طول سال تداوم یابد.

رییس سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری یزد با بیان اینکه اعتیاد ریشه  بسیاری از آسیبهای اجتماعی است افزود: به طوری که براساس ارزیابی‌های صورت گرفته در کشور، مواد مخد در راس پنج آسیب اجتماعی اول کشور قرار دارد و چهار آسیب دیگر نیز به نوعی مرتبط با مواد مخدر و اعتیاد است.

وی  برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری را آغازی برای فرآیند ساماندهی و رفع مشکلات حوزه اجتماعی نظیر مواد مخدر بیان کرد و افزود: دست‌اندرکاران باید مراقب باشند با برگزاری این چنین رویدادهایی اصل موضوع  که تدوین و اجرای راهکار رفع موضوع است را در دستور کار خود قرار دهند.

صداقت ادامه داد:بیش از ۲۳ عنوان برنامه فرهنگی، ورزشی، هنری و آموزشی در طول یک هفته، همسو با برنامه های شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر و با همکاری موسسات مردم نهاد در نظر گرفته شده است.

وی فضای سازی شهر، ارسال پیام های آموزشی در رابطه با پیشگیری از اعتیاد ، اچرای برنامه های فرهنگی و اجتماعی توسط هنرمندان و چهره های مشهور، تهیه کلیپ های آموزشی ، برگزاری مسابقات مختلف ، برپایی نمایشگاه مجازی ، اجرای برنامه های میدانی  در سطح شهر،پارکها و مناطق حاشیه نشین را از جمله برنامه های جشنواره یاد شده بیان کرد.

صداقت ادامه داد: برپایی بازارچه توانمند سازی بانوان،  ادای احترام به مقام شامخ شهدای مبارزه با مواد مخدر،ساخت مستند از افراد بهبود یافته ، اکران فیلم با موضوع اعتیاد، اجرای برنامه دوربین مخفی، اجرای برنامه های مختلف توسط سمن ها و برگزاری کارگاه اموزشی و تجلیل از فعالان مبارزه با اعتیاد  از دیگر برنامه های این جشنواره است.

مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد هم گفت: نباید قبح اعتیاد و مبارزه با مواد مخدر در جامعه باقی بماند و همه در برابر پیشگیری و مبارزه با اعتیاد احساس مسولیت کنیم.

دکتر محمدحسین زارع با بیان اینکه باید همواره در مبارزه با آن عملگرا اقدام کنیم افزود: اکنون ۳۴ هزار و ۵۴۲ نفر  در ۱۳۷ مرکز درمانی فعال در استان با روش های مختلف ترک اعتیاد  تحت درمان قرار دارند که ۳۱ هزار و ۸۱۴ نفر آنها مرد و مابقی زن هستند.

دبیر کمیته فرهنگی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان یزد هم گفت: باور داریم برای پیشگیری و درمان اعتیاد و مقابله با مواد مخدر، احساس مسئولیت اجتماعی می‌تواند در این حوزه نقش موثری ایفا کند، این جشنواره  هم در راستای اجتماعی شدن امر مبارزه با مواد مخدر برگزار می‌شود.

محبوبه وفائی افزود: این جشنواره با محوریت آموزش، پیشگیری و خانواده برپا می شود که در این زمینه برنامه های مختلفی  برنامه ریزی شده است.

وی تصریح کرد: هر چند آمارهای جهانی نشان می‌دهد که میزان اعتیاد در دنیا در بدترین شرایط ۱۰ درصد است ولی این آمار براساس آمارگیری‌های صورت گرفته در سال ۱۳۹۷ در استان  تنها ۱.۲ درصد است البته براساس پیش بینی این آمار چندین برابر افزایش یافته است.

چهارمین دوره جشنواره نه به اعتیاد با مشارکت بیشتر شهروندان و همکاری نیروی انتظامی، آموزش و پرورش، ستاد هماهنگی شورای مبارزه با مواد مخدر، دادگستری، بهزیستی، دفتر امور اجتماعی استانداری و سایر نهادهای مرتبط در استان در حال برگزاری است.