یزد - ایرنا - مسئول تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی ابرکوه گفت: به علت کاهش دما و همچنین توفان اوایل امسال ، تولید گوجه سبز در باغ ‌های  این شهرستان از ۶ هزار و۵۰۰ تن به حدود سه هزار تن کاهش یافت .

حسن زارع  روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به شرایط آب و هوایی به طور متوسط ۱۳ تن گوجه سبز در هکتار از سطح ۵۰۰ هکتار از باغ های این شهرستان توسط یکهزار و ۳۰۰ کشاورز برداشت شد.

وی  خاطرنشان کرد: واسطه ها محصول را از باغداران خریداری و به بازار شهرها و استان های تهران ، اصفهان ، فارس و یزد  عرضه کردند، محصول گوجه سبز بیشتر در دهستان فراغه و منطقه علوی بخش مرکزی تولید می شود.

این مسئول جهاد کشاورزی ابرکوه بروز آفات، خشکسالی و سرمازدگی ، نبود ثبات قیمت، نبود صنایع تبدیلی و پراکندگی درختان را بخشی از مشکلات باغداران منطقه بیان کرد.

مدیرجهاد کشاورزی ابرکوه  هم به خبرنگار ایرنا گفت : سرما و توفان اواخر سال گذشته و فروردین ماه امسال به باغ های میوه این شهرستان ۲ هزار میلیارد تومان خسارت وارد کرده است.

علی محمد هوشمند افزود: بر اثر حوادث طبیعی به هشت هزار و ۵۰۰ هکتار باغ های زردآلو ، گوجه‌ سبز و پسته شهرستان ۲۰ تا ۸۰ درصد خسارت وارد شد که خسارت وارده ناشی از  سرمازدگی و وزش توفان شدید همراه با گرد و خاک در بازه زمانی یادشده است.

***

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان ابرکوه گفت: ۲۵۶ راس اسب از نژادهای مختلف در این شهرستان با هدف خونگیری، پایش سرمی مشمشه شدند.

دکتر سعید امید سالاری روز چهارشنبه در گفت وگو باخبرنگار ایرنا بابیان اینکه شبکه دامپزشکی این شهرستان هر ۶ ماه یکبار نسبت به خونگیری جمعیت تک سمی که ناقل و مخزن بیماری هستند اقدام می کند خاطر نشان کرد:  هیچ نوع واکسن موثری برای پیشگیری از بیماری به بازار عرضه نشده و مهمترین راه کنترل و ریشه کنی این بیماری و تست و شناسایی و حذف حیوانات آلوده است.

امید سالاری اظهار کرد: از فعالان حوزه پرورش اسب  درخواست می شود قبل از خریداری، حمل و یا استفاده از اسب‌ها در مراسم‌های مختلف فرهنگی، ورزشی، مذهبی نسبت به انجام تست مشمشه و یا درخواست گواهی تست از صاحب اسب و با هماهنگی اداره دامپزشکی اقدام کنند .

وی همچنین ادامه داد:  شرایط قرنطینه‌ای کامل و ضد عفونی نواحی آلوده و ممنوعیت انتقال غیر مجاز هرگونه اسب و الاغ را برای مهار این بیماری انجام می‌دهد.

این مسئول اضافه کرد: بیماری مشمشه خطرناک با درگیر ساختن دستگاه تنفس در انسان می‌تواند عوارض خطرناکی ایجاد کند و تماس مستقیم پوست با پوست آلوده و وسایل تیمار (مانند غشو) ایجاد بیماری پیش رونده می‌کند.

سالاری خاطرنشان کرد: مشمشه، به عنوان بیماری مشترک بین انسان و حیوان است و بیشتر در تک سمیان به ویژه اسب مشاهده و تهدیدی جدی برای پرورش دهندگان این حیوان است.

وی ادامه داد: تب، سرفه، ترشح چرک از بینی و زخم‌های بینی از جمله علائم آشکار این بیماری در دام است، و رعایت شرایط قرنطینه‌ای کامل، ضدعفونی نواحی آلوده و پیشگیری از هرگونه تردد غیر مجاز دام از مهم‌ترین روش‌ها برای مهار این بیماری است.