زنجان - ایرنا - رییس اداره استانداردسازی، آموزش و ترویج اداره کل استاندارد استان زنجان گفت: این اداره کل، در راستای عملیاتی کردن شعار امسال در استراتژی جدید کشور یعنی " تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرینی" می تواند کمک موثری در رشد و توسعه صنعت در این راستا داشته باشد.

محمدرضا رستمخانی روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به ضرورت استاندارد و استانداردسازی در کشور افزود: استانداردها و روش‌های مورد استفاده برای ارزیابی انطباق با استانداردها  حیاتی هستند، چرا که آنها اجزای اساسی زیرساخت فناوری در هر کشوری محسوب می‌شوند.   

وی با تاکید بر اینکه استانداردها برای صنعت و تجارت، برای سلامت و ایمنی ما ایرانی‌ها حیاتی و برای عملکرد اقتصاد کشور به طور قطع اساسی هستند، اضافه کرد: حدود ۸۰ درصد تجارت جهانی کالا، تحت تأثیر استانداردها و مقرراتی هستند که استانداردها را در برمی‌گیرد. 

به گفته این کارشناس، از نظر روابط اقتصادی یک کشور با دیگر کشورها، استانداردها میلیاردها تومان در تجارت تأثیر دارند، به این دلایل و دلایل مهم اقتصادی و اجتماعی دیگر که ضرورت استانداردسازی در کشور وجود دارد.   

رییس اداره استانداردسازی، آموزش و ترویج اداره کل استاندارد استان زنجان ادامه داد: سازمان ملی استاندارد ایران یک استراتژی بسیار سازنده را در مقطعی از زمان برای خود تعیین کرده و آن تولید و عرضه هر محصول با یک استاندارد مشخص است.

وی با بیان اینکه این استراتژی بر اساس نقاط قوت و رویکرد بخشی، مبتنی بر سیاست های سازمان ملی در کشور برای توسعه استانداردها است اظهار داشت: توسعه استانداردهای ملی یا بین المللی برای برآوردن نیازهای جامعه و بازار انجام می شود و یک چشم انداز استراتژیک برای اجرای آن  در سطح ملی و بین المللی لازم است.

رستمخانی افزود: سازمان ملی استاندارد ایران به تبع آن ادارات کل استاندارد استان ها  مشتاق کمک به بخش خصوصی در اجرای استراتژی استانداردهای ملی هستند که اجرای موثر این استراتژی به تضمین موفقیت صنعت ایران در بازار بین المللی در سال های آینده کمک خواهد کرد.

وی با بیان اینکه ما معتقدیم که در موقعیت خوبی هستیم اگر سازمان های دیگر در راستای عملیاتی کردن  وظیفه ای که در قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد مصوب مجلس به عهده آن ها گذاشته شده  تلاش کنند گفت: بطورقطع شریکی قوی در این تلاش خواهیم بود.

رییس اداره استانداردسازی، آموزش و ترویج اداره کل استاندارد استان زنجان گفت ادامه داد: موضوع استانداردها و چالش توسعه استانداردهای موثر می تواند گیج کننده باشد و افراد ناآشنا را در طوفانی از جزئیات غوطه ور کند، تا حدی این امر اجتناب ناپذیر است، استانداردها جزییات هستند، آنها ویژگی ها یا سطوح عملکرد محصولات، فرآیندها، خدمات یا سیستم ها را مشخص می کنند.

وی با اشاره به اینکه فرآیندی که توسط آن هزاران هزار استاندارد تولید می شود برای اغلب مصرف کنندگان نامرئی است، خاطرنشان کرد: در کشور ما، استانداردها از طریق یک سیستم پیچیده اما مؤثر که توسط یک سازمان علمی اداره می شود، با مشارکت صنعت، دانشگاه، مصرف کنندگان توسعه می یابد.

این مسوول یادآور شد: این سیستم در طول ۶۷ سال گذشته برای پاسخگویی به نیازهای صنعت و جامعه ایران  به طور کلی تکامل یافته و در این میان  اداره کل استاندارد استان نیز در یک قدمت ۲۷ ساله ، با موفقیت نیازهای بازار داخلی را به صورت بخش به بخش برآورده کرده است.  

وی با بیان اینکه نتیجه یک سیستم متنوع، منعطف و فراگیر است که با موفقیت،  نیازهای بازار و نیازهای نظارتی و تدارکاتی در کشور  را برآورده کرده است اضافه کرد: از طرفی زیرساخت جهانی نیز به این نوع حمایت و مشارکت ذینفعان نیاز دارد.

رییس اداره استانداردسازی، آموزش و ترویج اداره کل استاندارد استان زنجان خاطرنشان کرد: در طول سال‌ها، سازمان ملی استاندارد ایران، استانداردهای متنوع را برای اجماع، شفافیت، باز بودن، تعادل و فرآیند مناسب ایجاد کرده است، پارامترهای مهمی که به عنوان اصول پایه برای توسعه استانداردهای خوب و منصفانه که حتی به سازمان تجارت جهانی هم ارائه شده است.