مسعود گنجی روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از خوابگاه های دانشجویی و واحدهای پخت و سلف غذا دانشگاه کردستان در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در بررسی ظرفیت واحدهای خوابگاهی، تصمیمات خوبی برای دانشگاه کردستان اتخاذ شد که احداث سه بلوک خوابگاه شامل یک بلوک ۶۳ نفری و دو بلوک ۵۰ نفری از جمله آنهاست که یکی امروز کلنگ زنی و عملیات اجرایی ۲ واحد دیگر در سفر رییس جمهور آغاز میشود.
وی با اشاره به تامین اعتبار اجرایی این طرح ها، افزود: اعتبارات این طرح ۱۰ درصد از محل درآمد اختصاصی و ۱۰ درصد از محل از تملک دارایی های سرمایه ای دانشگاه و بخشی هم از بند الف تبصره ۹ قانون بودجه ۱۴۰۱ است که هر سال تکرار می شود تا در سال پنجم به ظرفیت پیش بینی شده برسیم و بخشی هم به سفرهای استانی رییس جمهور اختصاص دارد.
رییس صندوق رفاه دانشجویان کشور تاکید کرد: یک مجموعه ۲۰۰ نفری خوابگاه مجردی هم در دانشگاه کردستان شروع شده که سعی ما بر این است به اتمام برسد و در اختیار دانشجویان قرار گیرد.
گنجی اضافه کرد: در کنار اینها ۲ خوابگاه دانشجویی جهت ارتقا مصوب شد که بودجه لازم بزودی در اختیار دانشگاه قرار می گیرد و تدابیری برای تامین آب آشامیدنی خوابگاه ها در نظر گرفته شد تا اعتبار مورد نیاز تامین شود.
وی با اشاره به ظرفیت بسیار خوب سالن غذاخوری تازه تاسیس خوابگاه دخترانه فرشتگان گفت: در این سفر مصوب شد تا این سالن تجهیز شود و آشپزخانه های دانشگاه هم نیاز به تجهیز و بهسازی داشت که اعتبار لازم، بعد از برآورد مسوولان توسط صندوق تامین می شود.
رییس صندوق رفاه دانشجویان کشور به رتبه خوب دانشگاه کردستان در کشور اشاره کرد و گفت: تلاش می شود این رتبه بهتر شود که تحصیل ۷۰۰ دانشجوی خارجی در آن نشان از جایگاه برجسته دانشگاه کردستان است.
نیاز ۱۰۰ میلیارد ریالی بخش رفاهی دانشگاه کردستان
رییس دانشگاه کردستان هم در این بازدید اظهار داشت: ۱۸ بلوک واحد خوابگاهی در این دانشگاه فعال است که پنجهزار دانشجو در آن اسکان دارند و اگر مطابق استانداردها پیش برویم با کمبود ظرفیت هزار نفری مواجه هستیم.
رحمت صادقی افزود: با توجه به اجرای برنامه توسعه دانشگاه و جذب دانشجو، در حوزه خوابگاه متاهلی با مشکل مواجه می شویم و در حال حاضر از ظرفیت خوابگاه های متاهلی برای اسکان مجردها استفاده شد و هیچ واحد خوابگاه متاهلی نداریم که مشکلاتی را برای دانشجویان متاهل به ویژه دانشجویان خارجی به وجود آورده است.
وی با بیان اینکه محیط مناسبی برای رفاه دانشجویان تامین شده است، افزود: تجهیز سلف سرویس جدید دانشگاه، افزایش طبقات خوابگاه جدید در دست احداث، ارتقای خوابگاههای کوثر و بهاران و تجهیز خوابگاه ها به ملزومات اینترنتی و رفاهی از جمله درخواست های دانشگاه کردستان از صندوق رفاه است که در مجموع بیش از ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار لازم دارد.
دانشگاه کردستان در سال ۱۳۵۳ کار خود را با عنوان دانشسرای عالی سنندج وابسته به دانشگاه تربیت معلم تهران آغاز کرد و در ادامه به عنوان یکی از پردیسهای دانشگاه رازی کرمانشاه درآمد و در سال ۱۳۷۰ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران، این مرکز آموزش عالی را با عنوان «دانشگاه کردستان» به رسمیت شناخت.
این دانشگاه هم اکنون هشت دانشکده شامل زبان و ادبیات، علوم انسانی و اجتماعی، علوم پایه، کشاورزی، منابع طبیعی، مهندسی، هنر و معماری، علوم پایه و فنی - مهندسی بیجار دارد و در حال حاضر ۱۱ هزار و ۲۰۰ دانشجو در ۵۶ رشته کارشناسی، ۱۱۴ رشته کارشناسی ارشد و ۳۰ رشته دکترا در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.