به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی، مجید نعیمی افزود: طرح آمارگیری از گاوداریهای صنعتی کشور در سال ۱۴۰۱ به منظور ارایه آمار و اطلاعات به هنگام از وضعیت گاوداریهای صنعتی و در راستای تهیه حسابهای ملی و تامین نیازهای دفتر حسابهای اقتصادی مرکز آمار ایران اجرا شده است.
وی اظهار داشت: گاوداریهای صنعتی عمدهترین تامینکنندگان مواد اولیه صنایع فرآوردههای لبنی هستند و بخش زیادی از پروتئین مورد نیاز کشور را تامین میکنند و در برنامه توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور یکی از اهداف و راهبردهای برنامه امور دام کشور، افزایش کمی و کیفی محصولات دامی است که با استفاده مطلوب از منابع و امکانات و بکارگیری روشهای نوین محقق میشود.
معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی گفت: از آنجا که سهم قابل ملاحظهای از شیر و گوشت کشور توسط گاوداریهای صنعتی تولید میشود، به منظور شناخت نحوه فعالیت و بازدهی این صنعت و برنامهریزی برای افزایش تولید، افزایش بهرهوری و بهبود کیفیت محصولات این بخش، مرکز آمار ایران طرح آمارگیری از گاوداریهای صنعتی را طی سالهای گذشته در قالب سرشماری و یا به صورت نمونهگیری اجرا و نتایج آن را منتشر کرده است.
نعیمی افزود: طرح بهنگامسازی فهرست گاوداریهای صنعتی در سال ۱۳۸۱ در مرکز آمار ایران تهیه و توسط وزارت جهاد کشاورزی به مرحله اجرا درآمد، همچنین وزارت جهاد کشاورزی در سال ۱۳۸۳ آمارگیری نمونه ای از گاوداریهای صنعتی را اجرا و نتایج آن نیز منتشر کرده است.
هم اکنون ۳۴۶ هزار راس دام سنگین در خراسان رضوی وجود دارد که ۱۴۶ هزار راس آن در دامداری های سنتی و صنعتی نگهداری میشوند. طرح آمارگیری از گاوداریهای صنعتی ۱۴۰۱ همزمان با سراسر کشور از اول تا ۲۶ تیرماه امسال در خراسان رضوی اجرا شده است.