به گزارش خبرنگار ایرنا، غلامرضا منتظری روز چهارشنبه در نشست تخصصی کارشناسان دبیرخانههای شورای فرهنگ عمومی، کارگروه مد و لباس و زیست عفیفانه کشور و استانها در مشهد افزود: مدلها در شکل گیری شخصیت نقش مهمی دارند و در دوره اسلامی مدلها و نمادهای فراوانی برای شایستهبودن و شایستهزیستن وجود دارد که باید از آنها بهره برد.
وی با اشاره به موضوع تقویت فرهنگ عمومی و نیازمندی به افزایش احساس مسوولیت در شهروندان اظهار کرد: برای تقویت فرهنگ عمومی باید روحیه احساس مسوولیت در شهروندان تقویت شود که راهحل آن تشکیل کارگاههایی در شهرستانها و پیشبینی فرهنگ و مسوولیت اخلاقی در حوزههای مختلف است.
نماینده مردم آق قلا و گرگان در یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی ادامه داد: غایت فرهنگ، رشد و بالندگی انسانها است و با تعامل دستگاههای فرهنگی، امکان رشد فرهنگ فراهم است.
او با تاکید بر اهمیت فراوان فرهنگ عمومی گفت: فرهنگ بینشها را تغییر می دهد و تغییر سبک زندگی بدون عنصر فرهنگ رقم نمیخورد، به همین دلیل در حوزه فرهنگ باید تفکر کرد و سپس اقدام نمود زیرا سیمای یک جامعه در فرهنگ عمومی تجلی پیدا میکند و این در حالی است که اخلاق در ارتباط با فرهنگ عمومی سهم و نقش بسیار مهمی دارد.
منتظری افزود: منظور از اخلاق، احساس مسوولیت نسبت به جامعه است، زیرا اخلاق نگاه انسان را از خود عبور داده و به دیگران معطوف میکند زیرا راه رسیدن به رشد و کمال ندیدن خود و داشتن احساس مسوولیت نسبت به دیگران است.
در ادامه این نشست مدیرکل دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور نیز اظهار کرد: آن چیزی که ملتها را می سازد، فرهنگ است زیرا در راس همه اصلاحات، اصلاح فرهنگی وجود دارد و اگر بخواهیم به توسعه پایدار، متوازن و انسانی و همچنین رشد تکامل یافته دست پیدا کنیم باید به فرهنگ توجه شود.
اسماعیل شفاعی گفت: جوهره انقلاب اسلامی فرهنگ است که در بیانات امام راحل (ره) به عنوان گوهر انقلاب اسلامی و دارای جایگاه قابل توجهی است.
مدیر کل دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور بیان کرد: در شورای فرهنگ عمومی باید نسبت به مسئله فرهنگ احساس مسوولیت کنیم و به سمت راهکار روش و اقدام حرکت نماییم، زیرا در طول چهار دهه انقلاب اسلامی در حوزه فرهنگ و فرهنگ عمومی در کنار پیشرفت ها، ضعفهایی هم داشتیم که باید برطرف شود.
او گفت: در موضوع ارتقای فرهنگ اسلامی باید نگاه خود را تغییر دهیم و موانع پیش رو را کم کنیم و این شورا که با سایر دستگاهها تعامل دارد باید بتواند نمایندگان گروههای مردم نهاد را نیز برای حل مسائل با خود همراه کند.
شفاعی افزود: یکی از چالشها در سبک زندگی، انفعال فرهنگی عمومی در برابر تهاجمات گسترده به سبک زندگی ایرانی-اسلامی و ضعف سواد مصرف است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز در این مراسم اظهار کرد: آنچه در حوزه فرهنگ و سبک زندگی ایرانی اسلامی وجود دارد، برگرفته از سبک زندگی و معارفی بزرگان دین و ائمه اطهار (ع) است و نقص ما نیز، در بیان این معارف است که نتوانستیم زیبایها علم و کلام آنها را به عنوان فرهنگ عمومی به جامعه مخاطب خود منتقل کنیم.
محمد حسینزاده گفت: امام رضا (ع) در حدیثی فرمودند، خدا رحمت کند کسی که امر ما را احیا کند. علوم ما رو یاد میگیرد و به مردم یاد میدهد،چراکه اگر مردم محاسن کلام ما را بدانند از ما پیروی میکنند.
وی همچنین با اشاره به زمزمه مقام معظم رهبری در هنگام پخش سرود جمهوری اسلامی در مراسم تحلیف ریاست جمهوری و جایگاه این سرود افزود: سرود ملی، پیوند دهنده دلهای ایرانیان با هر گرایش سیاسی و اجتماعی است.