سعید موسوی عصر چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: طبق آخرین بررسی از ایستگاههای سنجش در استان کیفیت هوا در شهرستان خوی در شمال آذربایجان غربی در ساعت ۱۶ برابر با ۱۱۶ بود که در ساعت ۱۷ عصر این شاخص افزایش یافته است.
معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی ادامه داد: کاهش فعالیتهای بدنی بیماران قلبی و ریوی مبتلا به آسم، به خصوص در فضای باز و خودداری از خروج غیرضروری از منزل نیز برای سالمندان و کودکان، لازم است جزو اولویت شهروندانی باشد که کیفیت هوای شهرهای محل سکونت آنان کاهش یافته است.
موسوی افزود: طبق آخرین بررسی از ایستگاههای سنجش میزان ذرات گردو غبار در ارومیه به حد قابل قبول رسیده است ولی در شهرستان سردشت همچنان وضعیت خطرناک و شاخص ۵۰۰ است.
به گزارش ایرنا کیفیت هوای شهرهای جنوبی و مرکز استان از صبح روز چهارشنبه مطلوب نبوده است، علت این آلودگی هوا، توده های گردو غبار تشکیل شده در کشورهای همسایه از جمله عراق و سوریه است.
شاخص کیفیت هوا (Air Quality Index = AQI) معیاری برای تعیین روزانه کیفیت هوا و میزان ارتباط آن با سطوح سلامتی افراد است که به ترتیب از صفر تا ۵۰ در شرایط پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ در شرایط قابل قبول (زرد و حدمجاز استاندارد یا حد سلامت)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ در شرایط ناسالم برای گروه حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ در شرایط ناسالم برای همه (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ در شرایط بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ در شرایط خطرناک (ارغوانی) تعیین شده است.