ایرنا-شیراز-معاون سیاسی و امنیتی و اجتماعی استانداری فارس گفت: نهادهای بین‌المللی و متولیان امر باید وظایف خود را در قبال پناهندگان را به نحو احسن انجام دهند و از حمایت‌های قانونی دریغ نکنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا؛ اسماعیل محبی پور چهارشنبه در مراسم روز جهانی پناهنده اظهار کرد: هرچند مقدورات و امکانات کشور ایران به اندازه‌ای نیست که میزبان همه پناهندگان و نیازمندی‌های آنها باشد اما مسئولان نظام جمهوری اسلامی ایران که پرچم اسلام را برافراشته نگاه داشته‌اند بنا به توصیه دینی و تأکیدات رهبر معظم انقلاب، آغوش خود را بر روی کسانی که به واسطه ظلم و جنگ آواره می‌شوند و پناه می‌آورند باز کرده‌اند.

معاون سیاسی و امنیتی و اجتماعی استانداری فارس ادامه داد: این از اصول و مبانی فکری انقلاب اسلامی است؛ امروز یکی از ایرادهایی که به نظام جمهوری اسلامی می‌گیرند این است که چرا در هرجایی ظلم می‌شود فریادها بلند می‌شود. مسلمان یا باید بر علیه ظلم قیام کند یا حداقل فریاد بزند.

وی با اشاره به این بیت از سعدی که «بنی آدم اعضای یکدیگرند که در آفرینش ز یک گوهرند» اضافه کرد: ما انسان هستیم و انسان در اولویت اول آغوشش را برای هم‌ نوع خود و حتی فراتر از آن برای انواع آفریده‌های خداوند باز است. وقتی ویژگی انسانی با ویژگی اسلامی عجین می‌شود حس نوع دوستی انسانی معنای بیشتری پیدا می‌کند.

محبی‌پور افزود: برخلاف تمام توطئه‌ها و دسیسه‌هایی که توسط مدعیان حقوق بشر بر علیه نظام جمهوری اسلامی رقم می‌خورد و عده‌ای افراد جاهل تحریک می‌شوند تا با انجام بعضی رفتارها نگاه مردم و مسئولان را به پناهندگان و مهاجرین منفی کنند؛ ما معتقد هستیم این افراد معاند در بین مهاجرین به حساب نمی‌آیند.

وی گفت: ما انگ بد بودن به مهاجران را نمی‌پذیریم بلکه مدافع آنها هستیم و اگر امروز در خاک ایران، مهاجران با تهدید مواجه شوند، مسئولان خود را در دفاع از آنها مکلف می‌دانند. این همراهی و همکاری و نگاه نظام جمهوری اسلامی به پناهنده و مهاجر است.

محبی‌پور با اشاره به اینکه قدرت‌های سلطه‌گر، کشور افغانستان را از روز تاسیس به عنوان کشور حائل بین ابرقدرتها می‌خواستند، گفت: هر چند افغانستان از پیکره ایران جدا شد اما ایران و افغانستان در فرهنگ و دین، رفتار و آداب و رسوم نقاط مشترک بسیاری دارند. 

وی تصریح کرد: لذا نظام جمهوری اسلامی ایران هیچ‌گاه نگاه سلطه طلبانه، استبدادی و استعماری را به کشور افغانستان نداشته، ندارد و نمی‌پذیرد. ما به دنبال یک دولت پایدار و قدرتمند و دارای صلاحیت توسط خود مردم در کشورها به ویژه در کشور افغانستان هستیم.

معاون استاندار فارس ادامه داد: تکلیف جامعه انسانی این است که در برابر مشکلاتی که برای دیگران پیش می‌آید واکنش‌هایی نشان دهد و در کشور ما نیز به واسطه شرایطی که در برخی کشورهای همسایه ایجاد شده میزبان پناهندگانی از این کشورها هستیم.

وی با تاکید براینکه ظلم، فساد و تباهی پایدار نمی‌ماند، گفت: اتکا به خداوند متعال، وحدت و همراهی و تلاش و جهاد از ویژگی‌هایی هستند که اگر کنار هم قرار گیرند، آبادی و آبادانی را به دنبال خواهد داشت.

معاون استاندار فارس با اشاره به ضرب‌المثل «پایان شب سیه سپید است »، افزود: امیدواریم به زودی شاهد این سپیدی و روشنایی در طلوع آفتاب افغانستان باشیم و روزی برسد که جهان روی آرامش را ببیند و کشورها میزبان جمعیت خود باشند.

 الگا کیم رئیس دفتر فرعی کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در جنوب کشور نیز اظهار کرد: روز جهانی پناهنده روزی برای تأکید بر اهمیت پناهندگان است. پناهندگان تنها ایجاد کننده چالش نیستند بلکه با توانمندی‌ها و استعدادهای بسیاری وارد کشور می‌شوند.
وی ادامه داد: بسیاری از پناهندگان مهارت‌ها و استعدادهای بسیاری دارند که می‌توان از آنها استفاده کرد.

 محمدعلی خادم الرسول مدیرکل اتباع و مهاجرین خارجی استانداری فارس هم گفت: مهاجرت امروزه به یک پدیده جدید تبدیل شده و مهاجر جایی را که احساس راحتی و امنیت می‌کند برای اقامت انتخاب می‌کند.
وی ادامه داد: خوشبختانه جمهوری اسلامی ایران از فرصت‌ها و امکاناتی که در اختیار دارد برای حمایت از مهاجرین بهره برده و این امکانات را به صورت عادلانه در اختیار پناهندگان قرار داده است. 
وی گفت: مهاجرین هم از شرایط کنونی راضی هستند چرا که در این کشور پیشرفت‌های اقتصادی و فرهنگی خوبی داشته‌اند.

خادم الرسول اضافه کرد: بیش از ۱۴۰ هزار پناهنده در استان داریم و حدود ۱۵۰ هزار نفر هم از مهاجران جدیدالورود شناسایی شده‌اند و منتظر هستیم دستورات وزارت کشور در رابطه با پناهندگان جدیدالورود ابلاغ شود.

روز جهانی پناهنده روزی بین المللی است که توسط سازمان ملل متحد به منظور احترام به پناهندگان در سراسر جهان تعیین شده است. کمیساریای پناهجویان سازمان ملل متحد۲۰ ژوئن هر سال برابر با ۳۰ خرداد ماه را روز جهانی پناهندگان نام نهاده است.