اصفهان - ایرنا- چشم انداز تکمیل ۲۴ طرح خانه بهداشت و مرکز جامع سلامت شهری و روستایی تا پایان امسال در استان اصفهان یکی دیگر از گام های دولت سیزدهم به منظور تحقق عدالت و تعالی نظام سلامت در جهت رفع نابرابری هاست.

به گزارش ایرنا، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی  در دولت سیزدهم، ارتقای وضعیت عدالت در سلامت را در راس اهداف خود قرار داده است به‌همین منظور اجرای طرح "عدالت و تعالی نظام سلامت"، در دستور کار این وزارتخانه و دانشگاه های علوم پزشکی قرار گرفت.

از جمله ویژگی ها و اهداف این طرح می توان به محرومیت زدایی و دسترسی عادلانه همه آحاد جامعه به خدمات سلامت، بازسازی و گسترش نظام شبکه بهداشت و درمان کشور، دسترسی عادلانه همه مردم به خدمات سلامت (توزیع متوازن و عادلانه نیروی انسانی در بخش سلامت)، تغییر رویکرد نظام سلامت از درمان محوری به پیشگیری محوری و تامین رضایت‌مندی گیرندگان خدمات در بخش سلامت اشاره کرد.

با توجه به این اهداف و چشم انداز، ایجاد و گسترش مراکز ارائه دهنده انواع خدمات بهداشتی و درمانی در روستاها و شهرهای مختلف بویژه در مناطق محروم و دور افتاده در دستور کار دانشگاه های علوم پزشکی قرار گرفته است تا مردم روستاها و شهرها بتوانند این خدمات را در نزدیکترین مکان به محل زندگی خود دریافت کنند.

استان پهناور اصفهان که شهرستان های آن از دامنه کوه های زاگرس در غرب تا جوار کویرهای مرکزی ایران در شرق گسترده شده است، ۱۱۲ شهر و حدود یکهزار روستای بالای ۲۰ خانوار دارد که توزیع عادلانه امکانات بهداشتی و درمانی در آنها از اهمیت بالایی در گسترش خدمات نظام سلامت در جای جای این خطه برخوردارست.

بر اساس آمار موجود، استان اصفهان دارای حدود یکهزار و ۴۰۰ مرکز ارائه دهنده مراقبت های اولیه بهداشتی ، حدود ۱۵۵ مرکز خدمات جامع سلامت شهری، حدود یکصد مرکز خدمات جامع سلامت روستایی و حدود ۵۳۰ خانه بهداشت در ۲۸ شهرستان است اما با توجه به اهمیت خدمات رسانی هرچه بهتر و بیشتر به مردم در سراسر استان گسترش این مراکز بهداشتی همچنان در دستور کار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان قرار دارد و هر سال طرح های جدید برای افزایش مراکز بهداشتی اجرا و بهره برداری می شود.

تکمیل طرح های بهداشتی اصفهان به رسیدگی به مناطق محروم و روستاها منجر می‌شود

با توجه به اهتمام دولت سیزدهم در گسترش ارائه خدمات به مردم بویژه در بخش بهداشت و درمان، تکمیل طرح های نیمه تمام و بهره برداری هرچه سریعتر از آنها در این بخش از اولویت ویژه ای برخوردارست و همواره این موضوع مورد تاکید مسوولان قرار دارد.

به گفته شاهین شیرانی رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در این استان تعدادی طرح نیمه تمام در بخش بهداشت و درمان وجود دارد که تکمیل و بهره برداری از آنها به رسیدگی هرچه بیشتر به مناطق محروم و روستاها و گسترش عادلانه امکانات و تجهیزات پزشکی در سراسر استان منجر می شود تا همه مردم دسترسی مطلوبی به خدمات پزشکی داشته باشند.

وی اضافه کرد: این طرح ها در بیست و پنجمین سفر استانی رییس جمهور و هیات دولت، ارائه و پیشنهاد و مصوبات خوبی برای تکمیل و اجرای آنها در نظر گرفته شد.

وی با بیان اینکه این طرح ها مربوط به شهرستان های مختلف استان و حدود ۷۰ درصد از آنها دارای پیشرفت بالای ۵۰ درصد است، گفت: بخش عمده ای از این طرح ها مربوط به خانه های بهداشت و مراکز جامع سلامت است که در شهرستان های مختلف استان اجرا شده اند و با تخصیص اعتبارات مورد نیاز بهره برداری می شوند.

سفر رییس جمهور به اصفهان در بخش بهداشت کمک بسیار بزرگی کرد

رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: در سفر استانی رییس جمهور و هیات دولت به استان اصفهان در ۲۶ خرداد امسال در مجموع بالای ۱۵ هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل طرح های نیمه تمام بهداشتی و درمانی استان مصوب شد.

شیرانی با تاکید بر اینکه سفر استانی رییس جمهور و هیات دولت به اصفهان کمک بسیار بزرگی به بخش بهداشت کرد و پُر خیر و برکت بود، افزود: با توجه به اعتبارات مصوب شده تعدادی از طرح های نیمه تمام در حوزه بهداشت مانند بخش های دیالیز و خانه های بهداشت هرچه زودتر تکمیل می شود.

وی از دیگر طرح های نیمه تمامی که در سفر استانی رییس جمهور به اصفهان برای تکمیل آنها اعتباراتی مصوب شد به بیمارستان کودکان امام حسین (ع)، بیمارستان فیض، کلینیک تخصصی بیمارستان شهید بهشتی و بیمارستان چمران اصفهان، بیمارستان ساعی خمینی شهر، بیمارستان افضلیان نایین و بیمارستان ورزنه اشاره کرد.

تکمیل ۲۴ طرح بهداشتی در اصفهان تا پایان سال ۱۴۰۱

از ۱۶ هزار و ۲۲۰ میلیارد ریالی که در بیست و پنجمین سفر استانی رییس جمهور و هیات دولت در استان اصفهان برای بخش بهداشت و درمان مصوب شد، بیشترین سهم آن مربوط به تکمیل طرح های بهداشتی است.

به گفته مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اگر به مصوبات سفر استانی رییس جمهور به اصفهان نگاهی بیندازیم بالاترین اعتبارات یعنی چهار هزار میلیارد ریال برای تکمیل طرح های بهداشتی در شهرستان های مختلف تخصیص یافته است.

مهدی احمدی فر در گفت و گو با ایرنا، افزود: در سفر رییس جمهور و هیات دولت به استان اصفهان مقرر شد با تخصیص اعتبار در نظر گرفته شده برای پروژه های نیمه تمام دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تعدادی از طرح ها تا پایان سال ۱۴۰۱ و سایر آنها نیز تا سال آینده تکمیل و به بهره برداری برسد.

وی با بیان اینکه امید است حدود ۲۴ خانه بهداشت، پایگاه سلامت و مرکز بهداشت و جامع سلامت شهری و روستایی با تخصیص اعتبارات مصوب سفر استانی تا پایان امسال تکمیل و بهره برداری شود، خاطرنشان کرد: این موضوع دستاورد بسیار مهمی برای استان و در جهت خدمات رسانی به  شهرها و روستاهای مختلف بویژه مناطق محروم است.

بطور معمول خدمات و مراقبت های اولیه بهداشتی در سطح روستاهای با میانگین جمعیت ساکن حدود یکهزار و ۵۰۰ نفر در خانه های بهداشت، در روستاهای با جمعیت حدود چهار هزار نفر در مرکز خدمات جامع سلامت روستایی و در شهرهای با حدود ۳۵ هزار نفر جمعیت در مرکز خدمات جامع سلامت شهری ارائه می شود.

استان اصفهان بیش از پنج میلیون و ۳۰۰ نفر جمعیت در ۲۸ شهرستان، ۵۲ بخش، ۱۱۲ شهر و ۱۲۹ دهستان دارد.

گروه اخبار استان‌های خبرگزاری جمهوری اسلامی برای پیگیری اجرای طرح‌های نیمه تمام در کشور پرونده خبری عزم دولت سیزدهم برای تکمیل طرح های نیمه تمام را تشکیل داده است؛ برای آگاهی از مهمترین طرح های در دست اجرا و میزان پیشرفت آنها را می توانید این پرونده را دنبال کنید.