اراک - ایرنا- رئیس اتاق بازرگانی، صنایع معادن و کشاورزی اراک گفت: حمایت از فعالان اقتصادی و مانع زدایی از پیش روی این قشر در شرایط کنونی، کلید دستیابی به جهش تولید، رشد صادرات و گشایش‌های اقتصادی است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، ناصر بیکی روز پنجشنبه در شصت و پنجمین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان مرکزی، افزود: فعالان بخش خصوصی بر این باور هستند برای پیاده سازی اهداف اقتصادی کشور همچون جهش تولید و رشد صادرات باید حمایت‌ها از این بخش برجسته تر و قوانین و مقررات نیز بازنگری و اصلاح شوند.

وی تاکید کرد: مسئله روز معضلات ناشی از حذف ارز ترجیحی است و امید است مشکلاتی که‌ در این راستا برای مردم ایجاد شده با گذر زمان بهبود یابد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع ، معاون و کشاورزی استان مرکزی بیان کرد: با توجه به اینکه ارز ترجیحی به فرآورده های استراتژیک ،نهاده های دامی، شکر و روغن پرداخت می‌شد از این رو با حذف این ارز، مشکلاتی برای بخش کشاورزی و دامپروری کشور ایجاد شده است.

بیکی تاکید کرد: عمده مشکلات در این راستا  ناشی از جنگ روسیه و اوکراین بود چرا که ۴۰ درصد از روغن اتحادیه اروپا همچنین ۶۳ درصد روغن آفتابگران جهان از سوی این دو کشور صادر می‌شود اما اکنون این مهم بسیار دشوار شده و این مهم مدنظر باشد که این مشکل تنها مربوط به ایران نیست بلکه تمام جهان را درگیر کرده است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع معاون و کشاورزی استان مرکزی اظهار داشت: اکنون روسیه میزان تعرفه گندم را ۱۰۰ دلار افزایش داده و با توجه به اینکه ۱۸ درصد از صادرات گندم از روسیه و ۱۰ درصد نیز از کشور اوکراین انجام می‌شد، در حال حاضر ۲۸ درصد سهم صادرات گندم جهان با مشکل مواجه شده و تمام کشورهای جهان در حوزه دانه های روغنی همچون ذرت و سویا با مشکلات سرمایه ای مواجه هستند.

بیکی حمایت از واحدهای تولیدی دام و طیور را در شرایط کنونی جامعه‌ امری ضروری عنوان کرد و گفت: علی رغم مصوبه و دستور دولت در راستای تامین سرمایه این واحدهای تولیدی، بانک‌ها تعامل و همکاری لازم را ندارند و درخواست ضمانتنامه‌های سنگین دارند که برای فعالان بخش خصوصی کار را دشوار کرده و مانع پرداخت تسهیلات شده است.

وی با بیان اینکه اکنون قدرت خرید مصرف کنندگان کاهش‌یافته است، گفت: خرید تضمینی اکنون از تولیدکنندگان بخش کشاورزی انجام نمی‌شود که در این شرایط نمی‌توان تولیدکننده را ترغیب به فعالیت کرد و انتظار می رود اقدامات لازم در خصوص تامین سرمایه از سوی بانک‌ها و از جمله صندوق کارآفرینی امید با دقت بیشتری انجام‌ شود.

رئیس اناق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی اراک بیان کرد: ورود به بدنه تولید مواد خام   گام مهمی در راستای صادرات است و امید است در خصوص حمایت از صادرات این بخش اداره کل گمرک روزهای پنحشنبه کشیک داشته باشد و تعرفه صادرات مرغ و تخم مرغ نیز حذف شود.

وی در خصوص مشکلات بیمه تامین اجتماعی کارگران ساختمانی نیز گفت: تعیین تکلیف اصلاح ماده پنج قانون بیمه تامین اجتماعی کارگران ساختمانی در دستور کار نمایندگان مجلس قرار گرفته و مورد موافقت شورای گفت و گوی ملی قرار گرفته و در این راستا قول مساعد داده شده که مشکل بیمه اجتماعی ۱۰۰ کارگر ساختمانی در اسرع وقت رفع شود.

بیکی تصریح کرد: در خصوص بررسی به حدنصاب رسیدن برخی واحدهای صنفی برای تشکیل اتحادیه های استانی و شهرستانی، در راستای کاهش هزینه ها، صدور پروانه کسب متقاضیان و روند رسیدگی به شکایات مصرف کنندگان و همچنین پرداخت مالیات این واحدهای صنفی در داخل استان، انتظار می‌رود مسئولان اجرایی و نظارتی تعامل و همکاری لازم را در این راستا داشته باشند.

وی در بحث بررسی موضوع جرایم‌ناشی از تبصره هفت ماده ۷۲ قانون نظام صنفی نیز، گفت: در این قانون به صراحت بیان شده که‌ سهم درآمدهای ناشی از جریمه‌های دریافتی بین سازمان صمت، اتاق اصناف و تعزیرات تقسیم شود و ۱۵ سال است که این قانون تصویب شده اما مغفول مانده و این میزان اعتبار محقق نمی‌شود که امید است دولت این قانون را اجرا و سهم درآمدهای این سه دستگاه را در بودجه‌های سنواتی لحاظ کند تا اتاق اصناف مجبور به تعدیل نیرو و کاهش بازرسان شود.

رئیس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی اراک خاطرنشان کرد: برخی شرکت‌های تولید کننده به همراه کالاهای اساسی ضروری، به صورت اجباری کالاهای غیرضروری را به واحدهای صنفی خرد و عمده تحمیل می کنند که در این راستا نیز قول مساعد داده شد اقدامات لازم انجام شود.