سنندج- ایرنا- لزوم ساماندهی نمازخانه‌های بین‌ راهی برای خدمات‌ رسانی به گردشگران، ضرورت معرفی درست ظرفیت‌های گردشگری کردستان به مسافران و برگزاری جلسه ستاد تسهیلات ‌سفر در شهرستان کامیاران، عناوین چند خبر کوتاه از اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری کردستان است.

به ‌گزارش ایرنا، مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی کردستان در کارگروه بررسی وضعیت نمازخانه‌های محورهای مواصلاتی استان، اظهار داشت: با توجه به اینکه کردستان همواره استانی گردشگرپذیر است، ضرورت دارد در پیک سفرهای تابستانی تمام دستگاه‌های ذیربط نسبت به رفع مشکلات نمازخانه‌های بین‌راهی و سرویس‌های بهداشتی هرچه سریعتر اقدام کنند.

یعقوب گویلیان افزود: اماکن عمومی از جمله نمازخانه‌های بین‌راهی به ‌نوعی نشان‌ دهنده سطح فرهنگ استان برای پذیرایی از مسافران است و با توجه به اهمیت این موضوع، توجه به این مساله باید به ‌صورت ویژه مدنظر قرار گیرد.

وی با بیان اینکه از نمازخانه‌های بین‌راهی استان بازدیدهای مکرر به‌ عمل آمده است، ادامه داد: طی ماه‌های گذشته با همکاری و مشارکت مردم، تعداد نمازخانه‌های بین‌راهی استان افزایش یافته است و امیدواریم این روند رو به رشد ادامه پیدا کند.
 

ظرفیت‌های گردشگری کردستان به‌ درستی معرفی شود

مدیرکل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی کردستان در جلسه‌ با نمایندگان انجمن‌های حرفه‌ای گردشگری بخش خصوصی استان گفت: این استان دارای گنجینه‌ای ارزشمند از فرهنگ، هنر، آیین‌ها و سنت‌هایی است که نیازمند نگاه ویژه و نوینی بوده تا بتوان این ظرفیت‌ها را به ‌درستی به مردم ارائه داد.

یعقوب گویلیان با بیان اینکه روند ورود گردشگران به استان افزایش یافته است، افزود: ضرورت دارد با همکاری انجمن‌های بخش خصوصی تدابیر لازم برای استقبال و ارائه خدمات مطلوب و شایسته به گردشگران داخلی و خارجی اتخاذ شود.

وی با تاکید بر هم‌افزایی و هم‌گرایی بخش دولتی و خصوصی برای توسعه گردشگری، گفت: حضور قدرتمند و پررنگ بخش خصوصی می‌تواند در رشد و توسعه گردشگری استان و اعتلای بیش از پیش آوازه دیار مهمان‌نوازان در سطح ملی و بین‌المللی نقش ویژه‌ای داشته باشد.

گویلیان ابراز امیدواری کرد تعامل مناسب مابین بخش دولتی و خصوصی، موجبات ارائه خدمات مناسب و رضایت‌مندی مسافران و گردشگران به استان را فراهم کند.


جلب رضایت گردشگران دغدغه ستاد تسهیلات‌ سفر کردستان است

مدیرکل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی کردستان در جلسه ستاد تسهیلات ‌سفر شهرستان کامیاران، خدمات‌دهی مطلوب و کسب رضایت مسافران و گردشگران به استان را دغدغه اصلی ستاد تسهیلات‌ سفر کردستان عنوان کرد.

یعقوب گویلیان گفت: تمام شهرهای استان به‌ ویژه کامیاران ظرفیت‌های ویژه‌ای در حوزه گردشگری دارند که باید با مدیریت صحیح از این ظرفیت‌ها در راستای اجرای طرح‌های توسعه‌ای در حوزه‌های مختلف استفاده کرد.

وی بر ضرورت برنامه‌ریزی برای ارائه خدمات بهتر به مسافران در ایام تعطیلات تابستان تاکید کرد و افزود: باید به مبلمان و خدمات شهری نیز برای استقبال از مسافران و ایجاد فضای مناسب شهری در این ایام توجه شود.


دستگاه‌های اجرایی در خدمت‌رسانی به گردشگران تلاش کنند

سرپرست فرمانداری شهرستان کامیاران نیز در ادامه این جلسه گفت: شهرستان کامیاران در ایام نوروز امسال و در بحث خدمات‌رسانی به مسافران نوروزی و گردشگران فعالیت مطلوبی داشت که لازم است همه دستگاه‌های اجرایی در خدمت‌رسانی شایسته و مطلوب به گردشگران، در ایام تابستان نیز مجدانه تلاش کنند.

کیوان شافعی افزود: کامیاران یک شهر گردشگرپذیر است و هرچه برای آبادی این شهر تلاش کنیم باز هم کم است.

وی یادآور شد: امیدواریم با همکاری اعضای ستاد خدمات ‌سفر شهرستان، نقاط ضعف و قوت را شناسایی و در راستای خدمات‌رسانی مطلوب و در شان میهمانان فعالیت کنیم.

پارک آبیدر و موزه خانه کُرد سنندج، دریاچه زریبار مریوان، منطقه هورامان، غار کرفتو دیواندره، روستای پالنگان کامیاران، بازار شهرهای سنندج، بانه و مریوان و قرآن تاریخی نگل از جمله مکان‌های گردشگری استان کردستان است که هرساله بیشترین آمار بازدید گردشگران را به خود اختصاص می‌دهد.

تاکنون ۲ هزار اثر شامل آثار تاریخی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول(بناها، محوطه و تپه‌ها)، قنات و مکان‌های طبیعی در استان کردستان شناسایی شده که از این تعداد ۹۵۰ اثر آن به ثبت ملی رسیده است.