قزوین- ایرنا- معاون آموزش و ترویج سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: در حال حاضر سهم شرکت‌های دانش‌بنیان بخش کشاورزی از تولید، چهار درصد است که این میزان باید به ۲۰ درصد افزایش یابد تا حرکت‌های مؤثر و تحول‌آفرینی را در بخش کشاورزی شاهد باشیم.

به گزارش خبرنگار ایرنا، علی اکبر مویدی روز پنجشنبه در حاشیه مراسم تجلیل از کشاورزان نمونه قزوین در جمع خبرنگاران با اشاره به شعار سال "تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌زایی"، افزود: اگر قرار است از کشاورزی سنتی به سمت پیشرفته حرکت کنیم، هیچ راهی نداریم جز اینکه خود را به سمت دانش بنیان ها سوق دهیم.

وی یکی از سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی را توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه نوآوری دانست و اظهار داشت: تا پایان امسال ۱۰ دهکده فناوری و نوآوری در مراکز تحقیقات و آموزش کشاورزی در کشور ایجاد خواهد شد و همچنین اولین پارک علمی کشاورزی نیز هفته گذشته در استان البرز افتتاح شد که اتفاق مهمی در حوزه کشاورزی بود.

مویدی با بیان اینکه کشاورزی یکی از حوزه‌های اولویت‌دار و مهم کشور است ، یادآورشد: امنیت غذایی مربوط به این حوزه است و همواره مباحث کشاورزی در اولویت قرار دارد.

این مسوول میزان تولید سالانه محصولات کشاورزی کشور را ۱۲۶ میلیون تن اعلام کرد و گفت: برای افزایش این تولیدات و خلق ثروت در کشاورزی باید به سمت علمی کردن این حوزه حرکت کنیم.

وی تصریح کرد: ما راهی جز تکیه بر منابع علمی و دانش در تقویت عرصه تولید و بهره‌وری نداریم و بر همین اساس وزارت جهاد کشاورزی در استان‌ها اقدام به راه‌اندازی کاروان بهره‌وری، ترویج و توسعه بخش تحقیقاتی کرده تا موانع و مشکلات برطرف شود.

مویدی اضافه کرد: هم اکنون ۳۲ مرکز تحقیقاتی و آموزشی در سراسر کشور فعال است و بیش از یکهزار و ۸۰۰ عضو هیات علمی و یکهزار محقق با مجموعه سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی همکاری دارند.

معاون ترویج و آموزش سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی به وجود چهار میلیون و ۸۰۰ هزار بهره بردار حوزه کشاورزی اشاره کرد و افزود: نظام غالب کشاورزی کشور خرده مالکی و میانگین سنی کشاورزان هم ۵۲ سال است.

وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در توسعه دانش بنیان‌ها گفت: باید به سمت کشاورزی دانش بنیان حرکت و دانش و مهارت کشاورزان را ارتقا دهیم.

مویدی ادامه داد: تلاش می شود تا کشاورزی وابسته به منابع را به کشاورزی وابسته به دانش و مهارت تغییر دهیم.

این مسوول از اجرای طرح فرصت مطالعاتی مزرعه خبر داد و گفت: این طرح با همراهی متخصصان و محققان در کشور اجرایی می‌شود تا بر اساس یافته‌های بخش تحقیقاتی بتوانیم تولید و بهره‌وری را افزایش دهیم.

رییس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی به توسعه هنرستان‌های کشاورزی اشاره و از فعالیت ۵۰ هنرستان تخصصی کشاورزی در سطح کشور خبر داد و افزود: این هنرستان‌ها در راستای جوان‌سازی، ارتقای مهارت ، دانش و درآمد و زیر نظر این وزارتخانه احیا و راه اندازی شده اند.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار دانش آموز مقطع متوسطه در کشور داریم که از این تعداد تنها ۳۳ هزار نفر در رشته کشاورزی مشغول به تحصیل هستند درحالی که بخش عمده دهستان‌ها و روستاها کانون تولید محصولات کشاورزی‌ هستند.