هموان- ایرنا- کاروان جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان در ایستگاه بیست و هفتم به ملایر هم رسید تا به واسطه آغاز این رویداد بزرگ فرهنگی، بار دیگر فضای استان مملو از پویایی، تحرک و نشاط و شادابی شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا؛ «پایتخت تاریخ و تمدن ایران» به عنوان میزبان بیست‌و هفتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان با حضور  پرشور هنرمندان و علاقه‌مندانِ به هنر اصیلی است که با زبان کودکان و نوجوانان امید را تا سرزمین‌های دور نوید می‌دهند.

در این آوردگاه هنری، هنرمندان در فضایی شاد و بانشاط با کودکان و نوجوانان داخل و خارج ایران اسلامی و با استفاده از زبان تئاتر ارتباط برقرار می‌کنند و فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی را بر صحنه گسترده تئاتر به نمایش می‌گذارند.

امروز و پس از گذران ایام سخت و دشوار شیوع ویروس کرونا، کودکان و نوجوانان در فضایی شاد گرد هم آمدند تا با تاثیرپذیری از معارف و فرهنگ‌های ارزشمند در قالب هنر تئاتر برای تعالی فرهنگ اصیل ایرانی- اسلامی کوشا باشند.

سال‌هاست که کودکان و نوجوانان استان همدان میزبان این رویداد جهانی هستند و امسال با شعار «تئاتر؛ پرواز پروانه‌های خیال» می‌کوشند تا با خلق صحنه‌هایی زیبا و ماندگار به کودکان و نوجوانان سراسر دنیا، این امر را القا کنند که خواهان زندگی و جهانی عاری از خشونت، جنگ و خونریزی هستند.

پر واضح است که هنر تئاتر به کودکان و نوجوانان می‌آموزد که چگونه یک انسان خوب، آگاه و هوشیار باشند و چگونه در کنار بروز خلاقیت‌های آنان، فرهنگ اصیل ایرانی- اسلامی، نهاد خانواده، تقویت امید و باورهای کودکان و نوجوانان و تزریق امید و نشاط در جامعه تسّری یابد.

به گفته استاندار همدان، آنچه در این جشنوارۀ بین‌المللی حائز اهمیت است توجه به تولید آثار خلاقانه و پرمخاطب در دنیای کودکان و نوجوانان در مضامین مورد نیاز برای تربیت آینده‌سازانِ میهن اسلامی است؛ زیرا ساختار فردای کودکان در گرو تربیت‌ها و آموزش‌های امروز شکل می‌گیرد.

"علیرضا قاسمی‌فرزاد" در پیام خود به مناسبت برگزاری این رویداد بزرگ فرهنگی، خاطرنشان کرد: تداوم و استمرار فعالیت جشنواره به‌ عنوان یکی از افتخارات هنریِ کشور، بدون توجه به تغییر و تحولات در راستای توسعه و تعالی میسر نخواهد بود و در این راه، هنرمندانِ کارشناس و خلاق، بهترین افراد برای فراهم کردن تحولات در سطح ملی و بین‌المللی‌اند.

وی در این پیام ابراز امیدواری کرد: این‌گونه جشنواره‌ها با تولید درون‌مایه‌های تمدن‌ساز و خلاقانه، زمینه‌ای فراهم کند تا همۀ کودکان جهان به‌دور از هرگونه خشونت در کانون خانواده، به‌عنوان مهم‌ترین و مقدس‌ترین نهاد بشری، زندگی پر از پویایی، نشاط و شادمانی را داشته باشند.

در کنار کودکان و نوجوانان همدان، ملایری‌ها نیز تشنه جشنواره بیست و هفتم و چشم‌انتظار روشن کردن چراغ جشنواره در این شهرستان بودند.

همزمان با برگزاری جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان در همدان، چراغ این رویداد هنری نیز  در ملایر با حضور پرشور کوکان و نوجوانان روشن شد و در فضایی شاد و پرنشاط کودکان شهر در کنار والدین خود گرد هم آمدند.

با تلاش دست‌اندرکاران اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ملایر و با بهره‌گیری از ظرفیت و توان بالای هنرمندان این شهر، برنامه افتتاحیه این جشنواره شامگاه پنج‌شنبه در مجتمع فرهنگی و هنری ملایر برگزار شد.

در این مراسم که با اجرای نمایش عروسکی، نمایش طنز کودکانه، اجرای مسابقه و شعرخوانی همراه بود، کودکان و نوجوانان ملایری ساعاتی را با نشاط و شادمانی سپری کردند.

رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ملایر در این آیین ضمن ابراز خرسندی از استقبال پرشور کودکان و نوجوانان و والدین آنها از این جشنواره، گفت: تلاش ما ایجاد فضای شاد و بانشاط برای حضور کودکان و نوجوانان و بروز استعدادها و خلاقیت‌های آنان است.

حجت الاسلام "طالب ترکاشوند" افزود: همزمان با آیین گشایش بیست و هفتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان، ویژه برنامه شادمانه کودک و نوجوان با هدف کاهش آسیب،های اجتماعی برگزار و از ظرفیت هنرمندان این شهرستان استفاده شد.

به گفته وی، در روزهای چهارم و پنجم تیر نیز تئاتر "شهر نقاشی" به کارگردانی مصطفی بیگی در ۲ سانس مجتمع فرهنگی هنری ملایر به نمایش گذاشته می،شود.

حجت الاسلام ترکاشوند گفت: دیدن این نمایش برای عموم کودکان و نوجوانان ملایری رایگان است.

به گزارش ایرنا، بیست و هفتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان، با هدف تقویت مهارت، رشد آگاهی و اعتماد به نفس فرزندان ایران زمین از طریق نمایش، یکم تا ششم تیرماه به دبیری‌ امیر مشهدی عباس با شعار «تئاتر، پرواز پروانه‌های خیال» در شهر تاریخی همدان در حال برگزاری است.

این جشنواره با حضور ۷۰ گروه نمایشی داخلی و خارجی برگزار می شود، ۵۰۰ اثر از گروه های نمایشی داخلی و خارجی به جشنواره ارائه شد که پس از داوری اولیه ۷۰ گروه نمایشی به این دوره از جشنواره راه یافتند.

در این دوره از جشنواره گروه های نمایشی از پنج کشور ایتالیا، یونان، ارمنستان، ترکیه و عراق حضور دارند و با دیگر راه یافتگان به این رویداد رقابت می کنند.