به گزارش ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین محمد مصدق در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه به مناسبت گرامی داشت هفته قوه قضائیه، یاد و خاطره شهدای حادثه ۷ تیر سال ۱۳۶۰ ، به ویژه شهید آیتالله دکتر بهشتی، معمار دستگاه قضایی را گرامی داشت و گفت: امام در رابطه با شهید بهشتی فرمودند، بهشتی یک ملت بود، این عبارت یعنی هر ملت که دارای ویژگی های خاص انسانی، اخلاقی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی است، شهید بهشتی همه این ویژگیها را دارا بود.
وی با تبریک هفته قوه قضاییه عنوان کرد: از طرف همکارانم در قوه قضاییه از رهبر انقلاب اسلامی تشکر می کنم چرا که برای دومین بار مسئولیت قوه قضاییه را برعهده فرزندی از فرزندان خانواده بزرگ قوه قضاییه قرار دادند و رئیس قوه قضائیه را از متن قوه انتخاب کردند.
حجت الاسلام مصدق ادامه داد: امروز سکان هدایت عدلیه در دست کسی است که حدود چهار دهه تجربه قضایی دارد و سابقه درخشان مدیریتی در قسمت های مختلف قوه قضاییه را داشته و دارای روحیه انقلابی، جهادی و تحولی است.
معاون اول قوه قضاییه با اشاره به راهبردهای اساسی قوه قضاییه، برنامهها و عملکرد این قوه اظهار داشت: یکی از راهبردهای اصلی این قوه در این دوره تحول و برنامه محوری است.
وی با بیان اینکه امروز بیش از هر دوره برنامه های قوه قضاییه مبتنی بر برنامه محوری و تحول گرایی است، گفت: روح اصلی حاکم بر بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی ضرورت تحول گرایی در بخشهای مختلف از جمله قوه است.
حجت الاسلام مصدق در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: برنامه و فعالیت های قوه قضاییه بر ۲ محور اصلی استوار است: نخست موارد شش گانه مندرج در حکم انتصاب رییس قوه قضاییه از سوی رهبر انقلاب و سند تحول قضایی خواهد بود.
وی با اشاره به موارد شش گانه مندرج در حکم رئیس قوه قضائیه از سوی رهبر انقلاب، توجه به ماموریت قوه قضاییه در قانون اساسی، توجه به سند تحول، فناوری های نوین، تسهیل خدمترسانی به مردم، به کارگیری نیروهای فاضل، انقلابی و نخبه در قوه قضائیه ، ارج نهادن به قضات پاکدامن و ارتباط با متن مردم را از جمله موارد مندرج در حکم رئیس قوه عنوان کرد.
وی همچنین سند تحول قضایی را دومین محور برنامههای و فعالیت های قوه عنوان کرد و توضیح داد: در این سند به دنبال تحقق سخن کوتاه مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه قوه قضاییه کارهای خوبی انجام داده است اما باید به جایی برسد که اگر در جامعه دو نفر دعوا کردند مظلوم به ظالم بگوید حقم را بده و گرنه به عدلیه مراجعه می کنم، هستیم.
حجت الاسلام مصدق در ادامه سخنان خود مقابله جدی با فساد و مفسدان را از محورهای کاری قوه قضاییه دانست و گفت: مسیر مقابله جدی با فساد از راه همکاری هر سه قوه باید صورت بگیرد.
به گفته وی، قوه قضاییه در تولید پرونده نقشی ندارد اما نتیجه فساد برای رسیدگی به قوه قضائیه می آید و مهم این است که سه قوه دست به دست هم بدهند که امکان فساد وجود نداشته باشد.
ارجاع ۲۷۹ پرونده به شعب ویژه مجتمع امور اقتصادی تهران در سال گذشته
وی با بیان اینکه در سال گذشته ۲۷۹ پرونده در سال گذشته به شعب ویژه اخلالگران مجتمع امور اقتصادی تهران، ارجاع شده است، گفت: وظیفه اصلی این مجتمع، بررسی پرونده های رانت خواری، دانه درشتهای اقتصادی است.
حجت الاسلام و المسلمین مصدق با اشاره به اینکه یکی دیگر از مسائل اساسی قوه قضاییه حمایت از اقتصاد مقاومتی است، تاکید کرد: ستاد اقتصاد مقاومتی در قوه قضاییه تشکیل شده و بررسی موارد مختلف این ستاد برعهده معاونت اول دستگاه قضا است که به صورت ماهیانه یک جلسه در این ستاد برگزار می شود.
وی با بیان اینکه در سال جاری در این ستاد ۳ جلسه برگزار شده است، گفت: در اولین جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی در قوه قضاییه از رئیس سازمان بورس کشور دعوت شد تا مسائل و مشکلات این سازمانرا مطرح کند که در ادامه با بررسی موارد و طرح پیشنهادهای لازم، مشکلات بورس بررسی شد.
معاون اول قوه قضاییه با بیان اینکه در جلسه دوم ستاد اقتصاد مقاومتی قوه قضاییه رئیس سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی حضور یافت، تصریح کرد: امروز جهش عجیبی در خصوص سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی ایجاد شده است.
وی افزود: جلسه سوم ستاد اقتصاد مقاومتی با دعوت از رئیس ستاد تسهیل و رفع موانع تولید برگزار و پیرامون مسائل تولید صنعتی مباحثی مطرح و برای حل آن نیز دستوراتی صادر شد.
حجت الاسلام و المسلمین مصدق با بیان اینکه کاهش زمان رسیدگی به پروندهها یکی دیگر از دستورکارهای اصلی قوه قضاییه است، اظهار کرد: مردم حق دارند که پروندههایشان در دادگستریها به صورت جامع و در بازه زمانی کوتاه رسیدگی شود.
وی افزود: در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۹ بازه زمانی رسیدگی به پروندههای قضایی کاهش یافته است.
ایران بزرگترین قربانی تروریسم در جهان است
معاون اول قوه قضاییه با اشاره موضوع احقاق حقوق بشر، گفت: تبیین موضوع حقوق بشر از مباحث مورد اهمیت قوه قضاییه است.
وی با اشاره به حمله تروریستی که منجر به شهادت سپهبد سلیمانی شد، گفت: سردار دلها را که با دعوت رسمی یک کشور به آنجا که سفر کرده بود را ترور کردند که این اقدام از نظر حقوقدانان منصف جهان محکوم شد.
حجت الاسلام و المسلمین مصدق با بیان اینکه موضوع حقوق بشر آمریکایی باید برای مردم و جهانیان مشخص شود، تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران ۱۷ هزار قربانی ترور دارد و به عنوان بزرگترین قربانی تروریسم در جهان، باید مطالبات خود را در این زمینه به همگان اعلام کند.