صفیه احمدی زاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ایران بالغ بر دو دهه است که در مسئله فرزند آوری زیر نرخ جایگزین قرار دارد و این موضوع امروز به عنوان یک بحران جدی تلقی می شود.
وی با بیان اینکه، کمتر از دو دهه از فرصت پنجره جمعیت کشور باقی مانده است، اظهار داشت: بیشترین جمعیت کشور مربوط به افراد دهه ۶۰ است و اگر این افراد نسبت به فرصت های فرزند آوری بی توجه باشند، در کمتر از ۳ دهه بعد با پیری جمعیت رو به رو هستیم.
این کارشناس سلامت همچنین گفت: موالید سالانه کشور سالانه با ۱۰۰هزار کاهش همراه است و متاسفانه ویروس کرونا به این موضوع دامن زد.
احمدی زاده افزود: بسیاری از زوجین که تصمیم داشتند در سال ۱۳۹۹ فرزند آوری کنند، به دلیل آلودگی بیمارستان ها، از بین رفتن برخی فرصت های شغلی و افرایش بیکاری در زمان شیوع کرونا فرزند آوری نیز به تعویق افتاده است.
وی یادآورشد: می توان گفت که سالمند شدن جمعیت الگوی زنانه به خود گرفته و همچنین آمار ابتلا به انواع اختلالات جسمی و روانی در بانوان نیز رو به افزایش است.
این کارشناس سلامت گفت: برای عبور از بحران ، بازنگری و ارتقای برنامه های سلامت زنان در ابعاد جسمی، روانی و اجتماعی امری مهم و ضروری است.