به گزارش خبرنگار ایرنا، علی تقیخاکی روز شنبه در نشست با خبرنگاران به مناسبت هفته قوه قضائیه در سالن جلسات دادگستری دامغان بیان کرد: طی سال گذشته پنج هزار و ۱۸۸ پرونده در دادسرا و هفت هزار و ۶۴۴ پرونده در شورای حل اختلاف رسیدگی شد.
وی ادامه داد: در شرایط سخت کرونا از اواخر سال ۹۸ تا پایان ۱۴۰۰، خدمت رسانی به دعاوی و اختلافات بدون وقفه انجام شد و با توجه به شرایط جامعه ایجاد فرآیند الکترونیک دنبال شد و دامغان پیشگام در این زمینه بود.
تقیخاکی اظهار داشت: سال گذشته، چهار هزار و هشت جلسه رسیدگی به صورت الکترونیکی در دامغان برگزار شد و اشخاص به صورت برخط و مجازی در دادگاه حاضر شدند.
وی تصریح کرد: ابلاغ الکترونیکی، انقلابی در دستگاه قضایی ایجاد کرد و در این راستا ۹۹.۸ درصد پروندههای دامغان به صورت تمام الکترونیک بود که نوید بخش سرعت و کاهش در زمان رسیدگی به دعاوی است.
تقیخاکی به پیشگیری از وقوع جرم اشاره و اضافه کرد: بیشترین عنوان مجرمانه و پرونده ورودی در دامغان مربوط به سرقت است که باید در این راستا اقدامات پیشگیرانه همچون ایجاد اشتغال و حمایت از تولید در راستای سیاست های نظام در دستور کار قرار گیرد.
وی بیان کرد: انجام اقدامات پیشگیرانه برای کاهش وقوع جرم تنها وظیفه قوه قضائیه نیست بلکه نهادهای اجرایی نیز باید در این راستا تلاش کنند تا شاهد کاهش وقوع جرم و پرونده ورودی به دستگاه قضایی باشیم.
تقیخاکی خاطرنشان کرد: ورودی پرونده های قضایی در محاکم قضایی و شورای حل اختلاف در شهرستان دامغان شامل سرقت، ضرب و جرح، توهین، تهدید، تخریب، تصادف، کلاهبرداری و نگهداری، حمل و توزیع مواد مخدر است.
رییس دادگستری دامغان گفت: امسال در راستای تحقق شعار سال و حمایت از تولید، کارگروه رفع موانع با هدف رسیدگی به مشکلات واحدهای تولیدی شهرستان و بازگشت آنها به چرخه تولید، با همکاری فرمانداری و نهادهای مربوطه تشکیل شده است.
به گزارش ایرنا، هفته قوه قضائیه از اول تا هفتم تیر است که ۱۳ عنوان ویژه برنامه برای این هفته در دامغان پیش بینی شد.