به گزارش خبرنگار ایرنا، سید احمد زرهانی روز شنبه و در نشست رابطان شورای اقامه نماز در مشهد افزود: دین و هنر را باید در تعامل مستمر و نوسازی اندیشه ببینیم تا دین از طریق هنر و فرهنگ ترویج پیدا کند، همچنانکه دشمن نیز با استفاده از هر فرصتی از هنر، برای ضربه زدن به اسلام استفاده می کند.
وی بیان کرد: مسوولان مربوطه باید ارتباط خود را با جامعه هنری محکم کنند و در اتاقهای فکر خود از متفکران استانها برای یافتن راههای تاثیرگذار هنری چاره جویی کنند.
این مقام مسوول گفت: باید بر روی آموزش و ایجاد کارهایی انگیزشی همچون برگزاری مسابقات، جشنواره ها و زمینه سازی تولیدات آثار فرهنگی و هنری سرمایه گذاری شود.
زرهانی افزود: شخصیت هایی چون شهید بهشتی و امام راحل طرحی داشتند که برای آن اصالت قائل بودند و از دل آن اندیشه، منشور حکومتی به وجود آمد. امام راحل با کمک خدا و مردم توانستند حکومت اسلامی را بنیان کند و امروز با گذشت بیش از چهار دهه از انقلاب اسلامی، رسالت ما به عنوان اصحاب اندیشه و فرهنگ، صیانت از مردم سالاری دینی و جمهوری اسلامی است.
وی بیان کرد: تعدادی از استانداری ها بیشتر وقت خود را صرف مسائل امنیتی، سیاسی و معیشتی میکنند، در صورتیکه که فرهنگ محکم در حکمرانی خوب نقش مهمی دارد، بر همین اساس باید با استفاده از ظرفیت استانداری ها یک برنامه پنج ساله و سندی در حوزه نماز تهیه شود.
وی با اشاره به انعقاد تفاهمنامه بین ستاد اقامه نماز و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: این تفاهم نامه سند همکاری بین ماست که با بومی سازی و تبدیل آن به اسناد پایین دستی می توانیم وجه حداکثری به آن بدهیم. باید این سند را گسترش و از امکانات استانی در این زمینه استفاده شود.
قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور در ادامه به طرح "یاوران نماز" که در برخی استانها با موضوع توسعه فرهنگ نماز در حال اجرا است، اشاره و بیان کرد: باید با استفاده از ظرفیتهای مردم و با امکانات دولتی برای ترویج فرهنگ نماز اقدام کنیم، به عنوان نمونه در خصوص نمازخانههای بین راهی، غفلتهایی وجود دارد.
او با بیان اینکه وزارت ارشاد و آموزش و پرورش دارای مخاطب گسترده و متولی فرهنگ کشور هستند؛ افزود: نماز به عنوان مهمترین عنصر فرهنگی در قلمرو وزارت ارشاد است و اگر دستگاههای مرتبط وارد میدان شوند و اسباب ترویج فرهنگ نماز را فراهم کنیم، کار بزرگی انجام داده ایم.
زرهانی با اشاره به اینکه در ستاد اقامه نماز استانها ۵۰ کار جدید و ابتکاری تعریف شده است، بیان کرد: برگزاری دوره های آموزشی برای امامانجماعت زیر مجموعه، کارکنان و خانواده آنها برای تغییر در رفتار فرزندان بسیار مهم است، اگر فردی کاهل نماز است شاید فلسفه نماز بلد نباشد و یا خجالتی باشد لذا باید روی آموزش سرمایه گذاری کنیم.
عناصر ترویج نماز
ربیس ستاد اقامه نماز خراسان رضوی نیز گفت: سه عنصر خانه، مسجد و مدرسه را نباید فراموش کنیم، چرا که دشمن در این سه عنصر سرمایه گذاری های گسترده ای انجام داده است.کانون خانواده اساسی ترین عنصر تربیت است.
حجت الاسلام امرالله سبحانی نیا خطاب به مسوولان اقامه نماز مراکز ستادی و استانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: در برنامه ها تلاش کنید، اول دانش لازم را به دست بیاورید، در حالی که ما غیر از سه عنصر دانشی که ذکر شد، اطلاعات معارفی نماز را نیز باید بالا ببریم.
ربیس ستاد اقامه نماز خراسان رضوی با بیان اینکه فعالیت های حوزه نماز باید سنت و نهادینه شود و زودگذر نباشد؛ گفت: یکی از اقدامات خوبی که در استان صورت گرفت، برپایی مسابقه ای مجازی با عنوان "سرود یکتایی" برای تصحیح قرائت قرآن بود که افراد با ارسال فایل قرائت خود، توسط کارشناسان تصحیح مورد بررسی قرار می گرفتند.
مسوول ستاد اقامه نماز اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: مشهد قطب قرآنی و معنوی کشور است و ظرفیت های فراوانی در حوزه فرهنگ، هنر، قرآن و در اجرا دارد و ما آمادگی برگزاری جشنوارهای ملی را در استان داریم.
حجت الاسلام محمد تقی کاظمی نسب بیان کرد: تاکنون 6 جلسه شورا در شورای اقامه نماز اداره کل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی برگزار شده است و در تفاهمنامه های کشوری و آیین نامه های ابلاغی وزارت کشور بومی سازی صورت گرفته است.