به گزارش ایرنا، «وجیهه محمدی فلاح» روز شنبه در نشستی با خبرنگاران به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر افزود: در حوزه مقابله با اعتیاد از سوی بهزیستی استان، اقداماتی در حوزه فعالیت های اجتماعی محور، نگهداری و درمان معتادان و ارائه خدمت از طریق آسیب های اجتماعی انجام شده است.
وی با بیان اینکه ۲۴ دستگاه متولی پیشگیری و مبارزه با اعتیاد هستند، تصریح کرد: امروز خدمات مقابله با اعتیاد محور توسط ۸۶ مرکز، ۲۰ موسسه مردم نهاد و ۲۴ تیم آموزش دیده تخصصی در استان در حال فعالیت هستند که در سال گذشته به ۱۰۵ محله خدمات رسانی کرده اند
محمدی فلاح افزود: همچنین در این محلات ۱۳۹ هزار و ۵۰۰ نفر در سال گذشته تحت آموزش قرار گرفتند که از ابتدای سال جاری تاکنون این رقم حدود ۱۵ هزار نفر بوده است.
مدیر کل بهزیستی البرز در ادامه با اشاره به فعالیت کمپ های ماده ۱۵ معتادان خود معرف برای درمان و اقامت یک ماهه گفت: ۵۵ مرکز درمان میان مدت در استان در حال فعالیت هستند که به واسطه وجود این مراکز در سال گذشته ۱۸ هزار نفر و از ابتدای سال جاری تاکنون به هفت هزار و ۵۰۰ نفر خدمات رسانی شده است.
محمدی فلاح ادامه داد: همچنین خدمات ترک اعتیاد بلند مدت در ۲ دوره چهار تا ۶ ماهه ارایه که در این بخش ۲ مرکز جامع اعتیاد در البرز وجود دارد که ۲۱۳ نفر در سال گذشته و ۱۳۶ نفر نیز امسال توسط این مراکز پذیرفته شده اند.
وی پیشگیری با محوریت خانواده و آموزش را بهترین راهکار برای مقابله با اعتیاد عنوان و تصریح کرد: در کمپ های ماده ۱۶ در سال گذشته در بخش مردان به یک هزار و ۶۵۰ نفر و در سه ماهه ابتدایی امسال به ۸۷۸ نفر خدمات رسانی شده است.
رایزنی برای انتقال زندانها از البرز
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر البرز نیز در این نشست با اشاره به وجود چهار زندان در این استان گفت: وجود این زندان ها، مهاجرت پذیری و همجواری با پایتخت سبب شده تا موضوع اعتیاد در البرز با جدیت بیشتری پیگیری شود.
سردار « سید جعفر حسینی» افزود: از سوی دیگر در حال رایزنی با هدف ایجاد شرایطی برای انتقال این زندان ها به فضایی خارج از استان هستیم تا از این طریق شاهد کاهش آسیب های اجتماعی از جمله اعتیاد باشیم.
وی فرهنگ سازی و رسانه ها را مهم ترین راهکار برای آگاه سازی از خطرات اعتیاد عنوان و تصریح کرد: در این بین پیشگیری بهترین راه برای مقابله با اعتیاد است.