قزوین – ایرنا – رئیس سازمان سازمان مدیریت و برنامه ریزی قزوین گفت: با توجه به ظرفیت‌های موجود در بخش اقتصادی، این استان می‌تواند در سال جاری به رشد ۸.۴ درصدی مصوب دست یابد.

ابوالفضل یاری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود:  با توجه به تصمیم سازمان برنامه و بودجه کشور رشد اقتصادی هشت درصد برای کشور مبنا قرار گرفته که بر اساس آن میزان رشد قابل دستیابی استان قزوین ۸.۴ درصد درنظر گرفته شده است.

رئیس سازمان سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اضافه کرد: برای رسیدن به این هدف مطالعات و برنامه ریزی ها انجام شده و معتقدیم با توجه به ظرفیت های خالی موجود در بخش اقتصادی به رشد ۸.۴ درصدی خواهیم رسید.

وی تصریح کرد: برای رسیدن به این هدف با توجه به برآوردها، نیازمند سرمایه گذاری ۶۱ هزار میلیارد تومانی در بخش های مختلف از طریق بودجه عمومی، منابع داخلی شرکت ها، بخش عمومی غیردولتی، تسهیلات، بخش خصوصی و سرمایه گذار خارجی هستیم.

اعتبار ۱۳۱۹ میلیارد تومانی استان قزوین در سال ۱۴۰۰

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان قزوین درباره اعتبارات استان در سال گذشته، گفت: مجموع اعتبارات هزینه ای و تملک دارایی های سرمایه ای استان قزوین در سال ۱۴۰۰ به بیش از یک هزار و ۳۱۹ میلیارد تومان افزایش پیدا کرد و اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای استان قزوین نیز در سال گذشته نسبت به سال ۱۳۹۹ رشد ۲۳۴ درصدی داشت.

این مسئول با اشاره به رشد اعتبار و پیشرفت فیزیکی پروژه های مهم تملک دارایی های سرمایه ای ملی و استانی قزوین در سال ۱۴۰۰، اضافه کرد: پروژه انتقال آب از سد طالقان به شهرها و روستاهای استان، احداث سد بالاخانلو، احداث راه اصلی قزوین- الموت- تنکابن، احداث سد و شبکه انتقال آب نهب، راه های اصلی بویین زهرا- دانسفهان- سه راهی رحیم آباد، سه راهی دانسفهان- شامی شاپ، نهاوند- ضیاءآباد- آبترش، فاضلاب تاکستان و الوند، مرکز ترومای بیمارستان شهید رجایی، مرکز دیالیز تاکستان، استخر ذخیره آب آقابابا، بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی و توسعه پایدار آب و خاک کشاورزی دشت قزوین از مهمترین این پروژه ها هستند.

وی با بیان اینکه سهم استان قزوین از اعتبارات هزینه ای کشور در سال گذشته معادل ۱,۹ درصد بود، اظهار داشت: اعتبارات هزینه ای سال ۱۴۰۰ استان قزوین نیز نسبت به سال گذشته بیش از ۵۴ درصد رشد پیدا کرد.

این مسئول اضافه کرد: عملکرد اعتبارات هزینه ای استان قزوین در سال گذشته ۲۱ درصد از اعتبارات مصوب بیشتر بوده است.

مطالعات اقتصادی و اشتغالزایی روستایی ۳۲۳ روستا در استان

یاری در ادامه اظهار داشت: از سال ۹۶ تاکنون مطالعات اقتصادی و اشتغالزایی روستایی در حال انجام بوده که ماحصل آن مطالعه ۳۲۳ روستا در استان بوده است.

وی افزود: برنامه های متناسب با این مطالعات تهیه و تدوین شده و تاکنون یک هزار و ۵۸۷ طرح در شورای برنامه ریزی و توسعه استان تصویب و به دستگاه های اجرایی ابلاغ شده است.

یاری خاطر نشان کرد: بیش از ۹۲ درصد طرح های اشتغال پایدار روستایی تاکنون به  بهره برداری رسیده است.

تهیه گزارش عملکرد دستگاه های اجرایی استان در زمینه اسناد ملی و استانی آمایش

رئیس سازمان سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گفت: با توجه به اینکه تمامی دستگاه های اجرایی استان، شهرداری ها، فرمانداری‌ها و دانشگاه ها مکلفند هرگونه طرح یا پروژه مربوط به خود را با نتایج و سیاستگذاری‌های سند ملی آمایش سرزمین تطبیق دهند، این سازمان اقدام به جمع آوری گزارش عملکرد دستگاه های اجرایی استان در زمینه اجرای اسناد ملی استانی آمایش سرزمینی کرده است.

یاری افزود: یکی از اقدامات تاثیرگذار سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان قزوین در رابطه با سند ملی آمایش آشناسازی اذهان عمومی با مفهوم آمایش سرزمینی می باشد که از طریق برنامه های تلویزیونی، موشن گرافی و گفت و گو های ویژه خبری انجام شده است.

برگزاری بیش از ۶۹ هزار نفر ساعت دوره آموزشی در سال ۱۴۰۰

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گفت: سال گذشته بیش از ۶۹ هزار نفر ساعت دوره آموزشی ویژه کارمندان دولت برگزار شده است.

یاری افزود: این دوره ها در چهار عنوان توجیهی بدو استخدام، عمومی، شغلی و مدیریتی توسط مرکز آموزش و پژوهش های توسعه و آینده نگری سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان قزوین صورت گرفته است.

وی افزود: یکی از اقدامات برجسته در سال ۱۴۰۰ برگزاری دوره های آموزشی غیر حضوری در زمان همه گیری بیماری کرونا بود که با توجه به اهمیت آموزش از یک سو و محدودیت حضور کارکنان در دوره های آموزشی از سوی دیگر، مرکز آموزش و پژوهش های توسعه و آینده نگری سازمان با برنامه ریزی و ایجاد زیر ساخت های لازم، دوره های آموزشی را در بستر فضای مجازی و با بهره گیری از ظرفیت های موجود در این خصوص برنامه ریزی کرد و برای برگزاری دوره ها به صورت برخط اقدام نمود.

یاری تصریح کرد: یکی دیگر از اقدامات شاخص مرکز آموزش و پژوهش های توسعه و آینده نگری این سازمان در بخش آموزش اعتبارسنجی مؤسسات آموزشی متقاضی برگزاری دوره های آموزشی برای کارکنان دولت و برگزاری همایش های مساله محور ویژه مدیران و کارشناسان دستگاه های اجرایی است.

تصویب ۱۲ طرح پژوهشی در سال ۱۴۰۰

یاری خاطرنشان کرد: با توجه به اولویت های پژوهشی استان و فراخوانی طرح های پژوهشی، سال گذشته ۱۲ طرح پژوهشی در کارگروه آموزش، پژوهش، نوآوری و فناوری استان و سپس در شورای برنامه ریزی و توسعه استان مورد تصویب قرار گرفت.

وی افزود: بررسی دلایل گسترش ظرفیت های خالی و بنگاه های راکد و ارائه راهکارهای حمایتی به منظور احیای آنها، خاندان پژوهی استان قزوین، پژوهش و مطالعات تکمیلی باستان شناسی دولتخانه صفوی، پیگیری پرونده ثبت جهانی کاروانسرای سعدالسلطنه و تهیه طرح جامع مناسب سازی فضا و امکانات بازار مطابق با استانداردهای جهانی، بررسی سواد سلامت و عوامل موثر بر آن در جمعیت استان قزوین، مقایسه شاخص های تولیدی مرغ گوشتی آرین با سایر سویه های تجاری جوجه گوشتی موجود در ایران در شرایط مشابه، سند جامع توسعه و ترویج فرهنگ اقامه نماز در استان قزوین، توسعه گردشگری از طریق توسعه بخش سلامت، مکان یابی بهینه مجتمع های خدماتی و رفاهی بین راهی استان قزوین، تدوین اطلس مخاطرات جوی استان قزوین، تدوین الگوی عملیاتی تامین واحدهای نهضت ملی مسکن از محل خانه‌های خالی استان قزوین و بازنگری در طرح های هادی روستایی استان قزوین با تاکید برتوسعه اقتصادی عناوین این ۱۲ طرح پژوهشی می باشد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی قزوین با اشاره به روند تصویب طرح های پژوهشی اضافه کرد: در نتیجه فراخوان طرح های پژوهشی،   طرح های پیشنهادی متعددی از اساتید و محققان دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی دریافت شد که طی جلسات متعدد نهایتا طرح های منتخب جهت درج در سامانه سمات و دریافت کد رهگیری و عقد قرارداد پژوهشی به دستگاه های مربوط ابلاغ شد.

وی تهیه و انتشار پژوهش های اندازه‌گیری وضعیت عدالت در استان قزوین، تدوین و به روز رسانی سند آمایش علم و فناوری استان قزوین و اندازه گیری وضعیت پایداری زیست محیطی استان قزوین، سنجش سرمایه اجتماعی و ارائه راهکارهای بهبود وضعیت را از اقدامات مهم حوزه پژوهش مرکز آموزش و پژوهش های توسعه و آینده نگری این سازمان عنوان کرد.

اجرای ۳۰ طرح آماری در سال ۱۴۰۰ 

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گفت: سال گذشته ۳۰ طرح آمار فصلی و ماهانه توسط معاونت آمار و اطلاعات این سازمان اجرا شده است.

یاری افزود: طرح آمارگیری از نیروی کار، اجرای طرح آمارگیری از هزینه و درآمد خانوارهای شهری و روستایی، طرح آمارگیری از قیمت کالا و خدمات مصرفی خانوارهای شهری و روستایی از مهم ترین این طرح ها می باشد.

وی تصریح کرد: یکی دیگر از اقدامات شاخص گروه آمارهای ثبتی و پردازش داده های معاونت آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان قزوین چاپ و انتشار سالنامه آماری سال ۱۳۹۹ استان می باشد.

یاری خاطرنشان کرد: سالنامه آماری سال ۱۳۹۹ استان قزوین در قالب ۲۴ فصل، ۳۳۰ جدول آماری و ۴۲ نمودار و نقشه با تغذیه از آمار و اطلاعات ۱۳۰ دستگاه اجرایی، بانک و موسسه به روش الکترونیکی و از طریق سامانه فرابر و نتایج طرح های آماری و سرشماری های مرکز آمار ایران تهیه و چاپ شده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی قزوین اضافه کرد: نشریه گزیده شاخص ها و نماگرهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی استان قزوین نیز از اقدامات مهم این معاونت به شمار می رود که در ۲۶ سرفصل جمع آوری و چاپ شد.

یاری بیان کرد: گروه حساب‌های منطقه‌ای و محاسبات قیمت این سازمان نیز محاسبه و تهیه حساب تولید استان را برعهده دارد که با جمع آوری و بررسی اطلاعات بیش از ۱۱۰ منبع اطلاعاتی اعم از دستگاه‌های اجرایی، شهرداری‌ها، دانشگاه‌های دولتی و خصوصی، اتاق‌های بازرگانی و اصناف، بنگاه‌های اقتصادی، صرافی‌ها، کارگزاری‌ها و بخش خصوصی استان اقدام به محاسبه ارقام تولید ناخالص داخلی استان در ۱۸ بخش می کند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گفت: نصب و راه اندازی ژئوپورتال استانی و اتصال به ژئوپورتال ملی در راستای توسعه SDI  استانی یک از اقدامات مهم در حوزه نقشه و اطلاعات مکانی این سازمان در سال ۱۴۰۰ می باشد.

وی افزود: در حال حاضر ۱۱ دستگاه اجرایی استان نیز به این ژئوپرتال ملی متصل شده اند که این تعداد افزایش خواهد یافت.

یاری خاطرنشان کرد: در حال حاضر نسخه های تحت وب و تحت موبایل ژئوپرتال استانی نیز راه اندازی شده و در حال بهره برداری است.

ارزیابی ۱۱۴ دستگاه اجرایی استان در جشنواره شهیدرجایی سال ۱۴۰۰

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان قزوین گفت: سال گذشته ۱۱۴ دستگاه اجرایی مورد ارزیابی قرار گرفت و در نهایت ۲۶ دستگاه اجرایی برتر در ابعاد مختلف تقدیر شدند.

وی افزود: جشنواره شهید رجایی همه ساله برای انتخاب دستگاه ها و مدیران برتر اجرایی برگزار می شود و می تواند انگیزه خدمت رسانی در مدیران توانمند را بالا ببرد.

یاری خاطرنشان کرد: ارزیابی عملکرد دستگاه های اجرایی در شاخص های اختصاصی، عمومی، استانی با مشارکت ۸۹ ارزیاب از ۲۷ دستگاه اجرایی انجام شد.

دبیر شورای راهبری توسعه مدیریت استان اظهار داشت: در مجموع ۲۱ شاخص عمومی، ۶۸۵ شاخص اختصاصی و ۲۵ شاخص استانی در ارزیابی عملکرد سال ۱۴۰۰ ارزیابی گردید.

صدور ۱۱۳۵ شماره  مستخدم در سال ۱۴۰۰

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان قزوین گفت: سال گذشته هزار و ۸۴۱ مورد پرونده تبدیل وضعیت استخدامی در راستای قوانین و مقررات بررسی و شماره مستخدم هزار و ۱۳۵ نفر صادر شده است.

وی افزود: به منظور رعایت عدالت در فرایند استخدام دستگاه های اجرایی علاوه بر نظارت بر برگزاری آزمون های فراگیر، نظارت بر ۶۱ جلسه مصاحبه آزمون های فراگیر دستگاه های اجرایی (۲۳۳ مورد مصاحبه) و همچنین نظارت بر فرآیند برگزاری آزمون استخدامی خاص فرزندان شهدا و جانبازان توسط معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی این سازمان صورت گرفته است.

یاری تصریح کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا کنون از هزار و ۳۰۱ مورد پرونده بررسی شده  تبدیل وضع ایثارگران در بستر سامانه کارمند ایران، از محل دستورالعمل بند (د) تبصره ۲۰ قانون بودجه سال ۱۴۰۰، ۹۴۵ شماره مستخدم صادر شده است.

یاری یکی از اقدامات مهم معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان را کانون ارزیابی شایستگی مدیران عنوان کرد و اظهار داشت: به منظور شایسته گزینی و شایسته سالاری در دستگاه های اجرایی، ضمن نظارت بر فرایند انتصاب، کانون ارزیابی مدیران برای ۱۷ نفر در راستای اجرای مقررات و ضوابط انتخاب و انتصاب مدیران برگزار و بر فرایند کانون موسسات دارای مجوز نظارت شده است.

این مسئول جلسات شورای راهبری توسعه مدیریت را یکی از مهمترین جلسات مدیریتی عنوان کرد و افزود: حضور نمایندگان سازمان در کارگروه های توسعه مدیریت بیش از ۴۸ دستگاه اجرایی نشانگر اهمیت این موضوع در رابطه با اجرای با کیفیت برش استانی برنامه تحول اداری می باشد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان قزوین گفت: ماحصل نتیجه حضور نمایندگان این سازمان در جلسات کارگروه توسعه مدیریت دستگاه های اجرایی، تحقق ۵۶ درصدی برش استانی برنامه جامع اصلاح نظام اداری در سطح ۵۲ دستگاه مشمول برنامه بوده است.

بازدید و نظارت فنی ۶۳۲ پروژه عمرانی استان در سال ۱۴۰۰

رئیس سازمان سازمان مدیریت و برنامه ریزی قزوین گفت: در سال گذشته ۶۳۲ پروژه عمرانی دستگاه های اجرایی، شهرداری ها و دهیاری های استان بازدید و نظارت فنی شدند.

یاری افزود: این بازدیدها در سه بخش آب، راه و ابنیه انجام می شود که بیشتر بازدیدها مربوط به بخش ابنیه است.

یاری گفت: این بازدید ها در سطح استان و در ۶ شهرستان قزوین، بوئین زهرا، تاکستان، آوج، البرز و آبیک صورت گرفته است.

رئیس سازمان سازمان مدیریت و برنامه ریزی قزوین تصریح کرد: تمامی اشکالات فنی که در این بازدیدها مشاهده شده به دستگاه های اجرایی مربوط ابلاغ شده و دستگاه ها موظفند این اشکالات و نواقص را رفع کنند.

صدور ۱۵۳ گواهینامه صلاحیت خدمات پیمانکاری و مشاوره

یاری با اشاره به یکی از وظایف مصوب نظام فنی و اجرایی استان، افزود: یکی از خدمات نظام فنی و اجرایی سازمان مدیریت و برنامه ریزی صدور پروانه های پیمانکاران و مشاوران است که سال گذشته برای ۱۵۳ شخص حقوقی و حقیقی گواهینامه صلاحیت خدمات پیمانکاری و مشاوره صادر کردیم.

وی اظهار داشت: در بخش صلاحیت خدمات پیمانکاری برای ۱۳۵ شخص حقوقی و ۱۲ گواهینامه صلاحیت خدمات پیمانکاری نیز برای اشخاص حقیقی صادر کردیم.

یاری گفت: در بخش صلاحیت خدمات مشاوره ای نیز برای ۶ شرکت گواهینامه صادر شده که تمامی آنها مربوط به پایه سه می باشد.

رئیس سازمان سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تصریح کرد: یکی دیگر از اقدامات مهم در بخش پیمانکاران، ملزم کردن متقاضیان دریافت گواهینامه صلاحیت پیمانکاری پایه پنج به گذراندن هفت دوره آموزشی بوده است.

وی یکی دیگر از اقدامات مهم این بخش را تهیه تقویم آموزشی جهت برگزاری دوره های آموزشی برای عوامل نظام فنی و اجرایی اعم از کارفرمایان، پیمانکاران و مشاوران تشخیص صلاحیت شده استان با همکاری تشکل های صنفی ذیربط دانست.

برگزاری ۱۲ جلسه شورای فنی در سال ۱۴۰۰

یاری گفت: در سال گذشته ۱۲ جلسه شورای فنی با ۴۷ دستور کار برگزار شد.

وی افزود: خروجی جلسات شورای فنی استان ۷۱ مصوبه بوده که جهت اجرا به دستگاه های اجرایی استان ابلاغ شده است.

رئیس سازمان سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اظهار داشت: تعیین بازه زمانی مجاز شمردن تاخیرات پیمانکاران و مشاوران طرحها و پروژه های عمرانی استان در شرایط اعمال محدودیت های ستاد کرونای استان، بهره مندی از ظرفیت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک در پایش و کنترل پروژه های عمرانی استان، رعایت ضوابط و مقررات ایمنی در زمان تهیه نقشه ها و صدور پروانه ساختمانی، رعایت ضوابط و مقررات ایمنی در زمان تهیه نقشه ها و صدور پروانه ساختمانی، اجرای پیش نویس دستورالعمل ساماندهی فرآیند طراحی، نصب و بهره برداری آسانسور استان و الزام بر برگزاری دوره های آموزشی مورد نیاز هیات مدیره و مسئولان فنی آزمایشگاه های کنترل کیفی در مرحله صدور و تمدید پروانه صلاحیت از مهمترین مصوبات این شورا می باشد.

یاری گفت: یکی از مشکلات در بخش نظام فنی و اجرایی استان، کمبود مشاوران بومی تشخیص صلاحیت شده و استفاده عمومی نکردن از خدمات مهندسین مشاور در مراحل طراحی و نظارت طرحهای عمرانی استان است که با همکاری تشکل های صنفی فنی و مهندسی استان و اتخاذ مصوبات حمایتی در شورای فنی، تقویت شده و افزایش توانمندی این بخش در برنامه کاری امور نظام فنی و اجرایی و دبیرخانه شورای فنی منظور گردیده است.