تهران- ایرنا- دفتر ریاست جمهوری ترکیه شنبه شب اعلام کرد که رجب طیب اردوغان رئیس جمهور این کشور به نخست وزیر سوئد گفته است که استکهلم باید در زمینه رفع نگرانی مسائل اساسی و مهم برای آنکارا مانند مبارزه با تروریسم گام بردارد.

به گزارش بامداد یکشنبه ایرنا از ای بی‌سی نیوز، دفتر ریاست جمهوری ترکیه اعلام کرد رجب طیب اردوغان رئیس جمهور این کشور با ماگدالنا اندرسون نخست وزیر سوئد تلفنی گفت وگو کرده است.

اردوغان در این گفت وگو با بیان اینکه سوئد باید در موضع خود نسبت به گروه‌های تروریستی تغییر ملموسی ایجاد کند، گفت: تاکنون هیچ اقدام عملی از سوی سوئد که نگرانی‌های ترکیه را در این مرحله کاهش دهد، دیده نشده است.

وی با تاکید بر اینکه آنکارا انتظار دارد تحریم تسلیحاتی و محدودیت‌های اعمال شده در بخش صنایع دفاعی لغو و خواسته‌های استرداد نیز اجرایی شود، افزود: خواسته ما این است که در همه این موضوعات تعهدات الزام آور همراه با اجرای دقیق و روشن مشاهده کنیم.

اردوغان تصریح کرد: سوئد باید در زمینه رفع نگرانی مسائل اساسی و مهم برای ترکیه مانند مبارزه با تروریسم گام بردارد.

همچنین نخست‌وزیر سوئد نیز با انتشار پیامی در حساب توئیتر خود اعلام کرد که با رئیس جمهور ترکیه به صورت تلفنی گفت‌ وگو کرده‌ است.

اندرسون گفت: گفت‌ وگوی خوبی با اردوغان در مورد درخواست سوئد برای عضویت در ناتو داشتیم. من مشتاقانه منتظر دیدار رئیس جمهور ترکیه و سایر رهبران کشورهای متحد در اجلاس سران ناتو هستم که هفته آینده در مادرید برگزار خواهد شد. قبل از اجلاس با اردوغان در مورد اهمیت پیشرفت روند به توافق رسیدیم.

به گزارش ایرنا، ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو با بیان اینکه هدف من عضویت سریع فنلاند و سوئد در ناتو است، گفت: با این حال هیچ ضرب الاجلی برای حل این موضوع تا نشست سران ناتو در مادرید در اواخر ماه جولای (مرداد) وجود ندارد.

فنلاند و سوئد در ۱۸ مه (۲۱ اردیبهشت) درخواست عضویت خود در ناتو را برای استولتنبرگ دبیرکل سازمان آتلانتیک شمالی ارسال کردند. 

عضویت دو کشور فنلاند و سوئد در اتحاد ناتو منوط به تائید یکپارچه کشورهای عضو ناتو است. 

تمامی ۳۰ کشور عضو ناتو باید برنامه‌های توسعه این سازمان و عضویت کشورهای جدید را تائید کنند. 

ترکیه به این دلیل عضویت این دو کشور در ناتو را به چالش کشیده که آن‌ها با افراد مرتبط با گروه شبه نظامی کارگران کردستان (پ. ک. ک) که آنکارا آن‌ها را تروریست می‌داند، در ارتباط هستند؛ این دو کشور سال ۲۰۱۹ صادرات تسلیحات به ترکیه را به همین دلیل متوقف کردند. 

سوئد و فنلاند می‌گویند که تروریسم را محکوم کرده و از همکاری احتمالی با آنکارا در این رابطه استقبال می‌کنند. 

در همین حال وزارت امور خارجه فنلاند ۴ خردادماه ۱۴۰۱ اعلام کرد که هلسینکی و استکهلم معتقدند مذاکرات اخیر با ترکیه در مورد پیوستن آن‌ها به ناتو به‌اندازه کافی سازنده بوده است و قصد دارند مذاکرات را در همین خصوص ادامه دهند.