به گزارش خبرنگار ایرنا، حجتالاسلام اکبر طالبی چاهوکی روز یکشنبه به مناسبت هفته قوه قضاییه ( اول تا هفتم تیر ) در جمع خبرنگاران با بیان اینکه مجموع اجحاف در این پرونده در سطح کشور ۲۵۸ میلیارد بود ادامه داد: همکاری مردم و پیگیری مسئولان به خصوص بازرسی موجب پرداخت حق مردم استان شد.
وی ادامه داد: در سال گذشته در مجموع یک هزار و ۹۱۳ مورد شامل شکایت و گزارش در خصوص مشکلات مختلف در سازمانها و دستگاههای دولتی به بازرسی استان توسط افراد مختلف ارسال شد.
این مسئول بیان کرد: بیشترین شکایات و مطالبات در مجموع دستگاههای دولتی و عمومی به خصوص مربوط به شهرداریها و ادارات ثبت اسناد و املاک بود که علت آن به دلیل نحوه ماموریت آنها است.
به گفته طالبی، از مجموعه گزارشهای وصولی یک هزار و ۲۹۲ مورد آن مربوط به وجود فساد و مشکلات اداری و بقیه سایر شکایات بود که طبق مقررات توسط بازرسی بررسی و پیگیری و اقدام صورت گرفت.
بازرس کل استان بیان کرد: در سال گذشته بر اساس گزارشات مردمی و شکایات مختلف موضوع در بخشهای مختلف به صورت دقیق بررسی و نسبت به ارائه ۴۱۳ پیشنهاد برای برونرفت از مشکلات صورت گرفت.
طالبی گفت: پارسال برای بررسی، پیگیری و حل مشکلات اداری و سایر بخشهای مختلف طبق مقررات ۱۷ هزار و ۴۴۴ مورد تماس تلفنی صورت گرفت و مسایل تا حصول نتیجه لازم و قانونی پیگیری شد.
وی در خصوص معدن مس دره زرشک تفت گفت: نظر کلی بازرسی استان است که باید معادن در خدمت مردم و جامعه باشد و در خصوص این معدن باید همه تابع نظر دقیق کارشناسان باشند .
این مسئول در ارتباط با عملکرد بانکها اظهار کرد: طبق مقررات به دلیل اهمیت تولید و اشتغال هیچ بانکی حق ندارد نسبت به تعطیلی واحدی اقدام کند و اگر موردی دیده شود مردم و خبرنگاران به بازرسی اعلام کنند.
طالبی در خصوص پدیده کوهخواری در برخی مناطق ییلاقی استان اظهار کرد: قبلا برخی افراد به نام ایجاد منطقه گردشگری و سایر مسایل نسبت به دریافت سند برخی مکانها اقدام کردهاند.
وی گفت: کوهخواری اگر در برخی مناطق استان و ییلاقات وجود دارد مربوط به سالهای گذشته است و هماکنون هیچ فردی نمیتواند در این خصوص کار غیرقانونی انجام دهد و نظارتها عالیه و طبق مقررات برخورد میشود.
این مسئول یادآور شد: الان با مقررات جدی و همکاری خوبی که در سطح استان و دستگاههای متولی وجود دارد کوهخواری امری غیر ممکن است ولی اگر جایی دیده میشود مردم و خبرنگاران برای برخورد اعلام کنند.
طالبی یکی از مهمترین ماموریتهای قوه قضائیه را پیگیری موضوع تولید و اشتغال در قالب فعالیت ستاد اقتصاد مقاومتی ذکر کرد و گفت: در سال گذشته در این خصوص ۲۴ جلسه با خروجی ۲۰۹ مصوبه صورت گرفت و زمینه اشتغال و تثبیت کار برای ۴۴ هزار و ۵۱۵ نفر فراهم شد.
وی در ارتباط با موسسه کوثر گفت: در حال بررسی موضوع هستیم و اگر مشکلی در این خصوص وجود داشته باشد قطعا طبق مقررات پیگیری و نظارت و اطلاع رسانی میشود.
این مسئول در خصوص سیل امسال شهر یزد گفت: برخی دستگاهها مثل دادستانی و دادگستری ورود کردهاند و ما نیز به عنوان بازرسی برحسب ضرورت با جدیت برای مشخص شدن ابعاد آن اقدام داریم.
طالبی به نقش خبرنگاران و اینکه باید بازوی قوی برای نظام و مسئولان با ارائه خبر و گزارشهای دقیق و مستند باشند اشاره کرد و با قدردانی از تمامی تلاشهای صورت گرفته تداوم آن را خواستار شد.
وی بیان کرد: نقش فعالان مجازی و رسانهها در نظارت عمومی و پیشگیری از برخی آسیبها بسیار موثر و تعیینکننده است و باید برای کمک به مردم و سلامت اداری بیش از قبل همراهی با بازرسی داشته باشند.
بازرس کل یزد در پایان به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.