به گزارش ایرنا از دیوان عالی کشور، حجتالاسلام والمسلمین سید احمد مرتضوی مقدم در نخستین همایش بینالمللی تبیین اندیشههای حضرت امام خمینی (ره) که به مناسبت هفته قوه قضاییه در ساختمان سابق مجلس شورای اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: ابعاد شخصیت و دیدگاههای امام خمینی (ره) برای خیلیها، به خصوص نسل جدید ناشناخته مانده است و هنوز نتوانستهاند به عمق دیدگاههای آن حضرت پی ببرند.
وی با بیان اینکه دیدگاههای امام خمینی (ره) فراملی فرا زمینی و فرادینی است، تصریح کرد: آنچه در دیدگاه آن حضرت است، انسانیت و بشریتی است که مرز ندارد و هر کس به یک شکل از این دیدگاهها شناخت پیدا میکند و درک جامعی از امام (ره) ندارند.
مرتضوی مقدم در ادامه خطاب به حقوقدانان حاضر در جلسه گفت: دانشمندان به فراخور درک و فهم خود آن حضرت را فهم میکنند؛ بنابراین شما اگر بخواهید دیدگاه امام (ره) را درک کنید به واکنشهای آن حضرت نسبت به پدیدههای شومی که در دنیا اتفاق افتاده بود، توجه کنید و بنگرید که امام خمینی (ره) در مقابل ظلمها، تجاوزها، بیعدالتیها و استعمارگریها، چگونه موضعگیری میکردند و واکنش نشان میداند و به نوعی دیدگاههای امام راحل در این واکنشها چه بود.
وی با تاکید بر اینکه نوشتهها و سخنرانیهای امام راحل در حقوق های عمومی، خصوصی و اساسی پیداست، تصریح کرد: دیدگاههای امام خمینی (ره) در فرمان هشت مادهای آن حضرت متبلور است و قانونگذاری جمهوری اسلامی ایران برگرفته از همین دیدگاههای امام خمینی (ره) است، ایشان در فرمان هشت ماده ای، دولت را برای شرعی کردن مقررات و قوانین کشور مکلف کرده است و امام راحل در حکمی که برای انتصاب نخستین رئیس دیوان عالی کشور و یا نخستین دادستان کل کشور صادر میکند از قوه قضاییه نوین بحث می کند.
رئیس دیوان عالی کشور با طرح این سؤال که قوه قضایبه نوین چه ویژگی دارد، افزود: امام خمینی (ره) قوه قضاییه نوین را قوهای میدانست که احکام اسلامی و شرعی در آن مجری و اجرا شود و از طرفی عدالتمحور، ظلم ستیز و حقگرا باشد و در همین راستا دستور تصویب قوانین سازنده شرعی و اسلامی را صادر میکند.
مرتضوی مقدم ادامه داد: امام راحل در فرمان هشت ماده ای در خصوص قوانین غیر شرعی وطاغوتی به جا مانده، به مسئولان وقت تشر و فریاد میزند که این قوانین باید در اسرع وقت تغییر کند.
رئیس دیوان عالی کشور افزود: امام خمینی (ره) راهبرد تصویب قوانین را تعیین کرد، دیدگاههای امام راحل به نحوی در قانون مجازات اسلامی و قانون آیین دادرسی کیفری گنجانده شده است، حضرت امام (ره) در کلمات خود به حریم خصوصی، ممنوعیت تجسس و تحقیقات از زندگی خصوصی اشاره داشته که این موارد دقیقاً در قانون آیین دادرسی کیفری ذکر شده است.
مرتضوی مقدم گفت: عمده ترین شعار امام (ره) در دوران حیات خود، شعار "نه شرقی ونه غربی" بود، که از دید حقوقدانان سراسر دنیا یک دیدگاه نوین است، یعنی نظام نوینی داشته باشیم که قوانین شرق و غرب بر آن حاکم نباشد.
وی ادامه داد: دیدگاههای امام خمینی (ره) سیاستمداران بی اطلاع از اسلام را، سردرگم کرده است چراکه این دیدگاهها با معیارهای شناخته شده جهانی منطبق نیست.
رئیس دیوان عالی کشور با بیان اینکه یکی از راههای شناخت شخصیت امام راحل این است که ببینیم دشمنان و دوستان خارجی در مورد امام (ره) چه میگویند، اظهار کرد: سیاستمدار کهنه کار، راهبرد شناس و موقعیتشناسی همچون "هنری کسینجر" میگوید: " آیت الله خمینی غرب را با بحران برنامهریزی مواجه کرد، او با معیارهایی غیر از معیارهای شناخته شده دنیا سخن میگفت و عمل میکرد و گویی از جای دیگر الهام میگرفت.
وی یا ذکر چند مثال دیگر در این زمینه گفت: به اعتقاد گورباچف، امام خمینی فراتر از زمان میاندیشید و در بعد زمان نمیگنجید، همچنین "بینظیر بوتو" سیاستمدار پاکستانی بیان میداشت که پیامهای امام خمینی در آینده چراغ هدایت مسلمان است.
رئیس دیوان عالی کشور به جمله نویسنده مشهور مراکشی"ادریس کتانی" در خصوص حضرت امام اشاره کرد و گفت: به اعتقاد این نویسنده، مهمترین کار امام خمینی حفاظت از اسلامی ماندن انقلاب بعد از پیروزی است، او ادامه میدهد، من در متن انقلاب بزرگ الجزایر بودم که مردم با شعارهای اسلامی به استعمار ۱۳۰ ساله فرانسه پایان دادند ولی بعد از انقلاب مارکسیستها و سوسیالیستها مسلمانان را کنار زدند و قدرت را به دست گرفتند.
نخستین همایش بینالمللی تببین اندیشههای حضرت امام خمینی(ره) به مناسبت هفته قوه قضاییه به دعوت مرکز وکلا و کارشناسان رسمی قوه قضاییه امروز ۵ تیرماه با حضور مهمانان داخلی و خارجی در مجلس سابق شورای اسلامی برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۴۰۱ - ۱۴:۴۰
تهران - ایرنا - رئیس دیوان عالی کشور در نخستین همایش بینالمللی تبیین اندیشههای حضرت امام خمینی (ره) گفت: دیدگاههای امام راحل در فرمان هشت مادهای آن حضرت متبلور است و قانونگذاری جمهوری اسلامی ایران برگرفته از همین دیدگاهها است.