به گزارش ایرنا ، بخشدار مرکزی خلخال روز یکشنبه در این جشنواره گفت: این جشنواره به همت اهالی ۱۷ روستای بخش مرکزی خلخال و با همکاری بخشداری مرکزی ، اداره میراث فرهنگی ،گردشگری و صنایع دستی و دهیاری روستا برگزار شد.
سیدعیسی کریم پور با تقدیر از همکاری دستاندرکاران برگزاری جشنواره افزود: علاوه بر معرفی ظرفیتها و توانمندی خانوادههای روستایی و عشایری در بخشهای مختلف کشاورزی ، دامی و همچنین ظرفیتهای بومگردی و گردشگری منطقه محصولات تولیدی ارگانیک و بومی و محلی روستاهای این بخش به معرض نمایش و فروش گذاشته شد.
کریمپور گفت: فروش و نمایش صنایع دستی هنرمندان صنایع دستی روستاهای بخش مرکزی خلخال در کنار عرضه فرآوردههای دامی و لبنیات، عسل و روغن زرد ، اجرای موسیقی محلی و عرضه گل محمدی تازه و فرآوری شده خشک از جمله محصولات عرضه شده در غرفههای نمایشگاه گل محمدی در روستای کلستان سفلی بود.
وی بیان کرد: با حمایتهای صورت گرفته از پرورشدهندگان گل محمدی در سالهای اخیر تولید این محصول با ارزش کشاورزری در روستاهای بخش مرکزی بطور قابلتوجهی افزایش یافته و هماکنون از مجموع تواید سالانه گل محمدی شهرستان بیش از ۱۰ تن گل محمدی از گلستانهای روستاهای بخش مرکزی تولید و استحصال میشود.
بخشدار مرکزی خلخال با اشاره به تنوع تولید محصولات کشاورزی در روستای این بخش اضافه کرد: علاوه بر این جشنواره امسال دو جشنواره معرفی محصولات کشاورزی در فصل برداشت خیار و سیفیجات و همچنین سایر محصولات کشاورزی ارگانیک در روستاهای بخش مرکزی خلخال برگزار خواهد شد.
رئیس اداره میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی خلخال نیز هدف از برگزاری این جشنواره را معرفی تولیدات کشاورزی و صنایع دستی دستبافت هنرمندان و معرفی جاذبههای طبیعی ،گردشگری و تاریخی خلخال ذکر کرد و گفت: علاوه بر نمایش و فروش گل محمدی به عنوان محصول کشاورزی برند خلخال ، نمایش و فروش انواع گیاهان دارویی در این جشنواره مدنظر قرار گرفته و برنامههای جنبی از جمله راهاندازی غرفه محصولات صنایع غذایی ،صنایع دستی و ویژه برنامههای فرهنگی و اجتماعی در این جشنواره برگزار شد .
علی درویشی اظهار کرد: برای معرفی گل محمدی تولید این شهرستان به عنوان برند محصولات کشاورزی و تجاریسازی آن با برگزاری جشنوارههای مختلف و عرضه گل محمدی تولید خلخال در نمایشگاههای ملی و بینالمللی تلاش میشود.
رئیس جهاد کشاورزی خلخال نیز گفت: از زمان آغاز برداشت محصول گل محمدی از گلستانهای مناطق مختلف خلخال در سال جاری تاکنون بیش از ۱۵۰ تن گل محمدی برداشت و روانه بازار مصرف شده است،
محمد شادخاطر افزود: با توجه به فراوانی محصول گل محمدی و بارشهای مناسب بهار امسال پیشبینی میشود که تا پایان فصل برداشت، بیش از ۳۳۰ تن گل محمدی مرغوب برداشت شود.
وی گفت: هماکنون دو کارگاه گلابگیری با تولید محدود در خلخال و در فرآوری محصول گل محمدی فعالیت دارند که در صورت اعلام آمادگی سرمایهگذار بخش خصوصی برای راهاندازی کارخانه گلابگیری و تولید مربا ، جهاد کشاورزی شهرستان برای هرگونه حمایتهای لازم جهت زمینهسازی اشتغال بخشی از بیکاران منطقه در این کارخانه اعلام آمادگی میکند.
گل محمدی در جهان نه تنها به عنوان یک محصول کشاورزی با خواص غذایی بلکه به عنوان یک دارو در درمان بیماریهای گوارشی و پوستی مورد توجه بوده و محصولات فرآوری شده آن در صنایع بهداشتی، آرایشی و دارویی مورد استفاده قرار میگیرد.