به گزارش ایرنا از اعلام روز یکشنبه روابط عمومی و امور بینالملل سازمان منطقه آزاد قشم، افشار فتح الهی در بازدید از غار خربس و بقعه شاه شهید جزیره قشم ضمن تاکید بر مقاومسازی این بناها اظهار داشت: برای حفظ ایمنی گردشگران و ارتقا سطح این اماکن در حوزه جذب گردشگر، لازم است بر اساس معیارهای بینالمللی و جهانی پروژه مقاومسازی و استانداردسازی غار خربس آغاز شود.
وی ادامه داد: توسعه پایدار گردشگری، فرآیندی است که باکیفیت زندگی میزبانان، تامین تقاضای بازدیدکنندگان و به همان نسبت با حفاظت از آثار تاریخی، منابع محیطی و انسانی در ارتباط است.
رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم تاکید کرد: جذب و فعالسازی گردشگری در کالبد تاریخی جزیره، به توسعه فضاهای خدماتی رسان به گردشگران نیازمند است و اجرای طرحی در این زمینه، آمار بازدیدکنندگان از این اثر را افزایش میدهد.
احیای نورپردازی، فضای سبز و ساخت فضاهای خدماتی برای ارتقا بقعه شاه شهید به یک مرکز گردشگری سیاحتی بخش دیگری از دستورات مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم در بازدید از این مکان بود.
ارائه خدمات به گردشگران در غار تاریخی خربس، به دلیل بارندگی در سالهای گذشته و به منظور حفظ ایمنی گردشگران، به مدت سه سال متوقف شده است.
به گزارش ایرنا، غار خَربِس میراث ماندگار قشم و ستایشگاهی در دل تپه های باستانی جزیره قشم است که امروزه به عنوان یکی از مهمترین محوطه های گردشگری تاریخی جزایر جنوبی کشور شناخته می شود.
۱۵ کیلومتری شهر قشم، در بلندای تپه ای مشرف به آب های نیلگون خلیج فارس، غار تاریخی خربس در همسایگی «بقعه شاه شهید» واقع شده است.
دور نمای این غار تلفیقی از طیف رنگ های خاک این منطقه در کنار آبی نیلگون دریاست که جلوه های بصری زیبایی را خلق کرده است و نظر هر رهگذری را به سوی خود جلب می کند.
نزدیک تر که می شوی، دهانه های غار در چپ و راست این محوطه تاریخی به چشم می خورد و می توانی انتخاب کنی که از پله های چوبی با حفاظی از طناب به سمت بالا بروی یا از پله هایی از جنس سنگ و بتن برای صعود به طرف دهانه غار اصلی در سمت چپ محوطه استفاده کنی.
محوطه بیرونی غار نیز ترکیبی از فضای سبز زیباست که گوشه گوشه آن با نخل های سر به فلک کشیده، تزئین شده است و در کنار درب ورودی آن می توان غرفه فروش صنایع دستی جزیره را مشاهده کرد که انواع سبدهای حصیری، صدف ها و ماهی های خشک شده را در معرض فروش قرار می دهد.
جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر داز توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.