به گزارش خبرنگار ایرنا، اسماعیل زارعیکوشا روز یکشنبه در جلسه قرارگاه حجاب و عفاف کردستان اظهار داشت: خیلی از مقولههای اجتماعی و فرهنگی از جمله حجاب و عفاف ممکن است برای ما ارزش اما برای نسل جدید بیاهمیت باشد، بنابراین باید آن را برای قشر نوجوان و جوان تبیین و فرهنگسازی کرد.
وی تاکید کرد: اگر میخواهیم در بحث ترویج حجاب و عفاف در جامعه موفق عمل کنیم، باید این مهم را از خود دستگاهها شروع کرد، چراکه نگاه مردم به ادارات است، پس نقش کارکنان دستگاهها در فرهنگسازی حجاب بسیار مهم است.
استاندار کردستان با بیان اینکه تبلیغ حجاب و عفاف بدون عمل بینتیجه است، ادامه داد: مدیران باید مدام فضای اداری را از لحاظ رعایت حجاب و عفاف رصد و پایش کنند و آن را در ارزیابیهای کاری، مد نظر قرار دهند.
زارعیکوشا بر لزوم پاسخگو بودن مدیران نسبت به نیروهایشان در بحث حجاب و عفاف تاکید کرد و افزود: اگر میخواهیم در بحث حجاب و عفاف و ارزشهای اسلامی و انسانی به نتیجه برسیم، باید آن را نزد عموم مردم به ارزش تبدیل کنیم.
وی فرهنگسازی حجاب در جامعه را نیازمند خوشرویی و نرمخویی دانست و اظهار داشت: پیامبر اسلام(ص) با اخلاق و منش خود، در سختترین شرایط، مردم دوران جاهلیت را دور خود جمع کرد، پس ما نیز تنها با داشتن اخلاق اسلامی، قادر به اجرایی کردن امر به معروف و نهی از منکر خواهیم بود، در غیر اینصورت اثر منفی خواهد داشت.
استاندار کردستان با بیان اینکه کار رسانه در بحث ترویج حجاب و عفاف سخت است، یادآور شد: رسانه گاهی با پخش سریال و فیلم از تلویزیون و رفتار متناقض بازیگران در زندگی شخصی و فضای مجازی، جوانان را در مقوله حجاب و عفاف دچار سردرگمی میکند که نباید اینگونه باشد.
زارعی کوشا تبیین دستورالعملهای با پشتوانه دولتی را برای مردم دشوار دانست و اضافه کرد: مهمترین بخش برای ترویج حجاب و عفاف آموزش و پرورش است که متاسفانه نظام آموزشی در این زمینه کلیشهای عمل کرده و دچار نقص است.
وی گفت: تاثیری که نوجوان و جوان از فضای مساجد و رفقا و خارج از خانه، چه مثبت و چه منفی، میپذیرد، بسیار بیشتر از نظام آموزشی است، پس باید آموزش و پرورش در این رابطه قویتر عمل کند.
حجاب بهترین آزادی برای زن است
نماینده کردستان در مجلس خبرگان رهبری هم با بیان اینکه خداوند جایگاه بزرگی برای زن قائل شده است، گفت: حجاب خود بهترین آزادی برای زنان است که آزادانه شرافت و کرامت خود را حفظ کنند و جلوی بداخلاقی و شیطان صفتی را می گیرد.
ماموستا فایق رستمی با بیان اینکه زنان باید الگویی برای جامعه باشند، یادآور شد: عفت و حجاب شامل پاکدامنی و عزت نفس میشود، بنابراین باید مضرات بدحجابی را برای زنان تببین کرد و این مهم با اخلاق و رفتار و زبان قابل تحقق است.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کردستان هم با اشاره به اینکه جلسه قرارگاه حجاب و عفاف در ۱۰ شهرستان برگزار و جزییات هم بررسی شده است، افزود: با دانشگاه ها و سایر متولیان حوزه حجاب و عفاف جلسات برگزار و موارد مختلف مورد بحث و گفت وگو قرار گرفت.
محمود الله مرادی ادامه داد: بالای ۹۰ درصد حجاب و عفاف در دستگاه های سطح استان رعایت می شود اما مشکلات جزیی داریم که با جلساتی که با دانشگاه ها و دستگاهها گذاشتیم وضعیت به مراتب بهتر شد.
وی با بیان اینکه در صورتی که حجاب و عفاف رعایت نشود مسوولیت متوجه روسای دستگاه ها است، یادآور شد: چارچوب های حجاب و عفاف در ادارات مشخص شده و این موضوع به دستگاه و نهادهای مختلف ابلاغ شده است.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کردستان گفت: مدیرانی که در زمینه انجام چارچوب های اعلام شده در مورد حجاب و عفاف در ادارات کم کاری کنند به استانداری معرفی خواهند شد، همچنانکه به صورت محسوس و غیرمحسوس بعد از ۲۱ تیر در ادارات حضور و وضعیت پوشش و حجاب کارکنان بررسی می شود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی کردستان هم اظهار داشت: از ۲۵۰ وظیفهای که برای ۳۲ دستگاه در بحث حجاب و عفاف و امر به معروف و نهی از منکر تعیین شده است، فقط سرکشی به ادارات و ارگان ها انجام میشود اما باقی بندها اجرایی نمیشود.
حجتالاسلام برومند رازیانی یادآور شد: اگر میخواهیم تاثیرگذاری در عرصه حجاب و عفاف داشته باشیم، باید در بین جوانان اعتمادسازی و سپس تاثیرگذاری کرد، همچنانکه ۸۰۰ گروه فضای مجازی متشکل از بانوان تحت عنوان رفیقانه، سعی در ارشاد و جذب قشر نوجوان و جوان دارند.
استان کردستان با یک میلیون و ۶۰۳ هزار نفر جمعیت، ۱۰ شهرستان، ۳۰ شهر، ۳۱ بخش، ۸۶ دهستان و یک هزار و ۶۷۷ روستای دارای سکنه دارد.