به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه خبری تِک اکسپلور (Tech Xplore)، پژوهشگران دانشکده مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه گوئیژو در چین توانستند ماده کاتدی لیتیوم کبالت اکسید (LCO) را از باتریهای لیتیومیونی با استفاده از حلال عمیق یوتکتیک (deep eutectic solvent) بازیافت کنند.
حلال عمیق یوتکتیک، حلالی است که به تازگی جهت ضدعفونیکردن فلزات و حذف فلزات خاص از آب کشف شده است. این فرآیند فوق سریع لیچینگ (leaching) در ۱۰ ثانیه در دمای ۱۸۰ درجه سلسیوس انجام می شود.
لیچینگ استخراج مایع - جامد فرآیندی در شیمی و صنایع شیمیایی که طی آن مادهای مشخص با انحلال در حلال از ماده جامد جدا شده و سپس ماده هدف به روشهای مختلف از حلال استخراج میشود. لیچینگ تقریباً ۱۰۰ درصدی در ۲ ساعت در دمای ۹۰ درجه سلسیوس بهدست میآید که برای طراحی فرآیند واکنش ملایم و مؤثر لازم است.
علاوه بر این، به محلول لیچینگ آب خالص (DIW) اضافه یا بخار داده میشود تا رسوب مستقیم یونهای کبالت و بازیابی برگشتپذیر حلال لیچینگ (leaching solvent) بهدست بیاید.
یونهای کبالت ممکن است به صورت فاز اوگزالات کبالت رسوب کنند و به صورت ماده لیتیوم کبالت اکسید با بلورینگی خوب بازپخت (anneal) و خشک (calcine) شوند. عملکرد الکتروشیمیایی این یونها قابل مقایسه با نمونه تجاریسازیشده آنها است.