به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از تارنمای هیل، هر ملتی از طریق اشاعه ارزشها و منافع خود در صحنه جهانی، افکار عمومی را شکل میدهد و نحوه بازخورد شهروندان و دولتها به یک ملت میتواند بر قدرت و نفوذ آن تاثیرگذار باشد.
براساس گزارش جدیدی از مرکز تحقیقات پیو (Pew) که بر نگرش بینالمللی تمرکز دارد، یافتههای مهمی در مورد برداشت های جهانی از آمریکا ارائه شده است. این دادهها که از ماه فوریه (بهمن و اسفند) سال جاری تا هفته سوم ماه مه (اوایل خرداد) را در بر می گیرد، برای آمریکا اهمیت بسیاری دارد.
در تاریخ ۲۴ فوریه (۵ اسفند) روسیه با حمله به اوکراین منجر به بروز یک بحران عظیم پناهجویی و بشردوستانه شد. از این رو عملکرد آمریکا در قبال این درگیری در دومین سال ریاست جمهوری «جو بایدن» که بتازگی از زیر تیغ انتقادها نسبت به نحوه خروج از افغانستان و مقابله با همه گیری کووید-۱۹ رها شده، قابل توجه است.
بر اساس گزارش این موسسه افکار سنجی بینالمللی، هرچند نگرش عمومی جهان نسبت به آمریکا در میان ۱۸ کشور توسعهیافته شرکتکننده در این نظرسنجی همچنان مثبت است و اکثر شهروندان جهان این کشور را هنوز شریکی قابل اعتماد میدانند، اما نظرسنجی پیو نشان میدهد طی چند سال گذشته، نگرانی هایی در کشورهای پیشرفته نسبت به وضعیت دموکراسی در آمریکا پدید آمده است. به گونه ای که در سال ۲۰۲۱، بیش از نیمی از مردم کشورهای مورد بررسی اعلام کردند که دموکراسی در آمریکا تا پیش از این الگوی خوبی برای سایر کشورها بوده، اما دیگر اینچنین نیست. بیشتر کشورهای شرکتکننده در این نظرسنجی بر این باور هستند که در آمریکا درگیریهای شدیدی میان طرفداران احزاب سیاسی مختلف در جریان است.
نتایج پیو همچنین نشان میدهد اگرچه بایدن هنوز در سراسر جهان محبوبیت دارد، اما این محبوبیت از سال ۲۰۲۱ کاهش یافته و اعتماد به رهبری او میان ۱۳ کشور به میزان قابلتوجهی کاهش یافتهاست. به گونه ای که مقبولیت وی در کشورهای ایتالیا، یونان، اسپانیا، سنگاپور و فرانسه بیش از ۲۰ درصد کاهش یافتهاست. (افت محبوبیت بایدن بیش از آنچه که برای باراک اوباما در دومین سال ریاست جمهوری اتفاق افتاد، تخمین زده شده است).
کارشناسان بر این باور هستند که این امر بازتاب شکست وی در نحوه خروج از افغانستان، مدیریت مقابله با همهگیری کووید-۱۹ و وضعیت اقتصادی آمریکا است.
آمریکا در دوره ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» هم شاهد نزول جایگاه خود در عرصه بین المللی بود. ایالاتمتحده در دوره ترامپ، بیش از هر رئیس جمهوری دیگری در ۳۰ سال گذشته شاهد بروز شکافهای عمیق میان جمهوریخواهان و دموکراتها بود.
هیل نتیجه گیری کردهاست که با توجه به نظرسنجی پیو، اختلافات داخلی در آمریکا بر سر نژاد و سیاست بر جهان پوشیده نیست و روشنایی فانوس دموکراسی آمریکا رو به خاموشی است. این رسانه آمریکایی باتوجه به تشدید شکاف های داخلی، نتایج این نظرسنجی را خبر بدی برای رقابت در عرصه جهانی در کشوری که داعیه دار دموکراسی بوده، ارزیابی کرده است.
براساس نتایج این نظرسنجی، آمریکا باید راهی برای حل اختلافات داخلی پیدا کند و وضعیت را بهبود دهد. هیل در پایان خاطرنشان کرده است بررسی موسسه افکارسنجی پیو درواقع چراغ هشداری برای موتور دموکراسی آمریکا است و لذا بررسی سریع آن باید در دستور کار قرار گیرد.