به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، فیلمهای سینمایی دنیای جذابی دارند که در هر نوبت مخاطب را معمولا بین ۸۰ تا ۱۲۰ دقیقه غرق خود میکند. برخی از این فیلمها آنقدر معروفند که هر سینمادوستی حداقل یک بار تماشایشان کرده است اما در پس همین فیلمهای نامآشنا حاشیهها و اسراری وجود دارند که شاید تا به حال به گوشتان نخورده باشد.
در ادامه به چند مورد از این حاشیهها میپردازیم:
مرد عنکبوتی؛ یک صحنه و ۱۵۶ برداشت!
فیلمبرداری یک صحنه ساده از فیلم مرد عنکبوتی (۲۰۰۲) با ۱۵۶ برداشت انجام شد. در این صحنه پای مری جین (کیرستن دانست) در کافه تریای مدرسه سر میخورد و محتویات سینی نهارش به بالا پرت میشوند. در همین لحظه پیتر پارکر (توبی مگوایر) که همان مرد عنکبوتی است ظاهر میشود و ضمن کمک به دوستش، نهار او را با سینی در هوا میگیرد.
این صحنه بدون استفاده از جلوههای ویژه یا کات دادنهای مکرر ضبط شد و خرج آن ۱۵۶ برداشت بود.
ماتریکس؛ جهانی که از روی کتاب آشپزی خلق شد
هر سه فیلم ماتریکس با یک باران دیجیتال آغاز میشود: خطوطی عمود از کدهایی که روی صفحه نمایش جاری میشوند تا فضای دیجیتالی را که انسانها بدون این که بدانند در آن گرفتار شدهاند، به تصویر بکشد.
سایمون وایتلی، طراح تولید، که خالق این کد معروف است، سال ۲۰۱۷ در مصاحبه با تارنمای سینت/Cnet منشا خلق این کد را فاش کرد:
میخواهم به همه بگویم کد ماتریکس براساس دستورپختهای سوشی خلق شده است!
وی با بیان این که کاراکترهای این کد را از کتابهای آشپزی ژاپنی همسرش اسکن کرده است، ادامه داد: بدون آن کد، ماتریکسی وجود نخواهد داشت.
گربه «پدرخوانده» مهمان ناخوانده بود
شاید ندانید اما این که دون کورلئونه در صحنه گفتوگوی دونفره با بوناسرا یک گربه را نوازش کند، از قبل برنامهریزی نشده بود. ماجرا از آن جا شروع شد که فرانسیس فورد کاپولا، کارگردان فیلم، به طور اتفاقی این گربه را سر لوکیشن دید و تصمیم گرفت از آن در این صحنه استفاده کند.
کاپولا در این باره میگوید: گربهای که در این صحنه در دست مارلون براندو است، جزئی از برنامهها نبود. دیدم دارد دور استودیو می دود، برش داشتم و بدون یک کلمه حرف گذاشتمش در بغل براندو!
«داستان اسباببازیها»؛ باز لایت ییر «داستان اسباب بازیها» اسم دیگری داشت
آنطور که از طراحیهای اولیه داستان اسباب بازی ها برمی آید، کاراکتر باز لایت ییر در ابتدا قرار بود لونار لری (Lunar Larry) نامیده شود و طراحیاش هم با طرحی که در انیمیشن میبینید، کمی تفاوت داشت.
اسم این کاراکتر به احترام یک فضانورد واقعی به نام باز آلدرین تغییر کرد. آلدرین و نیل آرمسترانگ اولین انسانهایی بودند که قدم به ماه گذاشتند؛ آرمسترانگ نفر اول بود که جسارت قدم گذاشتن روی ماه را از خود نشان داد و حدود ۲۰ دقیقه بعد آلدرین به او ملحق شد.
«ارباب حلقهها»؛ دو انگشتی که سر یک صحنه شکست
در یکی از صحنههای فیلم ارباب حلقهها: دو برج، آراگون (ویگو مورتنسن) که فکر میکند مری و پیپین جان خود را از دست دادهاند، از روی ناراحتی به یک کلاهخود لگد میزند.
به گفته پیتر جکسون، کارگردان این فیلم، پس از چهار برداشت تصمیم گرفته شد مورتنسن یک بار دیگر این صحنه را بازی کند. در جریان برداشت نهایی، این بازیگر آمریکایی پس از لگد زدن به کلاهخود فریاد میکشد و روی زانوانش فرود میآید.
به هنگام ضربه زدن به کلاهخود دو انگشت پای مورتنسن شکست و این باعث شد بتواند درد آراگون را به شکلی طبیعی و واقعگرایانه به تصویر بکشد.
ساخت «کابوس قبل از کریسمس» بیش از سه سال طول کشید
فیلم موزیکال و فانتزی کابوس قبل از کریسمس (۱۹۹۳)، ساخته هنری سیلیک، در مجموع ۷۶ دقیقه است که براساس استانداردهای امروزی میتوان آن را کوتاه دانست اما ساخت این فیلم به هیچ وجه کوتاه نبود.
سیلیک در سال ۲۰۱۷ در گفتوگو با دیلی بیست گفت ساخت این انیمیشن محبوب به دلیل فرآیند پرجزئیات استاپ موشن آن سه سال و نیم زمان برد.
وی گفت: در اوج کار حدود ۱۲۰ نفر روی این استاپ موشن کار میکردند و بین ۱۲ تا ۱۷ انیماتور پای کار بودند. این روشی جنون آمیز و در عین حال جالب برای ساخت یک فیلم است.
آرنولد برای هر کلمهای که در «ترمیناتور ۲» گفت، ۲۱ هزار دلار پول گرفت
ترمیناتور ۲: روز داوری یک فیلم اکشن و علمی-تخیلی بود که در سال ۱۹۹۱ اکران شد. این فیلم به محض آن که روی پرده نقره ای رفت موفقیت بزرگی به دست آورد و بیش از ۵۲۰ میلیون دلار فروش کرد.
آرنولد شوارتزنگر بازی در نقش اصلی این فیلم را برعهده داشت و در کل فیلم در مجموع ۷۰۰ کلمه گفت. با توجه به آن که این بازیگر اتریشی- آمریکایی دستمزد قابل توجه ۱۵ میلیون دلار پرداخت شد، میتوان گفت برای هر کلمهای که از ابتدا تا انتهای فیلم گفته به طور میانگین ۲۱ هزار و ۴۲۹ دلار دریافت کرده است.