به گزارش ایرنا، سید امین قاسمی روز دوشنبه به رسانه ها با بیان اینکه خانه" آخوندابو " یکی از بناهای تاریخی شهر خرمآباد است که به عنوان موزه فرهنگ و زبان از آن استفاده میشود، بیان کرد: قدمت این خانه تاریخی به اواسط دوره قاجار برمیگردد که به شماره ۲۴۳۲ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
منزل آخوند ابو مربوط به اواسط دوره قاجار و متعلق به قاضی محل میرزا محسن قاضی بوده است، این اثر تاریخی در خرمآباد، در ضلع غربی قلعه فلک افلاک، خیابان دوازده برجی واقع شده است.
این بنا دارای ۲ بخش شمالی و جنوبی است، بخش شمالی در ۲ طبقه احداث شده و دارای ۲ ورودی به مهمانخانهها و سالنهای بزرگ است.
۲۰۰ خانه تاریخی در میان بافتهای قدیمی شهرهای لرستان وجود دارد.
۲۴ واحد متخلف بهداشتی در لرستان پلمب شد
مدیر کل دامپزشکی لرستان گفت: در سه ماه ابتدایی سالجاری ۲۴ واحد عرضه کننده فرآوردههای خام دامی به دلیل تخلفات بهداشتی پلمب شد.
به گزارش روز دوشنبه ایرنا از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی لرستان مصطفی زبردست اظهار کرد: ۲۴ واحد تهیه، استحصالی و عرضه کننده فرآورده های خام دامی در سه ماه ابتدایی سالجاری به دلیل تخلفات بهداشتی علی رغم تذکرات قبلی با هماهنگی صورت گرفته با مقام قضایی استان پلمب شده است.
وی افزود: با توجه به جایگاه اداره کل دامپزشکی استان لرستان در نظارت بر تهیه، تولید و عرضه فرآوردههای خام دامی هر گونه فعالیت باید در چهار چوب قوانین و مقررات سازمان دامپزشکی کشور در جهت حفظ سلامت عمومی جامعه باشد.
وی بیان کرد: این اداره کل در بازرسی های دوره ای موضوع سلامت عمومی در بحث عرضه فرآوردههای خام دامی را در اولویت قرار داده است.
دورههای آموزش تخصصی ویژه نجاتگران جمعیت هلال احمر لرستان برگزار میشود
معاون آموزش و پژوهش جمعیت هلال احمر لرستان گفت: دورههای آموزش تخصصی ویژه امدادگران و نجاتگران جمعیت هلال احمر استان برگزار میشود.
به گزارش ایرنا از روابط عمومی جمعیت هلال احمر ولی بهاروندی اظهار داشت: بیش از ۳۴دوره آموزشی تخصصی با ظرفیت هر دوره ۳۰ نفر برگزار می شود.
وی با بیان اینکه دوره های تخصصی سالانه برگزار می شود، افزود: بیش از یک هزار نفر دختر و پسر در این دوره ها شرکت خواهند کرد.
وی تصریح کرد: هدف از برگزاری این دوره ها ارتقای سطح آگاهی، دانش علمی، عملکرد و مهارت امدادگران، داوطلبان و جوانان در رشته های تخصصی حوزه های جستجو و نجات ، امداد بهداشت و درمان، توانبخشی، حقوق بشردوستانه، فعالیتهای بشردوستانه جوانان و داوطلبان، مدیریت و فرماندهی در سوانح است.
معاون آموزش و پژوهش جمعیت هلال احمر استان با بیان اینکه در پایان این دوره ها به نفرات برنده گواهینامه پایان دوره به شرکت کنندگان اعطاء خواهد شد، گفت: جمعیت هلال احمر استان لرستان آمادگی برگزاری دورههای تخصصی امداد و نجات برای سایر ارگان ها و نهادهای برون سازمانی براساس اعلام نیاز آن ارگان را دارد.
وی ادامه داد: با توجه به سیل مخرب و همچنین آماربالای فوت شدگان در رودخانه های استان درخواست برگزاری دوره های آموزش جستجو و نجات در محیط های آبی را داریم.
بهاروند با اشاره به اهداف حوزه آموزش و پژوهش هلال احمر اظهار کرد: ارتقای سطح دانش و مهارت اقشار مختلف جامعه در خصوص امداد و کمک های اولیه، ارتقای سطح دانش و مهارت اقشار مختلف جامعه در خصوص آشنایی با حوادث و سوانح و نحوه مقابله با آن، ایجاد انگیزه در زمینه امداد و کمک های اولیه و همچنین آشنایی با حوادث و سوانح و ترویج فرهنگ خود امدادی و دگر امدادی از اهداف حوزه آموزش و پژوهش جمعیت هلال احمر می باشد.