به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت الاسلام محمدتقی سبحانی نیا روز دوشنبه در نشست خبری افزود: حوزه علمیه قزوین در گذشته به لحاظ قدمت و جایگاه، پل ارتباطی ایران با نجف اشرف بوده و به همین دلیل بازگرداندن این جایگاه یکی از چشم اندازهای ما در مدیریت این مرکز است.
وی با بیان اینکه حوزه علمیه قزوین می تواند جزو پنج حوزه علمیه فاخر کشور قرار بگیرد، خاطرنشان کرد: با توجه به وجود ظرفیت های موجود این مرکز، ما به دنبال بازگرداندن شکوه و تاریخ گذشته آن بوده و برای انجام این مساله نیازمند همفکری و هم افزایی مدیران و مسوولان استانی آن نیز هستیم.
این مسوول فرهنگی با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب، گفت: مقام معظم رهبری هفت توصیه در این بیانیه داشتند که چهار مورد آن به حوزه های علمیه بازمی گردد که این موارد شامل توصیه به تولید علم و پژوهش، معنویت و اخلاق، سبک زندگی اسلامی و ایرانی و عدالت خواهی و مبارزه با فساد بوده است.
حجت الاسلام سبحانی نیا ادامه داد: حوزه عملیه در بخش فعالیت خود دارای معاونت های تهذیب، آموزش، پژوهش، تبلیغ و منابع انسانی و همچنین دارای مدیریت های امور بین الملل و ارتباطات، امور طلاب و رفاهی و مدیریت در بخش صیانت حوزه است.
وی خاطرنشان کرد: استان قزوین دارای هفت حوزه عملیه در قزوین، تاکستان و آوج است و همچنین یک مرکز تخصصی علامه رفیعی واقع در شهر قزوین می باشد و در حال حاضر نیز ۸۰۰ طلبه علوم دینی درآنها مشغول به تحصیل بوده و حدود یک هزار و ۵۰۰ طلبه مرد نیز در سطح استان وجود دارد.
وی با اشاره به همکاری تنگاتنگ حوزه های علمیه قزوین با اداره کل آموزش و پرورش استان، تاکید کرد: این همکاری ها باعث شده تا با برنامه ریزی های صورت گرفته برخی از طرح ها را به صورت مشترک با این اداره کل به انجام برسانیم که نمونه آن طرح طلاب امین است که با حضور ۲۸۰ روحانی در مدارس استان اجرایی شده و طرح هجرت که با اقامت دایم طلاب در روستاها به مورد اجرا گذاشته شده است.
به گفته وی، با دریافت مجوز دبیرستان متوسطه دوم معارف اسلامی، مهرماه سال جاری شاهد راه اندازی این مرکز در قزوین خواهیم بود.
مدیر مرکز مدیریت حوزه علمیه قزوین قدیمی بودن ساختمان های مدارس علمیه قزوین را یکی از چالش های موجود دانست و اظهار داشت: متاسفانه علی رغم سابقه درخشان حوزه علمیه قزوین، بناهای موجود این مرکز بسیار قدیمی است و جذابیتی را برای جوانان امروزی ندارد و این در حالی است که واقع شدن آنها در مناطق قدیمی شهر که ترددها را نیز بسیار مشکل می کند و همچنین برخوردار نبودن آنها به لحاظ جایگاه اجتماعی، می طلبد که در مناطق جدید شهری اقداماتی در خصوص تاسیس این گونه مراکز صورت بپذیرد.
وی، راه اندازی پژوهش سرای حوزه علمیه قزوین، انتشار کتاب نفیس خصال شیخ صدوق، تربیت پژوهشگر، سیر مطالعاتی برای اساتید حوزه، انتشار نخستین مجله تخصصی صراط حمید ویژه حوزه علمیه، پایه گذاری مجلات علمی، فرهنگی و خبری مدارس، برگزاری سالانه جشنواره علامه حلی و بازگرداندن مدیریت کتابخانه تخصصی امام صادق (ع) قزوین به حوزه علمیه قزوین با بیش از ۸۰ هزار جلد عنوان کتاب از جمله فعالیت های معاونت پژوهشی این مرکز طی سه سال گذشته بوده است.