گرگان - ایرنا - مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گلستان با تاکید بر زنده نگهداشتن نام و یاد شهدا به ویژه در یادواره‌های شهدا گفت: سالانه ۷۰۰ یادواره شهیدان اعم از محلی و استانی با مشارکت مردم در این استان برگزار می‌شود.

اسرافیل وزیری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: از آنجا که مردم محور برنامه‌های ما هستند یادواره‌ها با همت و درایت مردم و با عنوان تجلیل و سرکشی از خانواده‌های شهدا برگزار می‌گردد.

وی خاطرنشان کرد: بنیاد شهید یک نهاد فرهنگی انقلابی است و از صِرف اداری بودن خارج شده و در واقع یک نهاد دلی محسوب می‌شود.

وی بیان کرد: خدمات‌رسانی به جامعه ایثارگران و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت از اهداف و برنامه‌های بنیاد است.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گلستان گفت: امروز همچون دوران پیروزی انقلاب اسلامی و هشت سال جنگ تحمیلی هرجا خطر این نظام را تهدید کند، ایثارگران همچنان پای‌کار هستند و در واقع هر نوع خدمتی که دولت بخواهد، جامعه ایثارگری انجام می‌دهد.

وزیری ادامه داد: بنیاد در واقع هر خدماتی که دولت می‌دهد به جامعه هدف و آماربه خود ارائه داده که خدمات درمانی، خدمات تعاون و امور اجتماعی، حوزه اشتغال، بحث مسکن و موارد مشابه بخشی از این خدمات است.

وی افزود: در حوزه خدمات درمانی بر اساس دستورالعمل وزارت بهداشت برنامه‌های خود را انجام می‌دهیم و در حوزه دارویی تعهداتی که برای داروهای ایرانی وجود دارد بیمه مکمل پرداخت می‌کند، اما اگر داروی مورد نظر مشابه ایرانی نداشته باشد، می‌توان از داروی خارجی استفاده کرد اما ملاک داروهای ایرانی هستند.

وی تصریح کرد: اجرای طرح سپاس یکی دیگر از برنامه‌های این بنیاد است که در این طرح مراجعات ما به صورت معکوس یعنی در واقع همه همکاران ما به منظور حل مشکلات جامعه ایثارگری به سراغ خانواده‌ها می‌روند تا مشکلات را در منازل حل کنند.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گلستان گفت: در حوزه اشتغال بر اساس قانون ۲۵ درصد سهمیه هر اداره‌ای برای استخدام به جامعه هدف ما اختصاص داده می‌شود که در این حوزه خانواده‌های جانبازان و ایثارگران بین ۲۵ تا ۶۹ درصد اکنون حدود ۲ هزار بیکار دارند.

وزیری یادآور شد: در حوزه اشتغال فرزندان شهدا و جانبازان بالای ۷۰ درصد تنها حدود پنج درصد بیکار داریم که برخی از آنها یا مدرک تحصیلی ندارند و یا سن آنها بالاتر از سن استخدام است و یا خود در بخش‌های دیگر مشغول خدمت هستند اما برای جانبازان ۲۵ تا ۶۹ درصد فرزندان آنها باید حداقل نمره علمی را در آزمون‌ها با سایر داوطلبین کسب کنند و برای خانواده‌های جانبازان ۷۰ درصد به بالا بین فرزندان آن آزمون برگزار می‌شود.

وی اضافه کرد: در کارگروه توسعه استان بر رسیدگی به امور ایثارگران و تبدیل وضعیت فرزندان ایثارگران بر اساس قانون تاکید شده است.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گلستان گفت: در بحث وام مسکن هیچ فردی از جامعه هدف ما در نوبت دریافت تسهیلات قرار ندارد.

وزیری افزود: بنیاد شهید و امور ایثارگران گلستان ۱۸۵ نفر نیرو و چهار هزار شهید به همراه ۱۴ هزار جانباز و هزار و  ۱۷۹ آزاده دارد که در مجموع با خانواده‌های زیر پوشش جانبازان آزادگان و شهدا جامعه آماری ما حدود ۷۰ هزار نفر است.

وی بیان کرد: از کل جامعه آماری ما سه هزار نفر دانشجو و هزار و ۴۰۰ نفر دانش‌آموز هستند.

وی در خصوص پروژه ۱۴ ساله مجتمع فرهنگی توانبخشی ایثارگران که در گرگان در حال احداث است، گفت: در سفر سال ۹۷ دولت قبلی ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل ۱۰ درصد باقیمانده این پروژه مصوب شد که این اعتبار سال گذشته در قالب اسناد خزانه پرداخت شد اما در اسفند سال گذشته و سفر رییس جمهور به گلستان ۲۵۰ میلیارد ریال برای این پروژه مصوب شد که در فروردین ماه امسال ۱۰۰ میلیارد ریال پرداخت شد.

وی خاطرنشان کرد: این پروژه اکنون ۹۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و اگر ۱۵۰ میلیارد ریال باقی مانده آن تخصیص یابد در سال جاری فازهای اول و دوم آن به بهره‌برداری خواهد رسید و بنیاد این مجتمع را تجهیز خواهد کرد.

وزیری اضافه کرد: با توجه به مشکلاتی که در خصوص واگذاری پروژه وجود داشت، این مساله اکنون لغو شده و خود بنیاد بهره‌بردار اصلی آن خواهد بود.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گلستان گفت: همچنین در سفر رییس جمهور به گلستان در اسفند سال گذشته ۲۰ میلیارد ریال اعتبار برای ساماندهی گلزارهای شهدای  استان مصوب شد که تا پایان سال بتوانیم همه این مکان‌ها را ساماندهی کنیم.

وزیری اضافه کرد: اکنون ۳۲۰ گلزار در گلستان وجود دارد و با اعتبار اختصاص یافته در زمان حاضر ۷۰ تا ۸۰ تک مزار در حال ساماندهی هستند .

وی تصریح کرد: اگر بخواهیم بر اساس مصوبات قانونی به جامعه هدف خود خدمات دهیم هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز داریم که امسال با توجه به رشد بودجه تنها ۵۰ درصد آن مصوب شده است.