سنندج- ایرنا- معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل کردستان گفت: ۱۱ مرکز مهر خانواده در استان راه‌اندازی شده تا فرزندان طلاق در حضور مشاور با والدین دیدار کنند.

رضا اعظمی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: ۲ مرکز از این مراکز در سنندج است و با این هدف راه‌اندازی شده که فرزندان در محل‌های نامناسب حضور پیدا نکنند و از آسیب‌ها دور بمانند.

وی افزود: در راستای حمایت از کودکان هم قضات از مشاورینی که معین کرده‌ایم در زمینه بررسی تخلفات کودکان مشاوره می‌گیرند تا با دقت بیشتری با شرایط آنها آشنا شوند.

اعظمی به ساماندهی کودکان کار با همکاری بهزیستی اشاره کرد و ادامه داد: مشکلات حدود چهار نفر از کودکان به صورت موردی در حال بررسی است.

وی با اشاره به اینکه با کمک شورای حل اختلاف راهکاری ارائه شد که به غیر از موارد خاص همه پرونده‌های تصادف در شورای حل اختلاف رسیدگی شود،‌اضافه کرد: در این راستا از ۱۵ بهمن پارسال تا ۱۸ خرداد امسال یک هزار و ۲۳۹ پرونده به شورای حل اختلاف ارجاع شد که ۶۶۲ پرونده مختومه شده است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل کردستان با اشاره به ظرفیت صلح‌یاران گفت: ۲۶ درصد پرونده‌هایی که به این صلح یاران ارجاع داده شده به سازش منتج شده است.

وی افزود: دیده‌بان های مردمی هم در راستای نظارت مردم بر امورات می‌توانند به معاونت پیشگیری کمک کنند که اکنون ۲ هزار و ۵۲۹ نفر در حوزه پیشگیری در قالب ۲۱ هسته فعالیت می‌کنند.

 اعظمی یادآور شد: ۳۵۶ مورد سال گذشته از طریق سازمان های مردم نهاد در سامانه نظارتی بارگذاری شده بود.

وی پیگیری جابجایی تانکرهای حمل مواد سوختی و توقف آنها در خیابان پاسداران را یکی دیگر از موارد فعالیت این معاونت ذکر کرد و افزود: شرکت پخش فرآورده‌های نفتی منطقه کردستان بعد از سالها در صدد تهیه پارکینگی در خارج از شهر است که زیرساخت آن در حال انجام است.

 اعظمی با بیان اینکه مالکیت امتیازهای مسکن ملی مشخص نیست تاکید کرد: خرید و فروش امتیازهای مسکن ملی ممنوع است، عواقب حقوقی دارد و مطمئنا دو طرف از این نظر متضرر می‌شوند.

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل کردستان هم در این نشست با اشاره به اینکه مردم از ظرفیت صلح‌یاران استفاده کنند گفت: اکنون۷۰۰ نفر صلح یار ابلاغ گرفته‌اند.

بهادر اسدی با بیان اینکه ۵۲۲ نفر در شعبات شورای حل اختلاف استان در حال خدمات‌رسانی هستند افزود: ۱۳۲ شعبه فعال شورای حل اختلاف در استان فعالیت دارد که ۵۳ شعبه امکان صدور رای داشته، ۱۳ شعبه صلحی، ۱۸ شعبه اجرا احکام و پنج شعبه تخصصی است.

وی اضافه کرد: ۳۷ درصد پرونده‌های ارجاعی به شورای حل اختلاف در سال گذشته و ۳۵ درصد پرونده‌های ارجاعی در سه ماهه ابتدای امسال هم به صلح ختم شد.

اسدی ۸۲ هزار و ۸۰۰ پرونده در پارسال به شوراهای حل اختلاف و ۲۳ هزار و ۵۰۰ پرونده هم امسال به این شوراها ارجاع داده شد.

وی ادامه داد: سال گذشته ۸۲ هزار و ۷۰۰ پرونده و امسال هم ۲۱ هزار پرونده مختومه شده است.