تهران- ایرنا - دبیر شورای راهبردی جمعیت استان تهران گفت: سالانه ۳۷۰ هزار سقط در کشور داریم که اغلب آنها جنایی و غیرقانونی است و فقط حدود ۳.۵ تا ۴ درصد این موارد مربوط به روابط خارج از عرف و باقی این موارد با انگاره‌هایی همچون ناخواسته بودن بارداری و بدون برنامه‌ریزی بودن بارداری همراه است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، صالح قاسمی عصر دوشنبه در جلسه استانی خانواده و جمعیت افزود: ۵۰ درصد تولدهای ثبت شده این استان در سال ۹۹ مربوط به فرزند اول بوده که تهران بعد از گیلان بالاترین تولدهای ثبت شده برای فرزند اول داشته است. در سال ۹۹ میزان تولدهای ثبت شده استان تهران ۴۱.۷ مربوط به فرزند دوم و ۸.۴ درصد مربوط به فرزند سوم و بیشتر بوده است.

وی درباره ضرورت توجه به موضوع مهاجرت و تاثیر آن بر جمعیت کشور افزود: اکنون چهار میلیون مهاجر نسل اول و دوم ایرانی در خارج از کشور داریم که این امر به لحاظ کیفیت در مهاجر فرستی نخبگانی قابل توجه است.

قاسمی تاکید کرد: کشور ما به لحاظ باروی برای افزایش جمعیت فقط پنج سال فرصت دارد و اگر متولدین دهه شصتی کشور از سنین متعارف باروری خارج شوند، با اتکا به متولدین دهه ۷۰ نمی‌توان بحران جمعیت را مدیریت کرد و از این رو می‌توان گفت تنها فرصت باقی مانده برای این موضوع تنها در پنج سال طلایی اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت است.

نهضت تبلیغ در موضوع جوانی جمعیت ایجاد شود

همچنین محسن منصوری استاندار تهران در جلسه ستاد جوانی جمعیت با اشاره به عزم جدی دولت و دستگاه‌ها در راستای جوانی جمعیت اظهار داشت: در ماه‌های اخیر تلاش‌های خوبی در راستای تحقق قانون جوانی جمعیت صورت گرفته، البته نگاه به مسئله جمعیت نباید نگاه اداری بلکه باید نگاه الهی و بر مبنای اعتقادی باشد.

وی ادامه داد: نهضت احیای جمعیت باید بر مبنای مسئله اعتقادی، مومنانه و جدی دنبال شود و هدف گذاری به لحاظ اعتقادی و جریان عمومی باید به سمتی برود که کثرت جمعیت، برای خانواده‌ها فضلیت محسوب شود.

استاندار تهران با اشاره به لزوم اقناع سازی بهتر عنوان کرد: با توجه به محدودیت زمانی و مشکلات پنجره جمعیتی باید همت جدی در این زمینه داشته باشیم، در این راستا فرمانداران به صورت متناظر در سطح شهرستان‌ها موضوع جوانی جمعیت را دنبال کنند، البته در شهر تهران نیازمند مدل متفاوت و خاصی هستیم.

منصوری با اشاره به اینکه مبنا و مسئله اصلی در این جلسه اجرای قانون است، افزود: اقدامات دانشگاه‌های علوم پزشکی در راستای جوانی جمعیت قابل ستایش است البته تا رسیدن به نتیجه مطلوب فاصله داریم، قانون جوانی جمعیت جزو قانون‌های متعالی و مترقی  کشور است و باید اجرایی شدن قانون در جلسات مختلف پیگیری شود، در این راستا اثربخشی گروه‌های مردمی، جهادی، حسینیه‌ها و خیریه ها پررنگ‌تر شود.

استاندار تهران با تاکید بر لزوم نقش آفرینی شهرداری‌ها در زمینه جوانی جمعیت تصریح کرد: شهرداری‌ها در زمینه المان‌سازی، متفاوت کردن سیما و منظر شهری متناسب با سیاست فرزندآوری، نامگذاری میادین و خیابان‌ها در راستای اجرایی شدن این فرهنگ و همچنین ارائه مشوق‌ها و معافیت‌ها برای خانواده‌های دارای فرزند بیشتر فعال شوند.

منصوری سپس گفت: باید نهضت تبلیغ در موضوع جمعیت ایجاد شود و از ظرفیت طلاب حوزه‌های علمیه در این زمینه استفاده کرد، همچنین موضوعاتی مثل راه اندازی مهد کودک‌ها در دستگاه‌های اداری باید به صورت جدی دنبال شود، و ممنوعیت فعالیت مراکز غیرقانونی سقط جنین را دانشگاه علوم پزشکی به صورت جدی پیگیری کنند.

لزوم راه اندازی مهدهای کودک برای مادران شاغل در ادارات و دستگاه‌ها

استاندار تهران همچنین به لزوم راه اندازی مهدهای کودک برای مادران شاغل در ادارات و دستگاه‌ها تاکید کرد و گفت: در حوزه جمعیت با ضعف اقناع مواجه‌ هستیم، گرچه چند سالی زمان می‌برد که این امر محقق شود اما با توجه به تنگنای زمانی که برای بسته شدن پنجره جمعیت وجود دارد باید همت جدی در این راستا داشته باشیم.