به گزارش ایرنا از ستاد مبارزه با موادمخدر، محمد جمالو روز دوشنبه در نشست تخصصی شرکتهای دانشبنیان و مراکز نوآوری در مجموعه فرهنگی شقایق اظهار داشت: برای بسیاری از مشکلات ما راهکارهایی وجود دارد که به دلیل برخی فرآیندها دچار سقف شیشهای شدهایم و این میتواند اجازه تغییر را ندهد؛ بنابراین یک خانه خلاق نوآوری را راهاندازی کردهایم و به دنبال این هستیم که به یک راهحل مشترک برای کمک به حوزه اعتیاد برسیم.
وی افزود: اصولاً تغییر با یک لشکر رخ نمیدهد بلکه میتواند با یک یا چند نفر این تغییر شکل بگیرد و در ستاد مبارزه با موادمخدر به دنبال آن هستیم که خروجیهای مطلوبی را به دست آوریم. در این نشست نیز به دنبال ایجاد زیستبوم نوآوری مبارزه با موادمخدر و استفاده از تمامی ظرفیتهای نوآوری در این حوزه هستیم.
جمالو گفت: این اتفاق از سال گذشته طی تفاهم ستاد مبارزه با موادمخدر و معاونت علمی ریاست جمهوری مرکز نوآوری یاریگران زندگی به جریان افتاد که مقرر شد طرحهایی که به این مرکز میآیند پس از بررسی و تایید تا سقف یک میلیارد تومان مورد حمایت قرار گیرند.
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با موادمخدر یادآور شد: در حوزه پیشگیری به دنبال باورمندی هستیم، این مکانیسمهای باورمندی از طریق استارتاپها و جوانان انجام میشوند.
فعالیت شرکتهای دانشبنیان در حوزه موادمخدر
دبیر ستاد فنآوریهای معاونت علمی ریاست جمهوری نیز در این نشست بر نقش مهم شرکتهای دانش بنیان در مبارزه با موادمخدر دانشگاهها و محیطهای آکادمیک در حل مشکلات حاشیه شهرها تأکید کرد.
پرویز کرمی اظهار داشت: ۶ هزار و ۵۰۰ شرکت دانشبنیان، یک هزار و ۶۰۰ شرکت خلاق، ۷۵ خانه خلاق نوآوری، ۹ کارخانه نوآوری و در کنار اینها صندوقهای پژوهشهای فناوری و بنیاد علمی نخبگان در حوزه مقابله موادمخدر در حال فعالیت هستند و در کنار اینها نیز نیرویهای جوانی در حوزه مبارزه با اعتیاد در حال تلاش و فعالیت هستند.
وی بر نقش دانشگاهها و مراکز آموزش عالی در حل مشکلات حاشیه شهرها تأکید کرد و افزود: اگر دانشگاهها وارد حاشیه شهرها نشوند و به موضوع آسیبهای اجتماعی ورود نکنند، عملا ساختار برای مقابله آسیبهای اجتماعی نخواهیم داشت.
دبیر ستاد فنآوریهای معاونت علمی ریاست جمهوری ادامه داد: تا پیش از تأکید مقام معظم رهبری، دولت در سالهای قبل اهتمام چندانی به تولید دانشبنیان نداشت اما از زمان نامگذاری سال جدید به شعار «تولید، دانشبنیان و اشتغال آفرینی» دولت توجه بیشتری نشان داده است.
ایران در کنار بزرگترین تولیدکننده تریاک در جهان است
ناصر اصلانی معاون مقابله با عرضه و امور بینالملل ستاد مبارزه با موادمخدر نیز گفت: طبق شعار امسال که از سوی رهبری اعلام شده است، باید تلاش خود را بر اساس تحقق آن به کار ببندیم که در این صورت توفیقاتی خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه ایران نه کشت میکند و نه تولیدکننده است اما در کنار بزرگترین تولیدکننده تریاک جهان قرار دارد، تصریح کرد: نیازهای فناوری در موضوعات جرائم موادمخدر و آسیبهای آن باید بهدرستی تبیین شود، قصد داریم نقشه راهی را ترسیم کنیم و انتظار است که در پنل های تخصصی این راهکارها بررسی شوند.