آبادان - ایرنا - آبادان و خرمشهر که در طول پنج دهه از عمر ورزش بدمینتون در ایران با تربیت ورزشکاران به عنوان یکی از مهدهای این رشته ورزشی در جنوب غرب کشور شناخته می شوند اکنون برای حمایت از ورزشکاران علاقه مند به این رشته پر طرفدار با مشکل نبود سالن مواجه‌اند.

به گزارش ایرنا آبادان دومین شهر ایران بود که رشته بدمینتون در آن راه‌اندازی شد که نشان دهنده قدمت تاریخی این رشته ورزشی در آبادان است، به طور حتم با توجه به این مهم اکنون باید رشته بدمینتون در آبادان جایگاه بالایی داشته باشد اما با وجود استعدادهای بالای ورزشی در این منطقه هنوز به جایگاه واقعی خود نرسیده است.

نداشتن سالن اختصاصی برای تیم‌های آقایان و بانوان به یک چالش بزرگ برای این رشته ورزشی در شهرهای آبادان، خرمشهر و مینوشهر تبدیل شده است و تیم‌های ورزشی به ویژه بانوان به دلیل مشکل مالی نتوانسته‌اند در مسابقات کشوری شرکت کنند.

هر چقدر رشته بدمینتون در شهرهای آبادان و خرمشهر توانمند باشد اما تا زمانی که سالن اختصاصی در اختیار نداشته باشد نمی‌تواند به جایگاه ریشه‌دار خود برسد.

توجه به دیپلماسی ورزشی و اقدامات بین‌المللی

نایب رئیس هیات بدمینتون منطقه آزاد اروند عمده مشکل هیات‌های شهرستانی را کمبود فضای ورزشی مناسب سالنی و فضای باز دانست و اظهار داشت: از مسئولان ورزشی منطقه انتظار می‌رود در بحث‌های توسعه‌ای مانند کمک به برگزاری کلاس‌های مربیگری ، داوری ، برگزاری و میزبانی مسابقات به هیات‌های شهرستان کمک کنند.

فروغ محمدی افزود: هیات‌های شهرستانی کاملا مستقل در حال فعالیت هستند و هیات بدمینتون منطقه آزاد اروند تاکنون در موضوع تامین تجهیزات و همچنین کسب مجوزهای فدراسیون کمک‌های زیادی به آنها کرده است.

محمدی توجه به دیپلماسی ورزشی و اجرای اقدامات بین‌المللی را مهم برشمرد و گفت: با توجه به نزدیکی به کشور عراق پتانسیل برگزاری مسابقات و تمرینات مشترک با تیم‌های این کشور وجود دارد که به طور حتم می‌تواند برای بازیکنان انگیزه بخش باشد.

وی بیان کرد: طی چند سال اخیر از مهم‌ترین دستاوردهای هیات منطقه آزاد اروند افزایش چشمگیر بازیکنان و علاقه مندان به بدمینتون و همچنین افزایش تعداد مربیان منطقه بوده است.

این مربی و پیشکسوت بدمینتون افزود: مهمترین برنامه هیات توسعه  فعالیت‌های آموزشی در قالب برگزاری کلاس‌های مربیگری و داوری و همچنین آموزش رایگان رشته بدمینتون در سطح شهر است.

حمایت نشدن از ورزشکاران در آبادان و خرمشهر

رئیس کمیته اجرایی هیات بدمینتون منطقه آزاد اروند نیز گفت: از دیدگاه تخصصی ورزش، بدمینتون جزو رشته‌های ورزشی مفرح و پرتحرک و با کمترین میزان آسیب دیدگی بدنی همچنین هزینه پایین است که می‌توان در فضای بسته و هم فضای باز فعالیت کرد ضمن اینکه این رشته در منطقه دارای مربیان کاربلد است که آمادگی لازم برای تربیت و آموزش را دارند.

هوشمند شریفی بیان کرد:در صورت فراهم شدن امکانات و تجهیزات لازم با توجه به استعداد جوانان و نوجوانان می‌توان آینده روشنی را برای رشته ورزشی بدمینتون در آبادان و خرمشهر تجسم کرد.

رئیس کمیته اجرایی هیات بدمینتون منطقه آزاد اروند افزود: این هیات با وجود امکانات محدود و نداشتن بودجه مناسب و بسیاری موانع دیگر به لحاظ ساختار تشکیلاتی و عملکرد ، جزو معدود هیات‌های موفق و توانمند منطقه آزاد اروند است.

شریفی افزود: نبود کمک‌های مالی، نبود امکانات سخت افزاری، نداشتن سالن و زمین ورزشی اختصاصی که بتوان به صورت منظم فعالیت ورزشی در ۲ بخش آقایان و بانوان ارائه کرد از کمبودهای رشته بدمینتون در منطقه آزاد اروند است.

وی همکاری آموزش و پرورش آبادان و خرمشهر برای استعدادیابی در این رشته ورزشی را خواستار شد و گفت: از این طریق می‌توان به منظور کشف و جذب کودکان ، نوجوانان و جوانان مستعد این رشته ورزشی اقدام کرد.

رئیس کمیته اجرایی هیات بدمینتون منطقه آزاد اروند گفت: با وجود کمبود امکانات و وجود موانع متعدد ولی تعداد علاقه مندان به این رشته ورزشی در این منطقه بسیار زیاد است اما عدم حمایت کافی موانعی را ایجاد کرده است.

لزوم برنامه‌ریزی بر روی رده‌های پایه

رئیس کمیته مربیان هیات بدمینتون منطقه آزاد اروند نیز گفت: بدمینتون منطقه آزاد اروند پتانسیل‌های زیادی برای پیشرفت و توسعه دارد.

ساغر صباغی استفاده از خرد جمعی و هم‌اندیشی را مهم دانست و گفت: بازیکنان، متخصصان و صاحب نظران این رشته به صورت مستمر گرد هم می‌آیند و با برگزاری جلسات مداوم در راستای پیشرفت روز افزون این رشته مهیج و پرطرفدار در منطقه برنامه‌ریزی می‌کنند.

رئیس کمیته مربیان هیات بدمینتون منطقه آزاد اروند اظهار داشت: یکی از اقدامات هیات بدمینتون منطقه آزاد اروند در ابتدای تشکیل هیات ،برگزاری کلاس‌های مربیگری و تزریق مربی پس از سال‌ها به ورزش منطقه است که البته پس از بررسی که اخیرا صورت گرفت مقرر شد مجددا کلاس‌های مربیگری برگزار شود.

صباغی با تاکید بر اینکه برگزاری مسابقات مختلف بین باشگاهی و پرورش و تزریق بازیکنان جدید از جمله خدمات هیات بدمینتون منطقه آزاد اروند در این دوره است، بیان کرد: با توجه به اینکه بدمینتون یک ورزش همگانی و خانوادگی است انتظار می‌رود ارگان‌های ذیربط فضاهای بیشتری دراختیار هیات برای استفاده عموم قرار دهند. دستگاه‌های اجرایی در راستای مسئولیت‌ اجتماعی باید به توسعه ورزش منطقه کمک کنند.

وی با اشاره به اپیدمی ۲ ساله کرونا بیان کرد: رشته بدمینتون در آبادان و خرمشهر پس از بحران کرونا با نگاه ویژه رئیس و تلاش‌های همه مسئولان هیات همچنان توانسته عملکرد خوبی ارایه کند.

این مربی هیات بدمینتون منطقه آزاد اروند جذب بازیکن جدید از رده سنی نونهالان به بعد با همکاری آموزش و پرورش و همچنین استعدادیابی از مدارس و برگزاری مسابقات بین مدارس را ضروری قلمداد کرد و گفت: باید یک آکادمی دائمی و همیشگی در یک مکان ثابت در یکی از باشگاه‌های آبادان و خرمشهر ایجاد شود.

ضرورت حمایت ادارات مینوشهر

رئیس هیات بدمینتون مینوشهر نیز به خبرنگار ایرنا گفت: نبود سالن اختصاصی مجهز به سیستم برودتی در فصل گرما یکی از عمده مشکلات بدمینتون در مینوشهر است.

نجمه عباسیان‌پور با بیان اینکه مدت زیادی نیست که رشته ورزشی بدمینتون در مینوشهر فعال شده است افزود: مینوشهر در این رشته ورزشی کمبود مربی دارد البته هیات بدمینتون منطقه آزاد اروند در این خصوص در حال برنامه‌ریزی‌ است.

رئیس هیات بدمینتون مینوشهر اظهار داشت: کادر هیات بدمینتون مینوشهر کاملا بومی است و همین موضوع باعث شده در فضای صمیمی و اثربخش به دنبال اجرای بهترین برنامه‌ها باشیم.

عباسیان پور عنوان کرد: دستگاه‌های مختلف مینوشهر باید در کنار رشته بدمینتون این شهر باشند و به طور حتم یکی از محدود رشته‌های ورزشی منطقه آزاد اروند که در شاخه‌های جدید ورزشی قدم برداشته است، هیات بدمینتون منطقه آزاد اروند.

تامین امکانات ورزشی برای هیات‌های بدمینتون منطقه آزاد اروند

رئیس هیات بدمینتون منطقه آزاد اروند نیز از تامین توپ، راکت، تور و پایه تور برای هیات‌های بدمینتون شهرهای آبادان، خرمشهر و مینوشهر خبر  داد و اظهار داشت: این تجهیزات از طریق فدراسیون بدمینتون جمهوری اسلامی ایران و همچنین اسپانسر تامین شده است. 

محمود نواصر با بیان اینکه نبود سالن اختصاصی بدمینتون بزرگترین مشکل رشته بدمینتون در منطقه آزاد اروند است افزود: تجهیزات ورزشی مورد نیاز ورزشکاران این رشته به صورت حداقلی تامین شده ولی به هر اندازه تجهیزات حرفه‌ای تامین شود قطعا نتایج بهتری حاصل می‌شود.

رئیس هیات بدمینتون منطقه آزاد اروند با تاکید بر اینکه آموزش در هیات‌های ورزشی این منطقه با بهترین تجهیزات روز دنیا انجام می‌شود، بیان کرد: ارتباط این هیات با فدراسیون بدمینتون جمهوری اسلامی ایران عالی بوده و نگاهمان کاملا توسعه‌ای است.

وی گفت: هیات بدمینتون منطقه آزاد اروند از همان ابتدای تشکیل بر روی گردشگری ورزشی تمرکز داشته است و این موضوع در سفر وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به آبادان به وی اعلام شد و مورد استقبال قرار گرفت.

رئیس هیات بدمینتون منطقه آزاد اروند با تاکید بر آموزش مربیان و داوران این رشته ورزشی در آبادان و خرمشهر افزود: فدراسیون بدمینتون با درخواست این هیات مبنی بر برگزاری کلاس‌ مربیگری عملی و داوری در منطقه آزاد اروند موافقت کرده است.