به گزارش ایرنا، «راب یتن» وزیر آبوهوا و انرژی هلند با اشاره به تصمیم وزرای انرژی اتحادیه اروپا در راستای افزایش ذخایر گازی اعضای این بلوک، هشدار داد که برخی کشورها با زیرساخت یا منابع زیاد مانند هلند شاید راحتتر آماده این کار باشند اما نمیتوانند از سقوط فرار کنند.
درحالیکه ارزیابیهای بسیاری قطع صادرات گاز روسیه به اروپا را باعث رکود اقتصادی عنوان کردند، اما اتحادیه اروپا به علت حمله روسیه به اوکراین همچنان مصمم به کاهش وابستگی به انرژی مسکو است.
در همین راستا وزیران انرژی اتحادیه اروپا روز گذشته قانون جدیدی را تصویب کردند که تا اول نوامبر (۱۰ آبان) کشورها باید ذخایر خود را تا دست کم ۸۰ درصد پر کنند.
وزیر انرژی هلند در این باره در حاشیه نشست وزیران انرژی اتحادیه اروپا در لوکزامبورگ به نشریه پولیتیکو گفت: اگر کشورهای عضو قادر به پر کردن ذخایر خود تا پیش از اول نوامبر (۱۰ آبان) باشند، عالی است، اما اگر دیگر کشورها (مخصوصا کشورهای بزرگ مثل آلمان) قادر به رسیدن به ۸۰ درصد نباشند، آنگاه شما باید آگاه باشید که این مساله برای تمام اروپا اثر دومینویی خواهد داشت.
یتن نیز در این زمینه اعلام کرد: تنها با قرار گرفتن همه کشورهای شمال غربی اروپا در فاز سه (طرح اضطراری گاز) و با انجام تمام اقدامات دیگری که میتوان برای جلوگیری از کمبود گاز انجام داد، میتوانیم تولید را در نظر بگیریم.
الکساندر دی کرو نخستوزیر بلژیک اوایل هفته هشدار داد که اگر آلمان به علت کمبود گاز با مشکلاتی روبرو شود، یک اثر دومینویی برای تمام کشورهای اتحادیه اروپا دارد.
هلند هفته گذشته اولین مرحله هشدار گاز را اعلام کرد و آلمان نیز به سمت مرحله دوم از طرح سه گانه اضطراری خود گام برداشت.
لاهه به عنوان آخرین راه چاره افزایش تولید میدان گازی بزرگ گرونینگن را در نظر گرفته است اما حفاری در این میدان صدها زمین لرزه مخرب را در شهرهای اطراف ایجاد کرده است.
هلند به جای افزایش عرضه از میدان گرونینگن مانند بسیاری از کشورهای اروپایی به سمت استفاده از زغال سنگ حرکت کرده است. یتن این هفته طرحهایی را برای ساخت دو نیروگاه هستهای جدید به عنوان بخشی از برنامه تضمین آینده انرژی کشور ارائه میدهد.