ارومیه - ایرنا - مدیر جهاد کشاورزی پلدشت با بیان اینکه امسال ۲۵۰ هکتار از اراضی این شهرستان زیر کشت کلزا قرار گرفته بود، گفت: پیش بینی می‌شود ۴۰۰ تُن محصول از مزارع برداشت شود.

پرویز سلیم زاده روز چهارشنبه در گفت‌ وگو با خبرنگار ایرنا افزود: کلزا یکی از محصولات استراتژیک و کاربردی در صنعت روغن های خوراکی که چند سالی است کشت آن به کشاورزان درکنار کشت محصولاتی مانند گندم و جو توصیه می شود.

وی اضافه کرد: خرید تضمینی و صرفه اقتصادی کلزا موجب شده تا کشاورزان این شهرستان به سمت کشت این محصول مهم و راهبردی روی بیاورند.

مدیر جهاد کشاورزی پلدشت ادامه داد: همچنین در این وضعیت کم آبی، کلزا محصول کم‌آب‌بر و استراتژیکی است که کشت آن به تقویت و اصلاح خاک کمک شایانی می‌کند.

وی همچنین یادآوری کرد: در صورت ایجاد کارخانجات روغن‌کشی در سطح منطقه و استان،  علاوه بر افزایش چشمگیر سطح زیرکشت، این محصول نقش مهمی در اشتغال‌زایی خواهد داشت.

به گزارش ایرنا، کلزا (Brassica napus) از گیاهان دانه ‌روغنی مهم در مناطق معتدل بوده و دارای طیف به نسبت وسیعی از سازگاری اقلیمی است؛ دانه کلزا دارای ۲۵ تا ۵۵ درصد روغن، ۱۸ تا ۲۴ درصد پروتئین بوده و به خاطر اسیدهای چرب اشباع نشده و فاقد کلسترول از کیفیت تغذیه‌ای بالایی برخوردار است.
سالانه بیش از ۵۵ میلیون تن کلزا در کشورهای عضو اتحادیه اروپا، چین و کانادا به عنوان سه تولیدکننده اصلی این محصول به دست می‌آید؛ میزان تولید این محصول در ایران بسیار اندک و کمتر از ۳۰۰ هزار تن در سال برآورد می‌شود که این رقم نیز در سال‌های اخیر با توجه ویژه وزارت جهاد کشاورزی به دست آمده است.
تامین روغن مورد نیاز کشور و جلوگیری از خروج ارز، تامین علوفه مورد نیاز دام و طیور و تامین امنیت غذایی و سلامت جامعه از اهداف توسعه کشت دانه های روغنی است.
کشت دانه‌ روغنی کلزا در تناوب با گندم موجب تقویت خاک و پایداری تولید گندم در کشور می‌شود و ترویج آن طی سال‌های اخیر تدبیری از سوی مسوولان برای افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی آذربایجان‌غربی بوده است.
آذربایجان‌غربی دارای ۸۰۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی است که سالانه افزون بر ۵۰ درصد این اراضی به کشت محصولات زراعی مانند گندم، جو و کلزا اختصاص می‌یابد.

میزان اراضی شهرستان پلدشت ۴۸ هزار هکتار است که در حال حاضر ۲۴ هزار هکتار آن آبی است و ۱۹ هزار هکتار دیگر نیز به سیستم‌های آبیاری تحت فشار مجهز شده و در آینده نزدیک بهره‌برداری می‌شود، در این‌ صورت تنها حدود پنج هزار هکتار اراضی دیم باقی می‌ماند.

توصیه کارشناسان اینکه کشاورزان با توجه به خشکسالی‌های پی‌درپی، کمبود آب و تغییر شرایط اقلیمی باید به سمت کشت‌های استراتژیک با آب‌بری کم حرکت کنند که یکی از این محصولات دانه‌های روغنی از جمله کلزا است.

۸۳۰ هزار هکتار زمین کشاورزی دیمی و آبی و ۱۷۰ هزار هکتار زمین دارای قابلیت کشت در آذربایجان‌غربی وجود دارد.