نواز شریفی شهردار لار روز سه شنبه با بیان اینکه برای تعمیر و مرمت این خانه تاریخی اعتباری افزون بر ۱۲۰ میلیون تومان از محل درآمد شهرداری لار در نظر گرفته شده است افزود: عملیات اجرایی مرمت این بنا هم اینک در حال اجرا است.
وی تصریح کرد: عملیات اجرایی برای ساماندهی و مرمت این اثر تاریخی شامل تعمیر بخش هایی از پشت بام و آشپزخانه و نیز قسمت هایی از نمای بیرونی این بنا است که مبلغ اولیه برای اجرای آن افزون بر یک میلیارد و ۴۰۰ میلیوون ریال پیش بینی شده است.
به گفته نواز شریفی این خانه تاریخی هم اینک در تملک شهرداری لار قرار دارد و سالانه نیز مبلغی برای مرمت و صیانت از این اثر باستانی هزینه می شود.
این خانه تاریخی که مربوط به دوره زندیه است، واقع در محله قنبر بیگی، جنب آب انبار قنبر بیگی در یکم خرداد ماه سال ۱۳۸۲ به شماره ثبت ۸۶۷۸ در مجموعه آثار تاریخی ایران ثبت شده و اکنون در مالکیت شهرداری لار قرار دارد.
خانه محمودی لار شامل ۱۳ اتاق، سه سرداب، سه حیاطِ زاویه، مرکزی و آشپزخانه، اتاق شاهنشین، آشپزخانههای خشک و تر، حوض چاکده، حوض کشکولی، باغچه، درهای اندرونی و بیرونی، بادگیر، نورگیر، سردر است .
قلعه اژدها پیکر (دژ اشکانی- ساسانی)، مقبره مادر نادرشاه، بازار قیصریه، کاروان سراهای نو و گلشن و باغ نشاط نیز از جمله آثار تاریخی واقع در شهر قدیمی لار است که دست طبیعت و دخالتهای انسانی و البته بی مهری و نبود اعتبار لازم، این بناهای تاریخی را در معرض خطر نابودی قرار داده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لارستان پیش تر به ایرنا گفته بود که بارشهای سیل آسای دی ماه سال ۱۴۰۰ افزون بر ۳۰ میلیارد ریال به آثار تاریخی این شهرستان خسارت وارد کرد.
لارستان بیش از ۴۰۰ اثر تاریخی دارد که تاکنون ۲۵۰ اثر آن در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
شهرستان لارستان به مرکزیت لار در فاصله حدود ۳۸۰ کیلومتری جنوب شرقی شیراز قرار دارد.