سجاد ایمانی روز سه شنبه در کارگروه پدافند زیستی آذربایجان شرقی در تبریز با اشاره به تدوین نظام عملیاتی پدافند زیستی کشور در سال گذشته، ادامه داد: مسایلی که امروز در حیطه نظام عملیاتی پدافند زیستی کشور مطرح است همگی ساختارساز و سیاستگذار است که از جانب حاکمیت برای اعمال نظام پدافند زیستی در کشور تدوین است.
وی افزود: آینده و چشم انداز نظام عملیاتی پدافند زیستی، مصون بودن کشور در این حوزه است و در این مسیر تا به امروز خوب پیشرفته ایم و تجربه کرونا نیز نشان داد در حوزه پدافند زیستی از آمادگی لازم برخوردار هستیم به طوری که نسبت به کشورهای منطقه و حتی اورپایی بسیار قوی عمل کردیم.
معاون کشاورزی قرارگاه پدافند زیستی اظهار داشت: آذربایجان شرقی با برگزاری رزمایش زیستی ثامن الایمه در سال ۹۸ در زمینه حوزه پدافند زیستی و اقدامات امنیتی و مرزبانی زیستی در کشور پیشگام بوده و پایلوت کشوری است.
وی با اشاره به اینکه بحث امنیت غذایی یکی از ماموریت های پدافند غیرعامل در حوزه زیستی است، گفت: امنیت غذایی از دیدگاه پدافند غیرعامل با مؤلفه های سلامت، پایداری و در دسترس بودن غذا برای آحاد مردم می باشد که تحت پایش قرار دارد .
ایمانی ادامه داد: دیده بانی زیستی در حوزه امنیت غذایی انجام می شود و دستگاه های مسوول از لحاظ صدور گواهی های بهداشتی ، لایه ایمنی را در این بحث انجام می دهند.
مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری آذربایجان شرقی نیز در این جلسه گفت: درک درست از اهمیت پدافند زیستی و پایبندی به اصول پدافند غیرعامل، ارتقای سلامتی و بهداشت جامعه را فراهم می آورد.
محمدباقر آقایی با تاکید بر رصد و پایش تهدیدهای زیستی، آموزش مقابله با انواع تهدیدها را از مهم ترین اقدامات پدافندی عنوان کرد و افزود: امنیت غذایی نقش تعیین کننده در تضمین کیفیت زیستی و سلامت مردم دارد.
وی ادامه داد: امنیت غذایی از محورهای اصلی در پیشگیری از بیماری ها و حفظ و ارتقاء سلامت جامعه است که باید به این مهم توجه ویژه شود .
آقایی گفت: خوشبختامه قرارگاه پدافند زیستی آذربایجان شرقی عملکرد خوبی داشته و اقدامات لازم در حوزه شناسایی و مقابله با تهدیدات و آسیب های زیستی در استان انجام شده است.