به گزارش روز سهشنبه ایرنا از سازمان فنی و حرفهای، «غلامحسین حسینی نیا»، در نشست با رئیس سازمان نظاممهندسی کشاورزی و منابع طبیعی با بیان اینکه امروزه نیروی انسانی دارای صلاحیت حرفهای و شایستگیهای لازم مبتنی بر مهارتهای موردنیاز مشاغل آینده ضرورتی انکارناپذیر است، گفت: ایجاد مراکز آموزش فنی و حرفهای جوار و بین کارگاهی، ارتقای مهارت باهدف کاهش هزینههای جانبی تولید، استفاده بهینه از امکانات آموزشی جهت شاغلین، صیانت از نیروی کار و همچنین تربیت نیروی کار ماهر و نیمه ماهر در دستور کار سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور قرار دارد.
وی با اشاره به اهمیت نیروی انسانی دارای صلاحیت حرفهای و شایستگیهای شغلی، بیان کرد: لازم است مهارتهای موردنیاز مشاغل آینده به جامعه ارائه شود و ضرورتی انکارناپذیر است. سرمایه انسانی در جوامع توسعهیافته و در حال توسعه یکی از مهمترین عناصر مؤثر در بهبود، بهرهوری و ارتقای کیفیت تولید محصول است.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور، خاطرنشان ساخت: در توسعه مراکز آموزش جوار و بین کارگاهی برای ارتقای مهارت کارگران و شاغلان بنگاههای اقتصادی در سال گذشته با ۳۰۰ درصد رشد، ۱۵۰۰ مرکز جوار و بین کارگاهی راهاندازی شده است و توسعه مراکز مذکور تأثیر ملموسی بر ارتقای توان فنی و اشتغالپذیری در حوزه صنعت خواهد داشت.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پایان سخنان خود شاغلین در بخش کشاورزی، کارجویان در قالب طرح مهارتآموزی در محیط کار واقعی، فارغالتحصیلان دانشگاهی بخش کشاورزی در قالب طرح نخلستان مهارتی را جامعه هدف این مراکز عنوان کرد.
رئیس سازمان نظاممهندسی کشاورزی و منابع طبیعی، تصریح کرد: این سازمان به استناد بند ۳ ماده ۳ قانون تأسیس سازمان نظاممهندسی کشاورزی و منابع طبیعی، تلاش دارد بخش غیردولتی در سرمایهگذاری برای توانافزایی و مهارتآموزی در جهت ارتقای سطح دانش و گسترش فناوریهای جدید در بخش کشاورزی جامعه هدف، شاغلین و کارجویان کشاورزی ترغیب میکند.
«شاهرخ رمضاننژاد»، اذعان داشت: به استناد بند ۱ ماده ۴ قانون تأسیس این سازمان، ماده ۱۱۰ قانون کار و طی تفاهمنامه منعقد شده بین سازمان آموزش فنی و حرفهای و سازمان نظاممهندسی کشاورزی و منابع طبیعی، در جهت ساماندهی این مراکز، صدور مجوز مرکز کارآموزی جوار و بین کارگاهی را برای تمامی شرکتهای غیردولتی و مراکز توانافزایی و مهارتآموزی تحت نظارت سازمان نظاممهندسی کشاورزی و منابع در جهت آموزش نیروی کار موردنیاز، کارجویان و شاغلین بخش کشاورزی در دستور کار قرار گرفت.
در ادامه در آیین اعطای مجوز راهاندازی ۵۵۸ مرکز جوار کارگاهی و بین کارگاهی آموزش فنی و حرفهای تحت نظارت سازمان نظاممهندسی کشاورزی و منابع طبیعی، «محمدرضا شاهپسند» معاون آموزش سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور بر ضرورت استقرار نظام صلاحیت حرفهای در سازمان نظاممهندسی کشاورزی، حرکت به سمت اجرای دورههای آموزشی منطبق با سند حرفه و شایستگی، صدور مجوز مهارتآموزی در محیط کار واقعی و نظارت بر عملکرد مراکز جوار کارگاهی و بین کارگاهی آموزش فنی و حرفهای تأکید کرد.
«محمدهادی حبیبی ماچیانی»، مدیرکل دفتر آموزشگاههای آزاد و مشارکتهای مردمی نیز پیشنهاداتی در خصوص شناسایی ظرفیتهای پیشرو این مراکز جهت راهاندازی و مشارکت در قالب مراکز سنجش خصوصی و همچنین بهرهگیری از ظرفیتهای مهارتی کارشناسان و مربیان در قالب آموزشگاه نوع (ج) و آزمونگران و مربیان دارای ID کارت مربیگری سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور ارائه کرد.