به گزارش خبرنگار ایرنا، سید حسین حسینی روز سهشنبه در نشست خبری به مناسبت دهه تولید و تجارت، بیان کرد: با پرداخت سهمیه ۱۴۰۰ از اعتبارات مصوب سفر سال گذشته رئیس جمهور برای تامین زیرساختهای منطقه ویژه اقتصادی شمال استان بوشهر، در ۳ ماه گذشته ۶ پیمانکار تعیین و ۱۳۰ میلیارد تومان پروژه تعریف شده است.
وی افزود: با اینکه این منطقه سالها پیش مصوب شده بود اما مطالعات زیست محیط آن سال ۹۹ به پایان رسید و امسال با اختصاص سهمیه تعهد شده سال ۱۴۰۰ در سفر ریاست جمهوری، انتخاب پیمانکار برای اجرای آن انجام شد.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان بوشهر یادآورشد:تعداد ۱۰۳ واحدهای صنعتی مستقر در نواحی و شهرکهای صنعتی این استان با کمتر از ۵۰ درصد ظرفیت فعالیت میکنند که کمک به بهبود و افزایش ظرفیت فعالیت ۲۰ مورد از آنها تا پایان سال برنامه ریزی شده است.
حسینی افزود:همچنین از ۴۲۳ واحد مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی استان بوشهر تعداد ۳۵۱ واحد فعال و ۷۲ واحد غیر فعال هستند که امسال بازگرداندن ۱۷ واحد به چرخه برای امسال پیشبینی شده است.
وی یادآور شد: سال گذشته احیای ۱۹ واحد صنعتی در این زمینه پیشبینی شده بود که به طور کامل تحقق بافت.
مدیرعامل شهرکهای صنعتی استان بوشهر ادامه داد: در زمان حاضر ۲۱ شهرک و ناحیه صنعتی در استان بوشهر وجود دارد که در ۱۸ مورد از آنها جواز فعالیت و واگذاری زمین ادامه دارد.
حسینی بیان کرد: زمینهایی که تا سال ۹۷ به سرمایهگذاران تحویل شده است باید وارد مرحله ساخت سوله شده باشند و در این زمینه اکنون ۹ قرارداد با ۵ هکتار فضا در محاکم قضایی در حال رسیدگی است.
وی تاکید کرد: امکان خرید و فروش و انتقال دفترچه قرارداد زمین در شرکتها و نواحی صنعتی استان بوشهر وجود ندارد و تنها در صورتی که سوله ساخته شده باشد امکان انتقال وجود دارد.
حسینی با بیان اینکه از خرداد ماه همه فرآیند واگذاری زمین در شهرکها و نواحی صنعتی استان بوشهر به صورت الکترونیکی انجام میشود گفت: واگذاری زمین در شهرهای غیر برخوردار با ۵۰ درصد تخفیف انجام میشود و پیش پرداخت برای سرمایه گذاری در این شهرها تنها ۱۰ و در شهرهای برخوردار که مشخص شده است، ۲۰ درصد است که تسهلگری خوبی برای سرمایهگذاری در بخش تولید به شمار میرود.
حسینی در ارتباط با اقدامات توسعهای شهرکها و نواحی صنعتی در استان بوشهر گفت: امسال عملیات تسطیح زمین برای راهاندازی شهرک صنعتی شهرستان جم انجام شد و توسعه شهرک صنعتی تقاضا محور دشتستان نیز در دست اقدام است.
وی افزود: شهرک صنعتی برازجان با تقاضای بسیاری روبرو بود اما محدودیت زمین داشت که امسال توسعه آن از ۶۵ هکتار به ۱۴۰ هکتار عملیاتی شده و مبایعه نامه آن امضا شده است.
مدیرعامل شهرکهای صنعتی استان بوشهر گفت: یکی دیگر از نیازهای توسعهای استان دراین بخش، شهرک صنعتی بوشهر بود که اقدام برای افزایش فضای آن از ۴۰۰ به ۸۰۰ هکتار در حال انجام است.
حسینی اضافه کرد: فرآیند اخذ مجوز فناوری برای شهرک زیست فناوری دلوار در دست اقدام است که با همکاری دانشگاه خلیج فارس انتخاب مشاور انجام شده است و پیشبینی میشود این شرکت تا پایان سال با مصوبه هیات وزیران مجوز خود را دریافت کند.
وی اعلام کرد: برای تکمیل شهرک زیست فناوری استان بوشهر تا کنون ۵۰ میلیارد تومان پروژه تعریف شده است.
حسینی اذعان کرد: در راستای تامین زیرساختهای مورد نیاز شهرکها و نواحی صنعتی استان بوشهر دستگاههای خدمات رسان استان نتوانسهاند به خوبی عمل کنند.
مدیرعامل شهرکهای صنعتی استان بوشهر بیان کرد: شرکت شهرکهای صنعتی، درآمد هزینهای است و برای تامین این نیازها با محدودیت منابع مواجه است و باید از سازمان مدیریت و برنامه ریزی کمک بگیریم، با این حال پروژههایی برای امسال تعریف شده که اجرای بخشی از آن نیز آغاز شده است.
حسینی ادامه داد: مطالعات ایجاد خوشه آبزی پروری به پایان رسیده است و مطالعات خوشه گوجه فرنگی نیز در دست اقدام است که با تحقق اینها زنجیره تامین و توزیع بخش کشاورزی استان شکل می گیرد و فعالان این بخش بویژه کشاورزان کمتر دچار ضرر و زیان می شوند.
وی گفت: امسال آموزش ۸۰۰ نفر از مدیران واحدهای صنعتی هدفگذاری شده است.