مهدی زندیه وکیلی روز سه شنبه در نشست کارگروه مدیریت پسماند شهری استان مرکزی افزود: وجود پسماندهای صنعتی در پایتخت صنعتی کشور، به نوعی تهدید است و نیاز است اداره کل صمت نسبت به تکمیل سامانه اطلاعات صنایع برای کارگاه های بالای ۲۵ نفر تا نشست آتی این کارگروه اقدامات کند.
وی تاکید کرد: اکنون سیستم پردازش زباله در مرکز دفن اراک کامل نیست که این سیستم سبب غیرکاربردی شدن، کمپوست تولیدی شده است و چنانچه سیستم تکمیل شود، عرضه کمپوست گرانول قابل انجام است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی اظهار داشت: ساماندهی پسماندهای عفونی قابل قبول است اما تعیین تکلیف پسماندهای صنعتی در استان چندان مطلوب نیست که باید مورد توجه متولیان امر قرار گیرد.
زندیه وکیلی عنوان کرد: روند دفن و سایت دفع پسماند در تفرش رضایت بخش نیست که می طلبد روند تجمیع مناسب پسماند در این شهر طی ۲ ماه آتی اجرایی شود.
وی بیان داشت: پاکسازی جاده ارتباطی محلات و دلیجان به عنوان یکی از نقاط گردشگری استان باید هدفگذاری شود و در راستای تامین منابع مالی این طرح، بهره گیری از ظرفیت واحدهای تولیدی بزرگ استان باید مورد توجه قرار گیرد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی با اشاره به وضعیت مدیریت پسماند شهرک صنعتی مامونیه، نیز بیان کرد: اقدامات لازم در خصوص مدیریت پساب و تفکیک پسماند این شهرک، باید در کوتاه ترین زمان ممکن انجام شود و شرکت شهرکهای صنعتی نیز باید در مسیر ایجاد شهرکهای جدید و شهرکهای کنونی ، در خصوص نگهداری موقت پسماندها، سکوی بتنی با ظرفیت محدود، تعبیه کند تا به صورت هفتگی پسماند در این محل تخلیه و به محل دفن ساوه یا اراک منتقل شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی نیز در این نشست بیان داشت: پویش پاکسازی جادههای ارتباطی در این استان، از ۲ سال گذشته برای نخستین بار در کشور کلید خورد.
سید مهدی مصطفوی افزود: در سال جاری نیز از دوم اردیبهشت حدود ۹۱ تن زباله در ۶ هزار و ۸۶ کیسه زباله در ۴۶ روز کاری با بهره گیری از ظرفیت ۴۵۸ کارگر از حاشیه جاده اراک-تهران، اراک-بروجرد و اراک-فراهان جمعآوری شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی اظهار داشت: برخی جایگاههای سوخت نسبت به پاکسازی حریم خود، اقدامات لازم را انجام نمیهند که اخطاریه های لازم صادر شده و در صورت عدم تعامل و همکاری به دستگاه قضا معرفی می شوند.
مسئول طرح پاکسازی حریم جادههای استان مرکزی نیز در ادامه این نشست گفت: از ابتدای آغاز طرح در سال جاری، پاکسازی حریم جاده اراک به استان لرستان و همدان با فعالیت ۲۰۳ کارگر به اتمام رسیده است.
علی اکبر بصیری افزود: ۵۸۰ میلیون ریال اعتبار امسال در راستای اجرای پویش پاکسازی حاشیه حریم جادههای استان مرکزی تزریق شد و میزان بدهی در این خصوص نیز تاکنون ۱۳۰ میلیون ریال است.
وی تاکید کرد: زباله گردها، پس از جمع آوری زبالهها،اقدام به باز کردن کیسه و تفکیک میکنند که این اقدام منجر به افزایش هزینههای پاکسازی میشود و باید در این راستا تدابیر ویژه اندیشیده شود.