سعید یوسفپور روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا بابیان اینکه نگهداری، خریدوفروش، جابهجایی و نگهداری حیوانات حیاتوحش و اجزای بدن مرده حیاتوحش مانند تاکسیدرمی، شاخ، گوشت، پوست، سم و پنجه آنها نیز غیرقانونی است، افزود: حیواناتی که نگهداری آنها غیرقانونی است اهلی نیستند و وحشی به شمار میآیند.
وی بابیان اینکه برخی از مردم اطلاع ندارند که حتی نگهداری حیواناتی مانند سنجاب غیرقانونی است زیرا این حیوان، گونه وحشی محسوب میشود، اظهار داشت: سودجویان برای زنده گیری سنجاب، گاه دهها هکتار از جنگلهای زاگرس را به آتش میکشانند و درختان را قطع میکنند درحالیکه سنجاب با جمعآوری دانهها به بقای جنگل و زادآوری درختان جنگلی میکند و بدون شک اگر مردم این موارد را میدانستند برای نگهداری سنجاب در خانههای خود اقدام نمیکردند.
وی به یک مورد کشف یک قلاده شیر آفریقایی در خمینیشهر اصفهان در سال جاری اشاره و خاطرنشان کرد: در مواردی نیز پرندههای وحشی که برخی از آنها در معرض خطر انقراض هستند نیز کشفشده است که ما ازنظر بینالمللی با توجه به عضویت ایران در کنوانسیون "منع تجارت گونههای گیاهی و جانوری در معرض خطر انقراض" (سایتس) تعهداتی برای حفاظت ازاینگونهها داریم.
یوسف پور بابیان اینکه در چند مورد نیز کشفیاتی درباره نگهداری آهو و قوچ و میش در استان اصفهان در منازل و باغهای شخصی داشتیم، گفت: قاچاق حیاتوحش گردش مالی بالایی دارد و قاچاقچیان حیاتوحش به دلیل عدم آگاهی مردم این قبیل حیوانات را قاچاق میکنند و به فروش میرسانند.
فرمانده یگان حفاظت محیطزیست استان اصفهان با تأکید بر لزوم محافظت از گونههای مختلف جانوری بهعنوان ذخایر ارزشمند ژنتیکی و سرمایههای بیبدیل کشور، افزود: آینده متعلق به کشورهایی است که تنوع ژنتیکی بالایی داشته باشند و این ژنها میتوانند در آینده پشتوانه محکمی از تأمین دارو، درمان بیماریها و تولید مواد غذایی باشند.
وی همچنین درباره تحویل ۲ توله سیاهگوش اوراسیایی (لینکس) به یگان حفاظت محیطزیست استان اصفهان توضیح داد: فردی این تولهها را به گمان اینکه توله گرگ هستند از زیستگاه طبیعی خود در فریدن جدا کرده بود و قصد فروش آنها را داشت و خانوادهای که متوجه شدند این حیوانات، سیاهگوش هستند این ۲ توله را از فرد مذکور دریافت کردند و سپس به یگان حفاظت محیطزیست اصفهان تحویل دادند.
یوسف پور بابیان اینکه این ۲ توله سیاهگوش کمبود وزن شدیدی داشتند و بدن آنها آکنده از کنه بود، ادامه داد: آنها تحت درمان قرار گرفتند، اکنون وضعیت سلامت آنها بهتر است و تحت مراقبت شبانهروزی هستند.
وی با اشاره به اینکه برنامه ما پس از پایدار شدن شرایط آنها، رهاسازی در زیستگاه طبیعی است مگر آنکه اتفاق خاصی بیفتد، خاطرنشان کرد: زیستگاه این حیوان که در معرض خطر انقراض قرار دارد در منطقه کوهستانی غرب اصفهان شامل فریدن، فریدونشهر و بویین میاندشت است.
یوسف پور دربارهیک قلاده خرس که اواسط امسال در خودرویی درجاده نایین - اصفهان در شرق استان کشف شد، گفت: این خرس در شرایط خوبی بسر میبرد و باید سازمان حفاظت محیطزیست درباره آن تصمیم بگیرد.
وی اضافه کرد: این خرس از گونه خرس سیاه آسیایی زیرگونه بلوچی و زیستگاه آن جنوب شرق کشور است و بهشدت در معرض خطر انقراض قرار دارد.
فرمانده یگان حفاظت محیطزیست استان اصفهان از مردم خواست تا در صورت مشاهده نگهداری حیاتوحش و گونههای حیوانی نامتعارف در منازل و باغ شخصی آن را به اداره کل حفاظت محیطزیست استان به شماره تلفن ۱۵۴۰ و یا پلیس گزارش کنند زیرا این موارد، قاچاق و جرم مشهود به شمار میآید.
استان اصفهان دارای تنوع حیات وحش بالا و حدود ۵٠٠ گونه حیوانی مُهره دار است.
تاریخ انتشار: ۸ تیر ۱۴۰۱ - ۰۸:۴۹
اصفهان - ایرنا - فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان اصفهان گفت: طبق قانون، خرید و فروش، جابهجایی و نگهداری حیوانات حیات وحش در منزل و باغ شخصی جُرم محسوب میشود.