تهران - ایرنا - سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: مذاکرات برنامه‌ریزی شده دوحه ادامه مذاکرات وین است و این مدل پیشنهاد شده برای تسریع روند مذاکرات و حل موضوعات باقیمانده از گفت گو های پیشین است.

ابوالفضل عمویی در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی ایرنا در مورد ادامه مذاکرات برای رفع تحریم ها در دوحه گفت: مذاکرات برنامه‌ریزی شده دوحه قطر ادامه مذاکرات وین است و این مدل  پیشنهاد شده برای تسریع روند مذاکرات و حل موضوعات باقیمانده از گفت گوهای پیشین است.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به متن پیش نویس مذاکرات وین تصریح کرد: موضوعات اختلافی در این پیش نویس باقیمانده است و عمده موضوعات هم از جنس تحریم هایی است که آمریکا تلاش می کند آنها را حفظ کند، اما جمهوری اسلامی برای تامین منافع مردم کشور به دنبال حذف و رفع این تحریم هاست.

نماینده  مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قرار است مسیر مذاکرات در دوحه قطر با سرعت بیشتری پیش رود، گفت: اگر آمریکایی‌ها آمادگی برای رفع  تحریم ها  علیه ایران را داشته باشند انتظار داریم که نتیجه مذاکرات سریع مشخص شود و ماموریت اصلی هیات مذاکره کننده ایران در دوحه هم سرعت بخشیدن به روند مذاکرات و حفظ منافع ملی کشور است.

عمویی اضافه کرد: در کمیسیون امنیت ملی مجلس روند مذاکرات را رصد و پیگیری می کنیم و  بعد از اتمام این مذاکرات از وزیر امور خارجه و مقامات ذیربط  می خواهیم تا گزارشی از این مذاکرات ارائه کنند.

وی با بیان اینکه هدف مجلس در این مذاکرات حفظ  منافع ملی کشور است، گفت: اگر قرار است رفع تحریم ها صورت گیرد باید عائدی اقتصادی برای مردم داشته باشد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه ایران اهداف خود در این مذاکرات را با سه محور حفظ برنامه انرژی هسته ای، کسب انتفاع اقتصادی از طریق رفع تحریم و دستیابی به یک توافق پایدار دنبال می کند، تاکید کرد: سیاست های جمهوری اسلامی در مذاکرات دوحه همان سیاست های سابق است اما وقتی آمریکایی ها اعتراف می کنند که تحریم های حداکثری شکست خورده است باید آمادگی لازم را برای کنار گذاشتن تحریم ها داشته باشد و برای رفع کلیه تحریم ها اقدام کنند.

عمویی در مورد جمع کردن دوربین های نظارتی آژانس و تاثیر این موضوع بر مذاکرات خاطر نشان کرد: این مساله به موضوع همکاری ایران و آژانس برمی گردد و به طور مستقیم به مذاکرات فعلی ارتباط ندارد در واقع  این اقدام پاسخی بود که جمهوری اسلامی ایران به گزارش جهت گیرانه مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و قطعنامه شورای حکام ارائه کرد هر چند ما به اصل صدور قطعنامه در شورای حکام و تلاشی که آمریکایی ها و اروپایی ها به عنوان بانی این قطعنامه داشتند منتقد هستیم و  این رفتار را ناشی از حسن نیت نمی دانیم ولی با این حال روند مذاکرات وین برای حفظ حقوق مردم و رفع تحریم ها در غالب شکل جدید در دوحه پیگیری خواهد شد.