به گزارش خبرنگار ایرنا، مهدی صفوی روز سهشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: اکنون ۶۰ تا ۷۰ درصد صادرات کشور به قطر در اختیار استان بوشهر است که براساس برنامه سالانه افزایش ۳۰ تا ۴۰ میلیون دلاری برای آن پیش بینی شده است.
وی بیان کرد: تمرکز صادرات کشور به کشورهای همسایه است چون بازار خیلی بزرگی در همسایگان وجود دارد که صادرات استان بوشهر نیز بر گرفته از نگاه ملی بر کشورهای همسایه و بویژه کشور قطر تمرکز کرده است.
صفوی ادامه داد: کشور قطر با توجه به میزبانی از جام جهانی اکنون از اولویتهای استان بوشهر برای صادرات است چراکه در توسعه زیرساختها به محصولات صادراتی استان بوشهر نیازمند است.
وی با تاکید بر ضرورت استفاده از ظرفیت تعاونیهای استان بوشهر اظهار کرد: سعی شده از ظرفیت محلی مانند مرزنشینان و ملوانی به نحو مطلوبی در بهبود وضعیت اقتصادی استان بوشهر کمک کنند.
صفوی افزود: تعاونی مرزنشینان استان بوشهر بیش از هشت سال غیرفعال بود که با حمایت استاندار در راستای تامین کالای اساسی فعال شده و با رفع مشکلات اکنون با روندی سودآور در حال فعالیت است.
وی گفت: کالای همراه ملوان (ته لنجی) نیز در حال سامان یافتن و نظام مند شدن است که هماهنگی لازم با گمرکهای استان انجام شده است.
صفوی عنوان کرد: در این زمینه تلاش شده تا کالای همراه ملوان بتواند در مسیر توسعه و تقویت تولید استان بوشهر کمک کننده باشد.
وی گفت: برای کالای همراه ملوان تلاش میشود به طور صرف کالای مصرفی نباشد و واردات کالاهای واسطهای در دستور کار قرار گیرد تا بتواند به اشتغال استان بوشهر نیز کمک کند.
صفوی ادامه داد: در موضوع زیرساختها نیز باید این مهم در بنادر استان تقویت شود تا در صادرات استان بوشهر و بویژه موادمعدنی تسهیل سازی شود.
وی عنوان کرد: در ارتباط با دیگر مزیتهای صادراتی استان بوشهر مانند میگو و گوجه فرنگی خارج از فصل نیز رویدادهایی تجاری پیش بینی شده که در نیمه دوم امسال اجرایی میشود.
مدیرکل سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر گفت: تاکنون ۵۷۸ فقره جواز تاسیس به ارزش حدود ۲۸ هزار میلیارد تومان در این استان صادر شده است که پیش بینی اشتغال قابل تحقق آنها حدود ۱۷ هزار نفر است.
صفوی بیان کرد: در سه ماهه امسال ۴۵ جواز تاسیس صنعتی با اشتغال یک هزار و ۷۰۰ نفر و یک هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری در استان بوشهر صادر شده که از نظر سرمایهگذاری و اشتغال به ترتیب ۴۱ درصد و ۶ درصد رشد داشته است.
وی افزود: در این مدت همچنین ۶ پروانه بهرهبرداری با اشتغال ۱۶۰ نفر و ۴۰۹ میلیارد تومان سرمایهگذاری در استان بوشهر صادر شده است که به لحاظ سرمایهگذاری افزایش ۷.۵ برابری و اشتغال افزایش ۵۲ درصدی داشته است.
صفوی اظهار کرد: پیش بینی شده امسال در مجموع ۲۴۵ جواز تاسیس صنعتی با سرمایهگذاری ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان و اشتغال پنج هزار و ۶۰۰ نفر صادر شود.
وی گفت: برای سال جاری استان بوشهر تعهد ایجاد ۳۰ هزار اشتغال دارد که از این شمار ۱۰ هزار شغل آن مربوط به سازمان صمت است.
صفوی افزود: امسال در شاخص صدور پروانه بهرهبرداری نیز پیش بینی شده ۴۵ پروانه با سرمایهگذاری ۱۰ هزار میلیارد تومان و اشتغال ۸۰۰ نفر صادر شود.
وی یادآور شد: ۸۰ واحد صنعتی غیرفعال در استان بوشهر وجود دارد که پیش بینی شده امسال ۵۰ واحد آن احیاء شود.
صفوی ادامه داد: در صورت برگشت این واحدها به تولید ۳۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری احیاء و اشتغال ۵۰۰ نفر محقق شود.
وی یادآور شد: پیش بینی شده امسال پنج واحد صنعتی استان بوشهر نوسازی و بهسازی شود که این مهم منجر به سرمایهگذاری ۲۰۰ میلیارد تومانی و اشتغال ۳۰۰ نفری خواهد شد.
مدیرکل صمت استان بوشهر گفت: یکی از مسائل و مشکلات حوزه صنعت استان تملک واحدها از سوی بانکها است که در این زمینه تملک توسط بانکها ممنوع شده و برای واحدهای تملک شده توسط بانکها از سالهای قبل پیش بینی شده پنج واحد از تملک بانکها خارج شود.
صفوی بیان کرد: برای طرحهای پیشران صنعتی نیز از بین جوازهای صنعتی صادره ۱۰ واحد معدنی، پایین دستی پتروشیمی، لوازم خانگی و نساجی شناسایی شده که چنانچه به تولید برسند منجر به تشکیل زنجیره این بخشها در استان بوشهر است.
وی گفت: ۱۰ فرصت جدید نیز امسال شناسایی شده که ارزش آن ۱۲ هزار میلیارد تومان و پیش بینی اشتغال یک هزار و ۵۰۰ نفر است که امکان ایجاد آنها در بوشهر وجود داشته و بستر موردنیاز تحقق آنها فراهم خواهد شد.
صفوی ادامه داد: امسال همچنین برای نخستین بار برنامه جامع صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر برای سال ۱۴۰۱ تدوین شده که برش شهرستانی آن نیز مشخص و به شهرستانها ابلاغ شده است.