بهگزارش ایرنا از میراثآریا، نخستین جلسه میز تخصصی گردشگری خوراک ملل یکی از چهار زیر مجموعه فدراسیون گردشگری خوراک با حضور سیدمصطفی فاطمی مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی روز سهشنبه -هفتم تیرماه ۱۴۰۱ - در مجموعه فرهنگیگردشگری عباسآباد برگزار شد.
فاطمی به نگاه ویژه وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی در راستای مشارکت فعالان گردشگری در توسعه گردشگری اشاره کرد و افزود: اهداف وزارتخانه تنوع بخشی به موضوع گردشگری و تجربهگرا کردن این حوزه است. در همین راستا برنامهریزی برای تشکیل ۴۹ میز تخصصی در قالب ۱۳ کمیته ملی در حال انجام است. این طرح هماکنون تحت عنوان میزهای استانی نیز در حال اجرا است و در استانهای گلستان و یزد نیز میزهای تخصصی گردشگری راهاندازی شده است.»
مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی با بیان اینکه برای تشکیل میزهای تخصصی ملل نیز در حال برنامهریزی هستیم، افزود: این تجربه در کشورهای مختلف انجام شده و در کشور ما هم در وزارت ورزش و جوانان تحت عنوان کمیتههای مختلف اجرا شده که موفقیتآمیز بوده است.
«طرح کمیتههای ملی گردشگری و میزهای تخصصی برای ارسال به شورای عالی میراثفرهنگی آماده است»
وی در ادامه درباره میزهای تخصصی گردشگری خوراک توضیح داد: در این حیطه تشکیل چهار میز تخصصی غذاهای ایرانی، ملل، سردنوشها و گرمنوشها همچنین نان و شیرینی برنامهریزی شده است.
مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی به عدم انسجام لازم در حیطه گردشگری خوراک اشاره کرد و افزود: طی این سالها تلاشها و فعالیتهای بینظیری بهطور شخصی و در حیطه بینالملل بهصورت پراکنده و در نقاط مختلف کشور انجام شده است، اما به دلیل عدم هماهنگی خروجی که باید، حاصل نشده است.
وی با اشاره به اهمیت نقشآفرینی و مشارکت فعالان بخش خصوصی و چهار تشکل حوزه گردشگری، ادامه داد: اعضای میزهای تخصصی ترکیبی از دو متخصص حوزه گردشگری و یک نفر از شرکتهای دانشبنیان خواهد بود.
فاطمی نقش وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی را در تشکیل میزهای تخصصی حمایتگری و تسهیلگری عنوان کرد و افزود: هدف اصلی ما بهعنوان دولت برای تشکیل این میزها حل مسائل و مشکلات است و در نقش حمایتگر کنار بخش خصوصی خواهیم بود.
مدیرکل توسعه گردشگری داخلی ساختارسازی، آموزش، برطرف کردن موانع و برنامهریزی برای برگزاری رویدادهای موضوعی را بهعنوان اهداف این امر عنوان کرد و افرود: در میزهای تخصصی نمیخواهیم نقش مدیریتی داشته باشیم. مشکلات زیادی وجود دارد که دولت به تنهایی قادر به برطرف کردن آنها نیست و برای حل آنها به حضور ذینفعان گردشگری نیاز است.
مدیرکل توسعه گردشگری داخلی ابراز امیدواری کرد که استمرار برگزاری این نشستها به توسعه و رونق گردشگری کشور منجر شود.
زهرا لاریجانی رئیس گروه گردشگری خوراک معاونت گردشگری نیز درباره تشکیل فدراسیون گردشگری، گفت: «ین فدراسیون یک نهاد عمومی وابسته به دولت است که با استقلال مالی و زیر نظر معاونت گردشگری با هدف توسعه گردشگری در سطح ملی و بینالمللی همچنین ایجاد توازن منطقهای اعم از درآمدزایی اقتصادی شروع به کار کرده است.»
وی با اشاره به گردشگری خوراک بهعنوان یکی از محصولات گردشگری، ابراز امیدواری کرد با تشکیل چهار میز تخصصی غذاهای ایرانی، ملل، سردنوشها و گرمنوشها و نان و شیرینی همچنین استمرار جلسات و ارائه نظرات اعضا اتفاقات خوبی را در این حوزه شاهد باشیم.
فهیم حبیبی معاون فرهنگی شرکت نوسازی عباسآباد با بیان اینکه در اراضی عباسآباد فضای قابل توجهی به غذا اختصاص دارد و خوراک جزو مهمی از این مجموعه محسوب میشود، افزود: برای برگزاری هرگونه رویداد مربوط به خوراک و گردشگری در این مکان آمادگی داریم و امیدواریم پایگاه هویتمندی از گردشگری خوراک را در اراضی عباسآباد شکل دهیم.»
در ادامه نشست محمدحسین جبل عاملی درباره عوامل تطبیق و استانداردسازی در رستورانهای ملل به ارائه توضیحاتی پرداخت و صاحبان برخی از رستورانهای کشور از جمله رفتاری، خانه پرهامی، بیستانگو، هفتخوان، یونانی، خانه کابل به ارائه نظرات و پیشنهادهای خود را مطرح کردند.
همچنین پوستر شهر متاورسی گردشگری خوراک و نخستین متاورس گردشگری خوراک رونمایی شد.
در پایان این نشست غذاهایی از کشورهای پاکستان، ارمنستان، افغانستان، یونان، چین، هند، ژاپن، اسپانیا، ترکیه، ایتالیا فرانسه، ترکمنستان برای حاضران سرو شد.