به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری تاس، روزنامه انگلیسی دیلی میرور روز سه شنبه در گزارشی نوشت، روسیه طی همین ماه های اخیر و به رغم تلاش های گروه هفت برای منزوی کردن مسکو در عرصه جهانی، توانسته است روابط خود را با تعدادی از کشورهای کلیدی در آسیا و آفریقا تقویت کند.
در این مقاله آمده است: «در حالی که اعضای گروه ۷ بر سر بسیاری مسائل توافق ندارند و با یکدیگر کلنجار می روند، پوتین در حال بازسازی قدرت استراتژیک خود است. چین، مصر، هند و عربستان سعودی علی رغم هشدارهای غرب، همه در حال تقویت روابط خود با کرملین هستند.»
این روزنامه توجه خوانندگانش را به این واقعیت جلب کرده است که چین به تقویت مشارکت با روسیه به ویژه در زمینه مسائل اقتصادی و دفاعی ادامه می دهد، در حالی که هند و آفریقای جنوبی از بحث در مورد عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین خودداری می کنند. علاوه بر این، اندونزی از پیوستن به تحریمهای ضد روسیه خودداری و از ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه برای شرکت در نشست گروه بیست در نوامبر دعوت کرده است.
این روزنامه نوشت: در خاورمیانه، عربستان سعودی، امارات و ایران همچنان روابط خوبی با مسکو دارند و علاوه بر شی، رئیس جمهور چین، رئیسجمهور مصر، السیسی هم در مجمع اخیر اقتصادی بینالمللی سنت پترزبورگ سخنرانی کرد. سریلانکا هم مجموعه ای از وزرای خود را به روسیه گسیل داشته تا درباره خرید نفت روسیه مذاکره کنند.
دیلی میرور با اشاره به "تضاد قابل توجه" بین فعالیت های سیاست خارجی روسیه و غرب، با لحنی انتقادآمیز نوشت : تمرکز اجلاس گروه ۷ در آلمان بر طرح های بی ربطی مانند "جامعه سیاسی اروپایی" مکرون (نوعی اتحادیه اروپایی درجه دوم از نظر برخی) بود. اتحادیه ای برای راضی و آرام کردن کشورهایی مانند اوکراین، مولداوی و مقدونیه شمالی که احساس می کنند وارد روند پایان ناپذیر پیوستن واقعی به اتحادیه اروپا شده اند.
گروه هفت روز ۲۶ ژوئن (یکشنبه/ ۵ تیر) برنامه قبلی خود را با هدف تامین منابع مالی زیرساختی برای کشورهای فقیر و درحال توسعه با نام جدید «سرمایه گذاری جهانی و مشارکت در زیرساخت»، بار دیگر راه اندازی کرد. هدف از این پروژه، رقابت با طرح کمربند و جاده چین است که در سال ۲۰۱۳ توسط پکن آغاز شد.
در همین نشست، «فومیو کیشیدا» نخست وزیرژاپن خطاب به سران گروه هفت در خصوص درس های اشتباه کشورهای دیگر از حمله روسیه به اوکراین هشدار داد.