به گزارش خبرنگار ایرنا حجتالاسلام حسین کمیلی سهشنبه شب در نشست شورای اقامه نماز خراسان جنوبی که به ریاست معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار خراسان جنوبی برگزار شد، افزود: برخی مساجد زیر بار نظارت نمیروند که باید اداره کل اوقاف و مرکز رسیدگی به امور مساجد در این زمینه ورود کنند.
وی با اشاره به اینکه سه نقطه جدید برای ساخت نمازخانه بین راهی در استان معرفی شده است بیان کرد: همچنین باید پیشبینی زمین مناسب برای احداث مسجد به میزان نیاز با سرانه جمعیت در طرح نهضت ملی مسکن انجام شود.
رییس ستاد اقامه نماز خراسان جنوبی گفت: در برخی مدارس کیفیت نمازخانهها خوب نیست و لازم است در تعمیر و تجهیز آنها استانداری کمک کند.
وی افزود: از فرمانداریها درخواست شده تا مساجد نیمهکاره را برای معرفی به مجمع خیرین مسجدساز معرفی کنند اما هنوز برخی فرمانداریها فهرست را به ستاد اقامه نماز اعلام نکردهاند.
حجتالاسلام کمیلی همچنین گفت: براساس ارزیابی انجام شده از ۸۴ دستگاه اجرایی خراسان جنوبی در سال گذشته، ۲۷ دستگاه با کسب امتیازات کامل به عنوان برتر انتخاب شدند و ۲۵ دستگاه اجرایی نیز امتیاز بین ۹۰۰ تا هزار را کسب کردند که عملکرد آنان قابل قبول است.
وی اظهار داشت: هرچه برای نماز وقت بگذاریم، سرمایهگذاری برای آینده جامعه است زیرا نماز واکسنی برای همه آسیبهای اجتماعی است.
رییس ستاد اقامه نماز خراسان جنوبی از برگزاری جشنواره سراسری نماز با عنوان «فجر تا فجر» خبر داد و افزود: باید سریعتر کارگروههای جشنواره شکل بگیرد و احکام برای اعضای آن صادر شود.
وی گفت: مسوولیت کمیته پشتیبانی این جشنواره با استانداری، کمیته علمی با دانشگاه بیرجند، کمیته تبلیغات با صدا و سیما، کمیته فرهنگی با فرهنگ و ارشاد اسلامی و کمیته دانشآموزی با آموزش و پرورش است.
حجتالاسلام کمیلی اضافه کرد: کارهای مقدماتی برای تدوین سند تحول اقامه نماز استان انجام شده است اما اصل کار بعد از نهایی شدن سند تحول اقامه نماز کشور خواهد بود.
وی با بیان اینکه اجلاسیه سراسری نماز استان اواخر مهر یا ابتدای آبان امسال برگزار خواهد شد گفت: مساعدت در ایجاد دفاتر ستاد اقامه نماز در شهرستانها، نظارت و حل مشکلات اقامه نماز مسافران در مساجد و نمازخانههای بین راهی باید مورد توجه باشد.
رییس ستاد اقامه نماز خراسان جنوبی افزود: برخی اعضای شورای اقامه نماز، غایب همیشگی هستند که انتظار ما حضور تمامی اعضا در جلسات شورا است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: همه حساسیت ما در نمازخانههای بین راهی بوده چون استان محل عبور زائران امام رضا (ع) واقع شده بهتر است که محلهای خوبی برای اقامه نماز داشته باشند.
اسدالله جلالزاده افزود: تلاش شده که مجتمعهای بین راهی دارای امکانات و فضای آبرومند برای اقامه نماز داشته باشند اما مساجد بین راهی از دایره شمول نظارتی ما خارج است، همچنین در محلهایی که مجتمع بین راهی نداریم تلاش شده که سکوهایی برای اقامه نماز ایجاد کنیم.
شهردار بیرجند هم گفت: ستاد اقامه نماز شهرداری فعال است و هشت مورد نماز جماعت در پارکها و بوستانها برگزار میکنیم.
مهدی بهترین افزود: ساخت نمازخانه در باغ مفاخر در میدان ابوذر، آمادهسازی فضای باز بوستان مهرشهر و بازار روز آیت الله غفاری برای اقامه نماز و بازسازی سرویسهای بهداشتی و وضوخانههای پارکها را امسال در جهت اشاعه و ترویج فرهنگ نماز انجام خواهیم داد.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی نیز گفت: شرایط خوبی برای برگزاری نماز جماعت در اداره کل داریم اما در مدارس جز مرکز استان بقیه شهرستانها وضعیت نمازخانهها خوب است.
علیرضا موسوینژاد افزود: پخش اذان و اقامه نماز را در مدارس در سال تحصیلی آینده خواهیم داشت و اقامه نماز در مدارس وظیفه اجباری و شرعی مدیر است اما شرکت دانشآموزان از طریق ترویج و نه اجبار خواهد بود.
وی بیان کرد: وقت اذان در هر شهرستان زنگ نماز خواهد بود و در این زنگ باید کلاسها تعطیل و نماز اول وقت اقامه شود.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی گفت: بخش زیادی از نماز جماعت توسط همکاران فرهنگی ما اقامه میشود و ستاد اقامه نماز در این زمینه توجه بیشتری داشته باشد تا در مدارس مقاطع متوسط بیشتر از حضور روحانیون استفاده کنیم.