به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، تارنمای نیوزویک با استناد بر گزارش مرکز تحقیقاتی پیو در تاریخ ۲۲ ژوئن (یکم تیر) نوشت: در بین بیش از دوازده جمهوری در آمریکای شمالی، اروپا، خاورمیانه و آسیا اقیانوسیه میانگین اعتماد به بایدن ۶۰ درصد بوده است. این گزارش نشان می دهد که اعتماد به بایدن نسبت به سال ۲۰۲۱ میلادی ۱۵ درصد کاهش یافته است که به دلیل کاهش اشتیاق اولیه به دولت بایدن بعد از دوران ریاست جمهوری ترامپ و مدیریت خروج از افغانستان در دولت بایدن بوده است.
بیشترین کاهش در ایتالیا ( ۳۰ درصد)، یونان (۲۶ درصد) و اسپانیا (۲۵ درصد) بوده است و این در حالیست که کاهش اعتماد به بایدن در سنگاپور بیش از ۱۵ درصد بوده و به ۲۲ درصد رسیده است. در فرانسه محبوبیت بایدن (۲۱ درصد)، هلند (۱۹ درصد) بوده است. فقط در کره جنوبی اعتماد به بایدن ۳ درصد افزایش یافته است..
در گزارش پیو آمده است: در کل ۵۷ درصد، خروج آمریکا از افغانستان در دولت بایدن را با مدیریت ضعیف ارزیابی کردند که این امر باعث کاهش بیشتر اعتماد به بایدن شده است.
اعتماد جهانی به بایدن تاکنون نتوانسته به اندازه دولت باراک اوباما رئیس جمهوری پیشین آمریکا برسد اما از میزان اعتماد به دونالد ترامپ رئیس جمهوری سلف بایدن در بین سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۲۰ بالاتر بوده است.
بیشترین میزان اعتماد به بایدن در لهستان (۸۲ درصد)، سوئد (۷۴ درصد) و کره جنوبی (۷۰ درصد) و کمترین میزان در یونان (۴۱ درصد)، ایتالیا (۴۵ درصد)، اسپانیا (۴۸ درصد) و سنگاپور (۴۸ درصد) بوده است.
در مقایسه با رهبران جهان میانگین نرخ محبوبیت آن ۶۰ درصد بوده که کمتر از متوسط محبویت امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه (۶۲ درصد)، اولاف شولتس صدر اعظم آلمان (۵۹ درصد) بوده است.
بایدن ، مکرون و شولتس از رتبهبندی بسیار بالاتری نسبت به شی جین پینگ، رئیسجمهور چین (۱۸ درصد) و ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه (۹ درصد) برخوردار بودند که رتبه آنها هر دو در نظرسنجی پیو درباره نگرشهای جهانی، رکورد یا نزدیک به رکورد پایینتری را نشان داد. مردم مالزی (۶۲ درصد برای شی و ۵۹ درصد برای پوتین) و سنگاپور (۶۹ درصد برای شی و ۳۶ درصد برای پوتین) بیشترین اعتماد را به سران دو کشور نشان دادند و عملکرد آنها را در برخورد با مسائل جهانی درست ارزیابی کردند.
نظرسنجی پیو از میان ۱۹ هزار و ۹۰۳ نفر از شرکت کنندگان ۱۸ کشور و درفاصله زمانی ۱۴ فوریه تا ۱۱ مه امسال انجام شده است.